Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 166 (5373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Zilele Municipiului Fălticeni

Un tânăr în stare critică, după ce s-a electrocutat în timp ce-şi făcea nevoile, vizavi de bâlciul din oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr a ajuns aseară în stare extrem de gravă la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, după ce s-a electrocutat în timp ce-şi făcea nevoile peste drum de bâlciul amplasat la Fălticeni, cu ocazia Zilelor Municipiului.

Îngrozitorul eveniment s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 19.00, iar aseară medicii urgentişti se chinuiau să-l ţină în viaţă de pacientul adus de la Fălticeni.

Din primele concluzii ale poliţiei, Iulian Sturzu, în vârstă de 25 de ani, din localitate, s-a dus la bâlciul din oraş şi aici a consumat mai multe pahare cu bere. La un moment dat, a vrut să-şi facă necesităţile şi s-a dus să se “uşureze” într-o clădire părăsită de vizavi. Era un imobil în care a funcţionat mai demult transformatorul electric al unei foste fabrici de mobilă. Deşi clădirea părea dezafectată, prin cablurile care traversau încăperea mai trecea curent, iar acest lucru avea să-l afle pe proprie piele tânărul de 25 de ani.

Potrivit medicilor, acesta a fost adus la spital cu arsuri grave pe corp. Vineri seară, la ora închiderii ediţiei, se punea problema transferării acestuia, cu un elicopter, la o clinică din Bucureşti.

Poliţiştii fac cercetări şi cu privire la responsabilitatea celor care aveau în grijă acel post de transformare şi care nu au luat toate măsurile de precauţie şi avertizare pentru prevenirea unei astfel de drame. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr în stare critică, după ce s-a electrocutat în timp ce-şi făcea nevoile, vizavi de bâlciul din oraş.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 10 voturi
Un tânăr în stare critică, după ce s-a electrocutat în timp ce-şi făcea nevoile, vizavi de bâlciul din oraş3.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu am voie sa postez?? trimis de
(20 iul 2013, 11:10:14
vizavi se scrie vis-a-vis
1.1  RE: Nu am voie sa postez?? trimis de
(20 iul 2013, 11:14:55
daca scriu ceva de "autorul" unui articol , automit imi sunt sterse mesajele..
Doresc si eu sa stiu de ce se intampla asta? nu am dreptul la opinie? traim in romania socialista?
1.2  RE: Nu am voie sa postez?? trimis de
(20 iul 2013, 11:35:38
VIZAVÍ adv. Peste drum (față) în față, în punctul exact opus. ♦ Persoană care se găsește în fața cuiva la o masă, la un bal etc. ♦ Față de..., în raport cu..., în comparație cu... [Scris și: vis-a-vis] – Din fr. vis-à-vis.

Este unul dintre cuvintele care se poate folosi si in forma originala dar are si un echivalent in limba romana. Autorul nu a gresit in acest caz.

*on-topic: atata vreme cat orasele din Romania nu stiu sa amplaseze niste toalete ecologice in locatii si in numarul care trebuie (de ex in centru erau doar 2, dupa Nada Florilor) si era coada la alea, oamenii se descurca fiecare cum poate.
1.3  RE: Nu am voie sa postez?? trimis de
(20 iul 2013, 12:51:05
Hai să te lămuresc IO * buștean de ce-ți sunt șterse comentariile:
FIINDCĂ N-AI PILE LA MICHAELA! Sâc!hee hee
Ca să-ți faci o lipeală afectuoasă (ca-ntre mâță și cotoi) ai la dispozițiepeace sign doo căi:
1. Fură lu nevastă-ta din poșetă paralele de pâine, întreținere, curent, coafor, spa și solar. Merji fuguța în oraș și caută cea mai mare cutie de praline. Vezi să fie dintr-alea de ciocolată fină, de preferat din Belgica.
Dacă ț-o mai rămas ceva crăițari, mergi la țâgăncile alea din față la Bukowina și ia o tufă mare de flori. Dacă nu mai ai parale, ia de la un țăran din Suceava** o coasă și trage o brazdă țapănă prin rondurile lui Gușă-Lungă (fii pe pace, nu te prinde nimeni că buhaiul e-n conțed, țâgănușul ceala - înlocuitor la comandă e vai de capul lui iar melițienii locali sunt toți mangă sau mahmuri după „serviciul” de astă noapte). Ai mare grijă ca buruienile să nu fie trandașiri că lu Michaela nu-i plac de fel trandașirii feseniști.
Cu bomboanili și tufa de flori te duci pe Nicolae Băncescu la numărul 1, treci pe lângă portar înjurându-l și te cocoți la etajul 2, unde întrebi de fetili celea de la Mica Pu*licitate unde-o găsești pe Michaela. Fii cu mare băgare de seamă să n-o confunzi pe Michaela cu Julianna, care-i tot cu ie în birou, îi mai hapsână și flămângioasă de felul ei și de fiecare dată când se ițește vreun imprudent pețâtor la mânuța lu’ Michaela, de fiecare dată se bagă ea în seamă înaintebring it on ca să primească cadeaurile și ofrandele aduse de vizitator. Vezi că Julianna e una așapig mare ca un poloboc, grațioasă ca o balenă orca și-i păroasă ca o femală de mangaliță, din vârful deștului mic de la chiciorul stâng și până sub genele false.
1.4  RE: Nu am voie sa postez?? trimis de
(20 iul 2013, 12:52:12
Michaela e mai timidă iea de feliul ei și vezi c-o găsești de fiecare dată ascunsă după tocul de la ușă, undebatting eyelashes clipește din ocișoriblushing îmbujorată de emoție.

Dăi scofeturile și tufa de bălării floricole și de-amu o să ai pile la commenturi până-n vecii vecilor, Aaaaaamiiiiin!

2. A doua soluție ca să-ți rămână comentariile în pagină ar fi ca aceste comentarii să fie ÎNTEMEIATE. Adică înainte de a deschide gurița să scapi vreun porumbel filosofal, pune mânuța pe carte și mai citește câte … un ziar, o revistă ceva.
Adicătelea cam ce-mi luă vorba din gură Brandiburu și-ți bătu obrazul finuț precum că tăcerea e de aur și de multe ori constituie dovada tacită a înțelepciunii filosofice.
-----
* IO – Satelit al lui Jupiter – ZEUS
** Ai de unde alege că doar Suceava e plină de țărani!
1.5  RE: Nu am voie sa postez?? trimis de
(20 iul 2013, 12:55:57
„Dă-i”
1.6  RE: Nu am voie sa postez?? trimis de
(20 iul 2013, 13:24:37
Iar Michaela, în răstimpul în care își ronțăie ciosculata, să se cujete bine la structura titlului care-i tare anapoda:
„Un tânăr în stare critică, după ce s-a electrocutat în timp ce-şi făcea nevoile, vizavi de bâlciul din oraş”

Reformulăm:
Un tânăr (a ajuns) în stare critică după ce s-a electrocutat, în timp ce-și făcea nevoile vizavi de bâlciul din oraș.”

reguli:
1. Propoziția circumstanțială de timp așezată după regentă nu se desparte de obicei prin virgulă;
2. Când propoziția temporală e așezată imediat după o regentă care cuprinde un complement circumstanțial sau după o altă propoziție circumstanțială, ea se desparte prin virgulă.

De unde Draaqu s-o fi lansat școala asta peripatetică a titlurilor de tabloide?
Pricepem că verbul, ca element fundamental al construcției morfologice, nu prea este agreat de Michaela. Nefiindu-i specifică ACȚIUNEA concretă materializată prin verb, Michaelei îi sunt mai apropiate meditațiile transcendentale pe marginea nemuriri sufletului de Clitemenstră, mantre presărate de nenumărate ohtaturi și icnete.
Expresii involuntare a căror discontinuitate în exprimare trebuie materializată printr-un țuhal de semne de punctuație la hectarul de cugetătură erotică.
2.   * trimis de
(20 iul 2013, 11:25:55
duhovnicii bisexuali la care merg unii
( ce fac doar în căldare donaţii urinare )
iar treaba mare doar sub lumina lunii
să nu-i vadă vecinii .. ( din întâmplare )happy

aceştii "unii" ce văd unt doar în reclame
iar toaletele publice cred că-s studiouri foto
la un simplu pişuc trăiesc reale drame
( deh, poate-i cu noroc, mergi să pui la loto ! )happy
3.   Lume, lume, trimis de
(20 iul 2013, 11:34:29
Hai la țircus !
Cu ocazia zilelorgood luck Țării Brusturelui Răsare, primăria municipiului Făltșeni în co_laborare cu președintele Consiliului Județean organizeazăi dont want to see MARE CONTEST DE TRAS CU JETUL PIȘATULUI PESTE REȚEAUA ELECTRICĂ DE 27.000 V a căii ferate Fălticeni- Iașiconfused .
Sunt așteptați să participe toți …cowcow purtătorii de talangă din Ținutul merelor putrede, în vârstă de cel puțin 18 ani și care fac dovada, prin prezentarea timbrului autocolant de pe spatele crotaliei de identitate, că au footat cu piesiedieul în ultimul sfert de secol.
Câștigătorul va fi premiat cu o vacanță de 45 de zile la viitoarea secția de terapie intensivă a spitalului din Făltșeni, aripa nefinalizată din lipsa fondurilor necesare continuării investiției.

RIP, bombalăule!
Dumneazău să vă ierte, popor de cornute mici și mari din Țara Brusturelui Răsare!
3.1  RE: Lume, lume, trimis de
(21 iul 2013, 10:16:30
Perfect! Participanții(de ambele sexe) se vor posta de-a lungul căii ferate, apoi în limitele unui countdown de vreo cinci secunde vor începe actul micționării. Asta pentru a asigura o sincronizare cât mai bună.
Pe urmă, primarele va trage de un heblu uriaș pentru a închide circuitul.
Jocul de lumini și fum ce urmează va face să pălească magia oricărui pom de iarnă.
Ce mai...Electric Avenue! laughing
3.2  RE: Lume, lume, trimis de
(21 iul 2013, 10:42:38
Hmmm!
Da micționare ce draaqu însamnă? *thinking Vrea să însemnă că omuleții SE CHIȘĂ?not listening
SE CHIȘĂ Bombalăii pe Trafo de la medie tensiune la joasă tensiune?
Apăi pare-mi-se că mare parte din proțentul de peste 50% NEINSTRUIȚI din gubernia Suceava sunt nativi ai Țării Brusturelui Răsare. Așa că ar cam merita ei o urgie dintr-aia cu foc, ca pe vremea lui Nero, la marginea căii de comunicație cu viitoarea capitală de regiune.
Fincă ce-și face omulețul cu mâna lui se ceamă că-i lucru manual, e trainic și durează mult. A naibii de mult.
-----
* (că IO n-am prea fost la școală cădoh mă dăde afară învățătoarea suplinitoare necalificată și stătem tătă zâua numai cu fimeia de serviciu, di la care am învățat să cosotesc până la zeceși să nu mă semnez cu plaivazul pe-o declarație dată la meliție)
3.3  RE: Lume, lume, trimis de
(21 iul 2013, 11:11:56
Apu-i șî di-nțăles di shi nu pre ai îmblat pi la școală, din condiția ta de IO era tari greu sî ti scobori în tătă zâua tucma pi Jupiter ca să...ce? Îi mai bun cum faci tu,
ti-nvârț tăt timpu primpregiuru gigantei, meliția nu ti vedi, mai un hammer, mai un belt, eu zâc că n-are di shi să-ț pară rău, n-ai pierdut mari lucru...
Îi mult mai bini că te-i instruit direct di la ashiia cari i-o instruit pi instructori.
Cel mai urât aishea la noi pi planetă, îi că taaaari mulți refuză lumina pi motiv că-i dor ochii, ș-apu-i vez că votează cum votează, sî exprimă cum sî exprimă, șî se chișă pi undi se chișă...
3.4  RE: Lume, lume, trimis de
(21 iul 2013, 12:24:51
Ehehe, ș-asta nu-i nica ce-o pățât brusturarul.
Stai să vezi ce-o să pățască seminția asta obraznică a lăcuitorilor dintre brusturi, care se pun voluntar ăn poziția capră și se cer să fie sodomizați de la Ieși. *
Păi cică o să vreie voievodul FeNechita, (pardon, numai Nechita că pe Fe l-o priponit nedefinitiv c-un cincinal la bulău), ca atunci când o să vie în Țara Brusturelui Răsare i pak în vizită za lucru ca să ieie de acolo toate bunătățile locului: păstrăv în cobuz, uiege de afinată, bulz și balmoș eco, cota de profit a RNP-ului, poze color cu monastirile, istoria, tradiția cultura, obiceiurile, portul, etcaetera, toate celea cu ATÂTA ȘI ATÂTA tradiție istorică între bălăriile Șomuzului, ei bine cică are iel așa o pretenție de Shogun ca să vie numai c-un TUV care să de deplaseze ca-n povești pe-o cale ferită care să aibă o traversă moale și una tare. **
Cerință faraonică și despotică_care o să fie realizată cu oportunitate de către toate slugile piesiediste de împut, cu pârțurile lor ineficient-administrative, toate jâlțurile din gubernie.
Treaba o să se facă cam așe: după ce-i electrofütează la 27 de kilovolturi pe toți bombalăii brusturari, cică o să le expertizeze la fiștecare tărătcuțile alea de prostalăi sadea ș-or să constate că la cât de tari de cap sunt, tărtăcuțele lor sunt numai bune de realizat o jumătate din cerința megalomanică a FeNechitei (pardon, numai Nechita că lui Fe o să-i mai deie un supliment agravant de 2 anișori la recurs la C. Apel!). Adică traversele din material dur o să fie făcute toate din căpățână proastă de brusturar făltișenean. – bostanii lor având o duritate a îndărătniciei mai mare decât a carbonului cristalizat sub formă de adamant ***
3.5  RE: Lume, lume, trimis de
(21 iul 2013, 12:25:53
Acum mai rămâne de studiat problematica anduranței celeilaltei jumătăți a projectului – anume traversele cu călcătură boierească moale. Soluția tehnică enunțată de stratejii komsomoliști se bazează pe eternul rahat domestic, atât de mult utilizat la mâncatul liber din gură în programele de guvernare, în platformele electorale și ulterior în argumentarea pardonabilă a neimplementării acestor abureli ieftine.
Singurul lucru care nu a fost expertizat încă este valoarea coeficientului de rezistență și structura cristalină a traversei de kăkat fălticenean, rezultat în urma consumului regulat de mere putrede și zeamă de pădurețe și care, odată apăsată cu bocancul boierului FeNechita (pardon, numai Nechita, că Fe o să încaseze DEFINITIV ȘI IREVOCABIL la ÎCCJ, cu 3 ani mai mult decât pedeapsa instanței de fond!), să nu producă scufundarea în adâncurile miasmatic-latrinare a boierului ieșean, a slugilor locale, a privitorilor brusturari și a întregii construcții social-democrate din Absurdistanul Rromânesc.
Problema sincretică se rezumă dealtfel la o paradigmă a expresiei populare „ să faci din kăkat bici și să-l faci să pocnească astfel încât să nu te pricopsești cu niscai fragmente aflate pe traiectorii uniform accelerate”. În situația de față, vrea să însemne cum poți, la vreo 2 anișori de guvernare searbădă, să le mai servești popüklimii rahat cu apă rece, astfel încât să nu le sară între ochi produșul etalon expediat de popülime în mod reversibil.
3.6  RE: Lume, lume, trimis de
(21 iul 2013, 12:26:55
* Mi-o șoptit mie Europa – coleguța de orbită galileeană, care și IEA o prins slova de la o comeată ce venea din Edenul un l-o rădicat pe sanktul Elie, care ș-aista o aflat direct de la Domnul Zeu care i-s planurile alea tare încâlcite.

** Vai de pana mea dacă-mi aburcă Michaela la corectat fraza aiasta. N-are nici un cap și nici o coadă, nu se mai pricepe nici naaiba ce-am vrut să spun. (Asta e! Îi cam greu adzi, de Pălii, cu mahmureala post-Ilii)
Norocuțu mei îi că amu Michaela nu-i la scârbiciu, ci-i acasă în bojdeuca iia Penthouse, stă în bed numai într-un capoțăl străveziu croit dintr-o setcă cu ochiul de doi-jumătate, cu ocii în tavan și-și derulează travellingul circular al fantasmelor nemărturisite. Răstimp în care are ș-o ureciușă ațintită la climpoțălul soneriei, nu de alta dar poate vine odată și odată și sorocul ei să bontănească ALESUL SORTIT la ușă, că doar în prezâuă de Sântu Ilie s-o dus Ie și s-o tăvălit într-un lan de cânepă [notă] ș-o ghisat Ie c-anu aista i se termină supliciul și se mărită c-um boșorog de 93 de ani, veteran din WWII, fără un chicior și ambele mânuri, c-un ochi scoș și celălalt pălit de conjunctivită, bolnav de Parkinson și scleroză, chior, surd și bâlbâit, cu Accident Bascular Cerebral, la al cincilea infract biocardic dar cu vreo 2 meleoane de euro în conturi.
Oricum, vorba lungă sărăcia oamenilor și belșugul pochilor, ce-i sigur că adzi NU-I Michaela ca să ne corecteze morphologic, sintacti, stylistic, grammatical, ortografic și ortoepic commenturile.
3.7  RE: Lume, lume, trimis de
(21 iul 2013, 12:27:41
[notă] pe draaqu era lan de cânepă că era cultură de cannabis în toată regula dar despre asta nu trebuie să afle nici o vorbuliță melițienii lui todiruț- fackătorul de piulițe din orice material.
Lasă oaminii să producă un ban cinstit și neimpozabil că doară și Michaela, după ce s-o tăvălit prin toloaca de cânepă indiană, o amirosit buruienile ș-o mai ronțăit câte-o frunzuliță așea printer jinjii, tare FERICITĂ o mai vinit napoi acasă. Așa de fericită erea că-i sticleau ochii mai ceva ca ai lui Confucius când ș-o terminat de scris Analectele, iar la față era mai îmbujorată ca Julius Caesar când i-o zărit Bârna nasului și Moțul curcanului Cleopatrei.

***Asta căpățână de prostalău bolșevik incurabil a fost analizată într-un scheci al Cațavencilor. Care spuneau că poți să-l iei pe Bouleanul fesenist, să îi trepanezi bostanul, îi lobotomizezi o jumătate din creier – jumătatea aia cuprinzând centrii motori ai raționamentului logic, iar cealaltă jumătate o arzi succesiv cu acid sulfuric și flacără oxiacetilenică.
Spațiul creat prin lobotomizare se umple cu orice fel de material la îndemână: câlți, rumeguș, zdrențe de la bulendre, balegă sau chiar kaka.
După ce-l coși la loc pe Trogloditul Brusturar, îl trezești prin defibrilarea cu câteva duzini de șuturi în kur după care îl interoghezi retoric:
„- Ei bine, Dobitocule, mâine sunt alegeri generale. Cu cine votezi, nenorocitule?”
La care evident că Tâmpitul brusturar o să se ridice pe copitele de dinapoi, o să înceapă să apalude și să ovaționeze îndelung:
„- ILIESCU! ILIESCU! ILIESCU! … ” șamd, până când, ca să-l oprești pe dobitoc, ești nevoit să-l anesteziezi c-o încărcătură cumulativă de AG-7.
4.   * trimis de
(20 iul 2013, 14:58:42
ce alcolemie avea individu de sa dus sa se ca..ce acolo cat mai era pana la gara la wc pacat ce sa intamplat
5.   Trimis trimis de
(20 iul 2013, 15:34:25
Esti tare de tot MJOLNIR m-ai facut sa rid o ora intreaga de comentariul tau.
6.   Comentariu trimis de
(22 iul 2013, 09:58:00
Bravos , MJOLNIR! ar trebui sa ti publici comentariile..am ras pentru toata saptamana...
iti meriti si pseudonimul...
6.1  RE: Comentariu trimis de
(22 iul 2013, 10:09:27
„Iar a tăcea şi laşii ştiu!
Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
Să râdă! Bunii râd şi cad!
Să râdem, dar, viteaz răsad,
Să fie-un hohotit şi-un chiu
Din ceruri până-n iad!”

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei