Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 166 (5373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distrugere

Conducte de la alimentarea cu apă a oraşului Frasin, tăiate de hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducta de aducţiune a apei potabile din oraşul Frasin a fost decopertată pe aproximativ 150 de metri şi parţial tăiată de hoţi, aceştia acţionând într-o zonă izolată de pădure. Furtul a fost sesizat poliţiei joi, în jurul orei 10.30, în momentul în care presiunea apei ce era pompată spre oraş a scăzut.

Furtul a fost comis în apropiere de malul râului Moldova, la limita localităţilor Vama şi Frasin. La faţa locului s-a constatat că din conducta  de aducțiune a apei de la stația de pompare spre bazinul vechi de alimentare cu  apă a fost decopertată o porţiune de circa 150 metri, iar parte din aceasta este tăiată și scoasă din pământ.

Bazinul de alimentare nu mai este folosit din anul 2005, însă conducta de alimentare deserveşte staţia de pompe pentru reglarea presiunii apei în conductele de alimentare cu apă a orașului Frasin.

Primarul oraşului Frasin, Marinel Balan, a declarat: “După  ce  s-a constatat că presiunea apei ce era pompată  din stație spre oraș scade, s-a procedat la verificarea conductelor, ocazie cu care s-a constatat că vechile conducte ce alimentau cu apă orașul Frasin sunt decopertate şi tăiate. Cred că cei care au acţionat cunoşteau destul de bine traseul ţevilor. Totuşi, la un moment dat au avariat şi conducta funcţională, iar în scurt timp s-a sesizat existenţa unei probleme. Ne-am dat seama că undeva se pierde apă, iar echipajul deplasat pe traseul conductei a descoperit imediat distrugerea”.

Primarul a precizat că hoţii nu au apucat să fure efectiv din conductă, însă distrugerile pe care le-au provocat sunt destul de mari, de aproximativ 20.000 de lei. Conductele au diametrele de 170 mm pentru  umplere și 320 mm pentru  golire şi urmau să ajungă probabil la un centru de colectare a fierului vechi.

Poliţiştii au demarat o anchetă, însă autorii furtului nu sunt deocamdată cunoscuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducte de la alimentarea cu apă a oraşului Frasin, tăiate de hoţi.
 Vizualizări articol: 1604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Conducte de la alimentarea cu apă a oraşului Frasin, tăiate de hoţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei