Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 166 (5373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Rechizitoriu

Bătăuşii cu topoare şi bâte de la terasa din Obcini, trimişi în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus vineri trimiterea în judecată a opt indivizi acuzaţi în cazul bătăii cu topoare şi bâte, de pe 22 mai a.c., pe o terasă de la intrarea în cartierul Obcini al municipiului Suceava.

Şapte dintre inculpaţi vor ajunge în boxa acuzaţilor Judecătoriei Suceava direct din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava: Dumitru Sorinel Solomon, în vârstă de 32 de ani, alias „Bodo”,  fratele acestuia, Vasile Solomon de 25 de ani, Alexandru Hrişcă,  de 21 de ani, Roger Florea, de 22 de ani, şi Ştefan Chiriac, de 27 de ani, toţi din municipiul Suceava, Cătălin Mihălescu, de 37 de ani, din comuna Moldoviţa, şi Aurelian Adelin Berar, de 28 de ani, din comuna Vama.

Singurul care va veni de acasă la proces este Ioan Alexandriuc, de 18 ani, domiciliat în comuna Vatra Moldoviţei. 

Pe data de 22 mai, în jurul orei 13.30, cei opt, susţin anchetatorii, au năvălit înarmaţi cu topoare şi bâte pe terasa respectivă şi au atacat trei persoane care se aflau la o masă.

Vizat de acest atac premeditat era un sportiv din Suceava, Nicolae M., în vârstă de 38 de ani, ceilalţi doi bărbaţi agresaţi căzând victime colaterale, doar pentru că au avut ghinionul de a se afla, la acea oră, împreună cu cel pe care banda lui „Bodo” vroia să-l omoare în bătaie. 

Sportivul şi un amic de-al său au reuşit să intre repede în local şi să se baricadeze, însă cea de-a treia persoană de la masa lor, Dominic D., de 41 de ani, fost cadru didactic la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a ajuns în stare gravă la „Urgenţele” Spitalului Judeţean (fractură gambă dreaptă, policontuzionat, traumatism cranio-cerebral cu pierdere cunoştinţă), fiind supus unei intervenţii chirugicale.

Totul a durat câteva zeci de secunde, după care agresorii au părăsit imediat zona cu mai multe maşini. 

Cinci dintre agresori, daţi dispăruţi, au fost prinşi după câteva zile, „Bodo”  pe raza municipiului Paşcani, iar fratele acestuia, Vasile Solomon, şi alţi trei tineri, Alexandru Hrişcă, Roger Florea şi Ştefan Chiriac, toţi din municipiul Suceava, au fost încătuşaţi în urma unei percheziţii la o casă din satul Antoceni, comuna Forăşti.

„Inculpaţii au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, de vătămare corporală, de vătămare corporală gravă, de lovire sau alte violenţe, de distrugere şi a infracţiunii de port fără drept, în public, de obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire”, se arată într-un comunicat al procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

 

„Şi nu ne predăm până nu îl omorâm, şi după aceea ne predăm la poliţie. Până atunci nu ne predăm”

Potrivit anchetatorilor acestui caz, scandalul a pornit de la agresarea unui tânăr de 21 de ani, din municipiul Suceava, care a suferit o fractură la mână, după ce a fost lovit cu un baston telescopic de către trei dintre membrii bandei lui „Bodo” (Hrişcă, Vişan şi Roger).  

Agresorii nu aveau neaparat ceva de împărţit cu tânărul respectiv, ci cu sportivul Nicolae M., victima fiind un elev de-al acestuia.

Intenţiile lui „Bodo” erau de a-l omorî pe Nicolae M., aşa cum reiese şi din interceptările telefonice făcute de anchetatori în zilele în care inculpaţii erau daţi în urmărire.

Iată, de exemplu, câteva fragmente din discuţiile telefonice ale lui  Dumitru Sorinel Solomon cu doi amici de-ai săi cărora le povestea de bătaia de la terasa din Obcini: „Şi nu ne predăm până nu îl omorâm, şi după aceea ne predăm la poliţie. Până atunci nu ne predăm. (...) Ştim că mergem la pârnaie toţi, dar îi omorâm pe toţi frate, nu contăm (...) Omorâm tot ce prindem, nu contăm cine... Avem coase şi furci cum învârt ăştia la fân. Furci cum învârt ăştia fânul, noi avem să învărtim oameni (...) Dar unul e în spital, e operat tot, e f...t. I-au ăştia cu topoarele. Dar noi am mers ca la război frate, ca la ... ca cum se bătea Ştefan cel Mare, furci, coase şi topoare, ce eu mă duc K.One? F...-ţi K.One-ul mă-tii să-ţi f.. eu. Stai că-ţi dau topoare, când i-am f... două topoare pe spate a trecut printr-un geam de termopan. Tu eşti nebun. Eu nu mă... bă, eu la pârnaie mă duc, dar nu mă ... auzi, cred că până mâine mai fac o minune. Ai să auzi tu, eu mă duc pregătit. Până mâine mai fac o minune. Le iau din viaţă la doi-trei, să-mi bag p... . Eu sunt nebun, bă, eu am sânge de drac în mine”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătăuşii cu topoare şi bâte de la terasa din Obcini, trimişi în judecată.
 Vizualizări articol: 4469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 10 voturi
Bătăuşii cu topoare şi bâte de la terasa din Obcini, trimişi în judecată4.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sasi faca justitia treaba trimis de
(21 iul 2013, 00:30:12
25 de ani pt jegurile astea nu liberi maine poimaine sa omoare din nou oameni nevinovati
2.   % trimis de
(21 iul 2013, 11:55:30
la puscarie cu ei sa nu se mai dea mari si tari

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei