Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 166 (5373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reclamaţie

Un sucevean care se deplasa cu autocarul, tâlhărit într-o parcare din Austria de un grup de români

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din oraşul Dolhasca a reclamat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava că a fost tâlhărit într-o parcare din Austria, unde a ajuns cu autocarul cu care se deplasa dinspre Franţa, autorii fiind un grup de români care abordau persoanele din zonă cu jocul „alba-neagra”. Tânărul a reclamat fapta la Suceava în condiţiile în care nu a putut sesiza autorităţile din Austria.

El a depus o reclamaţie şi împotriva şoferilor autocarului de la firma cu care se deplasa, Eurolines România, considerând că atitudinea acestora a fost departe de normalitate şi chiar suspectă. 

 

De la „alba-neagra” la tâlhărie

Constantin Savin, în vârstă de 30 de ani, s-a întors la începutul acestei săptămâni în România din Strasbourg - Franţa. A luat un autocar al companiei Eurolines, care circula pe ruta Paris-România, o firmă cu care a mai circulat şi de care a fost mulţumit. Incidentul care l-a traumatizat şi i-a adus o pagubă de peste o mie de euro s-ar fi petrecut în drumul spre casă, în parcarea unei benzinării, în Austria.

„Eram în autocar, în seara zilei de 14 iulie, iar şoferul a oprit în marginea parcării unei benzinării. În momentul în care am coborât din autocar, au apărut mai mulţi bărbaţi, erau tot români, care au început să mă întrebe dacă nu vreau să joc <alba-neagra>.Eu nu am vrut să joc, dar unul dintre ei mi-a furat banii pe care îi aveam la mine, altul m-a lovit, iar apoi au dispărut. Totul s-a întâmplat în maximum zece secunde”, a declarat Constantin Savin.

 

Şoferii, acuzaţi că nu au vrut să sune la poliţie, sub pretextul că ţin autocarul pe loc

Acesta spune că a cerut ajutor celor trei şoferi de autocar, pentru a chema poliţia la faţa locului, întrucât el nu cunoaşte limba germană şi nici engleza. 

„Şoferii nu au vrut să sune la poliţie, mi-au spus că nu mai am ce să fac, iar indivizii care m-au atacat sunt foarte periculoşi. Când au văzut că insist, mi-au spus că nu pot ţine autocarul pe loc, şi dacă nu mă urc, îmi dau jos bagajele şi mă lasă acolo. A fost o adevărată bătaie de joc faţă de mine. Este posibil ca şoferii să fi fost şi complici cu autorii, însă nu pot dovedi asta. Mi se pare dubios că autocarul a oprit într-o margine a parcării, unde era vizibilitate slabă şi care nu cred că era acoperită de camerele video”, a mai precizat tânărul, care susţine că autorii i-au sustras 1.050 de euro. 

El speră ca poliţia din Suceava să colaboreze cu autorităţile din Austria pentru rezolvarea cazului său. 

 

Cum se disculpă de acuzaţii reprezentanţii Eurolines

Constantin Savin a înaintat o plângere şi către Eurolines România, reclamând atitudinea şoferilor. 

Sabina Andreea Cortez, reprezentatul societăţii, i-a transmis un răspuns suceveanului în care i-a precizat de ce Eurolines nu îşi asumă nici o parte din vină în acest caz.

Ea a precizat că şoferii de pe autocarul care s-a aflat în cursă au împărţit la fiecare pasager pliante de atenţionare cu privire la cei care practică jocuri de noroc, însă, în ciuda avertizărilor, păgubitul a intrat în discuţie cu aceştia. Conform Condiţiilor Generale de Transport Eurolines, se arată în răspunsul primit de sucevean, compania nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru bagajele de mână sau alte obiecte aflate asupra pasagerilor.

„Având în vedere că, din cele relatate de dumneavoastră, incidentele s-au petrecut în afara autocarului, compania noastră nu este răspunzătoare de inconvenientele pe care susţineţi că le-aţi întâmpinat şi nu vă putem returna suma de 1.050 de euro. Ne pare rău pentru experienţa neplăcută prin care aţi trecut!”, se arată în răspunsul trimis de societate suceveanului.

Contactată telefonic, reprezentanta Eurolines, Sabina Andreea Cortez, a precizat că  nu are de adăugat alte informaţii decât cele comunicate în scris lui Constantin Savin.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean care se deplasa cu autocarul, tâlhărit într-o parcare din Austria de un grup de români.
 Vizualizări articol: 6588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Un sucevean care se deplasa cu autocarul, tâlhărit într-o parcare din Austria de un grup de români5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Istorie veche.. trimis de
(20 iul 2013, 11:08:25
tot in austria s.a intamplat ca soferii sa opreasca autocarul " la un control al politiei" . Asa zisii politisti erau tot romanasi care stiau doua boabe de germana , si au talharit calatorii. povestea cu alba neagra e veche rau
2.   * trimis de
(20 iul 2013, 11:10:02
Asolvenţi de 4 clase ( + şcoala e şoferi )
Cu dipomă de becalaureat ( dă pă net )
Şşşt , că-i supiri dacă la ei te referi
Poţi doa rsă zâmbeşti şi/sau să râz încet

Cu calendaru’ hrtodox “penthouse”-n mână
Cu piţipoance & diplome semnate “Botezatu”
Printre ei holimpici la limbul română
Ce parlesc trivial (doar să nu ieapatru )

Cu decât 2 maşini încurte la tăticu’
( c-au auzit ei că 1dez2 puterea creşte )
Has mo alergic logan car,gagica şi gagicu’
Să umble prin Haustria-n harmonie, fireşte

Cultura şi lumina becaliană di la noi
Ii pitorească şi ne place la tăţ, sunt sigur
Râd de mor când umflatu’ se dă smardoi
(ar râde şi el de s-ar “vedea”, vă asigur )

Că-i băiat de băiat jupân la el în sat
Cultivat (cu bacu luat ) … şi epilat
Uadafac ?!?! are cineva ceva de comentat ?!
Ha, sari cu banu’ ... la împărat !!! happy

3.   ..... trimis de
(20 iul 2013, 11:23:19
nu merge nimeni sa fure pe la autocare daca nu e pe "felie" cu soferii...si aici din moment ce nu au vrut sa cheme politia,e clar ca stiau ca dupa ce ajung in tara se termina tot....
4.   Comentariu trimis de
(20 iul 2013, 13:40:44
Cand spuneți români îmi vine să râd băi fraților,sunt ȚIGANI cu mașini inmatriculate în Bulgaria,luna trecută m au făcut și pe mine de borseta cu două telefoane toate actele și ...100 de euro,mortacci loro!
5.   Nedumerire trimis de
(20 iul 2013, 17:55:10
foarte corect.. soferii sunt vinovati ca au oprit intr-un loc nepotrivit din parcare.. dar am o nedumerire cu privire la declaratia pagubitului.. de unde i-au fost furati banii ?.. daca tot nu voia sa joace cum au avut acces hotii la banii lui ? ca doar cei 1050 euro nu sunt bani pe care-i scoti din buzunar sa-ti cumperi o cafea sau un suc...
5.1  RE: Nedumerire trimis de
(20 iul 2013, 19:29:06
Ai o nedumerire de om prost. Talharie = furt prin violenta.
5.2  RE: Nedumerire trimis de
(21 iul 2013, 09:21:41
Sire, da ai IO* o nedumerire de neom prost:
Grefieră (6,20 la raționament logic) + LZȘ** Sfredelu Haret = Procuror la Parchetul de pe lângă Lege?thinking

La ce-ați primit-o pe gâsca aia printre voi? La cât de jalnică e, o să vă facă de kakao ș-o să facă multe minuni.
E cam greu să faci trecerea de la statutul de scribalău după dictarea unui magistrat competent la însăși calitatea de magistrat. Adică să elaborezi fraze după propriul creieraș și acestea să fie întemeiate legal, să respecte prevederile legale sau procedurale.
O să vă pară rău când, din cauza Wacii botșănene, o să râdă de voi o întreagă gubernie. Nu că acum n-ar râde , dar atunci o să fie așa mai cu hohote și lacrimi.
Până acum are la activ o rezoluție elaborată într-un singur rând, fără argumentație în dispozitiv și fără încadrare juridică, rezoluție despre care au râs niște avocați de s-au scăpat pe ei.
A doua e un eseu literar în care fraiera face exerciții de stilistică literară prin care, îmbinând probatoriu contradictoriu și inventând cai verzi pe pereți, justifică îndelpinirea laturilor obiective și subiective ale unei tărășenii.

Rămâne de văzut care o să fie următoarea ei ... „lucrare”rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor

-----
* IO satelit al lui Jupiter Zeus
** Licențiat de Ziua a Șaptea
5.3  RE: Nedumerire trimis de
(21 iul 2013, 16:40:14
Dom' Nemernicu', am mai cherchezuit prin plasă ș-am aflat că la egzamenul final* de admitere o reușit prostalauca păioasă să obțină uimitorul, fenomenalul, incredibilul, genialul, senzaționalul rezultat de 7,25. Prima șî prima dată era cât p-aici să n-o găsăsc pe Tâmpită în tabelul publicat de [beep]1909 dar norocuțu meu c-am pus de vro stămână offisu 2013 și s-o comutat sângur pe modul de citire „Aspect carte”. S-o defilat documentu cu de la sine voie, aiurea și obraznic și undeva, în coada curului cozii tabelului cu cei admiși, erea trecută și Bubulina botșăneană cu genialul rezultat pomenit mai sus.
Ș-am mai găsât un lucru îngrijorător- anume faptu că ie o stat vro 10-12 anișori ș-o sculptat cuneiforme pe tăblițele hotărârilor judecătorești la … O SECȚIE CIVILĂ a giudeșului.
Asta vra să-n semne că-i public danger no.1 acros the uorld ca s-o mai lăsați pe gâsca asta să-și facă de lucru prin terfeloagele celea cu proceduri cifrate și încuiate referitoare la questii cu diquis cum ar și: actul de sesizare, verificarea competenței organului de urmărire și mai ales a celui de cercetare penală, obligația administrării imparțiale a probatoriului, temeinicia probelor contradictorii, întrunirea tuturo aspectelor obiective/subiective ale trebilor în lucru, inclusiv a aspectului material al [beep] bla bla. bla, etcaetera, etcaetera.
Treburi grele, dom, Nemernic, treburi grele și care mi se pare că-s trebi băiețești și nu trebe duse în derizoriu lăsându-le pe mânuța grațioasă a mămucilor deprinse cu tot feliul de alte activități adiacente de tip erotico-oscilatorii.
Așa că Io * (Jupiter’s deMoon, you know, Mr. Jerk) m-am gândit să mai salvați ceea ce o mai rămas din onoarea Parchetului de pe lângă Lege punând-o să vă facă cafele.
5.4  RE: Nedumerire trimis de
(21 iul 2013, 16:42:22
După care, dacă se plictisește p-aclo, trimiteți-o-n pi2da mamei ei să vă aducă de la piață niște cornuri calde și iaurturi, să vă puie bilete la Loto, să vă aducă ziarele sau orice altceva, cu singura condiție ca drumul de la punctul de origine – Călăreți 12 – și până la destinație să fie cât mai lung, ca să n-aibă timp să-și bage nasul în trebile serioase ale Mi*sterului Pu*lic.
Ș-apăi dacă vine-napoi prea repede Wăcuța Domnului și P-aP-ii ( finkă se deplasează iute c-are luată-n lizing mășână nouă de la group Renault, care-o fost Laureată în anul 2006 ca fiind Car of the Year), atunci mai aveți ca soluție ultimativă ca, atunci când își întinde unghiile despicate, boite cu ojă, ale copitei nedespărțite, să-i croiți câte una țapănă peste degete cu ce-ți avea la îndemână: cu rigla, cu vătraiul, coada de la mătură sau o buca de țavă de un țol de la conducta de gaz**.
Orice ați face îi bine-primit, mijloacele machiavellice fiind justificate de noblețea scopului/țintă/țel*** acela de a mai salva atâta cât mai este din prestigiul și reputația Parchetului de pe lângă Lege și de a nu lăsa ca onoarea instituției să fie definitiv terfelită de minunile Bubulinei botoșănene.
Contăm pe matale, dom Nemernic, da?
5.5  RE: Nedumerire trimis de
(21 iul 2013, 16:43:39
-----
* la aista de anul trecut nu la cel de-amu doi ani când ș-o primi vaca șutu-n kur și comanda „Hoarta!” finkă înkă nu i se uscase suficient cerneala pe diploma aia de Licență ZȘ)

** atenție, nu-i dați peste degete cu bastonul de cauciuc fiindcă n-are nici un efect că Waca-i obișnuită de la barbac-su care se face că lucră la Jail da de fapt iel nu face altceva decât să le ducă și să le vândă la prețuri astronomice la vieţaşi cartele telefonice prepay, de reîncărcare, încărcătoare şi baterii noi. Aista când vine sara acasă, bat muci, nu mai stă să-i pună Waca în iesle de mâncare şi-o ia la croit și ucis taman cu bastonul din dotare - cel de pândar la bulău și nu cel nativ, c-acela-i tare mititel și ineficient. Tocmai de asta o ucide în mod profilactic pe juninca magistrat nu de alta dar cam bănuiește iel ceva în legătură cu genomul la țâncu și țânca ceia ce-i are în bătătură, s-o făcut mărișori de-amu – copchila-i la grădi iar băietu-i într-a doua, da cam samănă amândoi, nu-ș cum se face, cu veșinu cel chipeș de stă cu câteva numere mai încolo.
Oricum lucru-i cert că ghițâca magistrat, pe lângă că-i inamovibilă din iarna anului trecut, îi imună la bătăi date cu bastonul de cauciuc încă de când s-o terminat honeymoonul.

***Scopul îi al vostru, al băietanilor care încă mai aveți carefulness față de profeția aleasă, iar țintă+țel e și boul de pândar al junincii dar și ghițâca inamovibilă, adicătelea amândoi îs dintr-ăia însemnați de soartă c-o stea în frunte (între coarne).

6.   Circulați ? Circulăm ! trimis de
(20 iul 2013, 20:09:00
Domnule Toderuț,ia explică dumneata de ce atunci când am plecat în Italia (tanti ani fa ) am convertit permisul românesc în cel italian în 15 zile și când am revenit în România miciurinii de la Mall mi-au spus că sunt necesare 6 luni ? Din sifonări am auzit că angajații de la serviciul acesta de merda au dat la angajare în jur de 10000 euro.Deci banii aceștia trebuiesc recuperați.De la noi !Băi cap pătrat,permisul cu toate gradele inclusiv cel de cosmonaut l-am luat în România.Baza de date e la voi și atunci ce m.mamii voastre vreți ?Șpagă ?Repet Toderuțe,fă curățenie la Mall altfel vă înfund de vă ia dracul.Cu toți cosmonauții mei ! Șpăgar la șpăgar trage .(te fac iarăși pescar pe Borcea).
7.   Comentariu trimis de
(21 iul 2013, 14:12:17
serviciul de la mall nu mai e de muuult in subordinea IPJ Suceava, ci a Prefecturii.
8.   ... trimis de
(21 iul 2013, 18:49:20
Atlassib si Eurolines opresc in aceeasi statie peco din Austria unde sunt (r)Romanasii cu alba-neagra...ultima oara cand i-am vazut calatoream cu Atlassib, acum +-1 an aveau cu ei si o "fetita" care aborda baietii mai tinerei din grup. Am fost si eu martor la cateva intamplari de gen, in care diverse persoane au ramas fara bani si se plangeau la soferi, soferii bine-inteles tratandu-i cu un dezinteres total; nu le pasa, nu se baga, nu e problema lor, dar de oprit in aceeasi statie peco la fiecare tur si retur o fac mereu.
sper sa nu fie considerata reclama, dar va recomand firma de transporturi Tarsin, au respect pentru calatori, nu opresc in locuri dubioase, si nici nu trebuie sa fiti schimbati de pe un autocar pe altul in Oradea sau mai stiu eu unde, am avut ocazia sa calatoresc cu ei de cateva ori si de fiecare data am ramas cu o impresie buna despre ei! numai bine!
9.   Aladin... trimis de
(24 iul 2013, 22:05:47
...dar nu era corect sa vina politia la fata locului sa rezolve problema?...nu era mai ok asa?...oricum...despre asta se va vorbi si in Franta...foarte posibil si prin Germania si Austria...in cazul in care nu se implica nimeni din cei care au competente in tara asta...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei