Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 166 (5373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Drumul Chiril-Rarău, asfaltat parţial după 26 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul judeţean DJ 175A, care leagă localitatea Chiril, situată în comuna Crucea, şi cabana Rarău, a fost asfaltat parţial zilele trecute. Este un adevărat eveniment nu doar pentru oamenii care locuiesc în zonă, ci şi pentru turiştii care doresc să ajungă în masivul Rarău. Şi asta pentru că este pentru prima dată din 1987 încoace când se toarnă un covor asfaltic.

Lucrarea a fost executată de firma Calcarul Pojorâta, pe o distanţă de 2,3 km, care în cursul acestui an va executa şi o serie de lucrări pentru nivelarea drumului către cabana Rarău, astfel încât cei care circulă cu maşinile să nu aibă probleme din cauza pragurilor formate de-a lungul timpului.

„Avem promisiuni certe din partea conducerii Consiliului Judeţean Suceava, administratorul drumului, că lucrările de asfaltare vor continua anul viitor, urmând să fie turnat covor asfaltic pe întreaga distanţă de 12 km. Este îmbucurător că s-a realizat această investiţie, pentru că oamenii din Chiril nu mai aveau încredere în autorităţi, după toate promisiunile neonorate din ultimii 20 de ani”, a declarat primarul comunei Crucea, Dorin Rusu.

Primarul Dorin Rusu consideră că această investiţie trebuie dublată de măsuri prin care circulaţia maşinilor de tonaj greu să se realizeze doar în condiţii legale.

„Firmele care exploatează material lemnos cred că ar trebui să plătească o taxă, iar din aceşti bani să putem întreţine drumul. În caz contrar, acesta va fi distrus în scurt timp, ceea ce nu-şi doreşte nimeni”, a mai menţionat primarul din Crucea.

Asfaltarea integrală a drumului Chiril - Rarău ar fi de mare utilitate pentru locuitorii din zona Câmpulung Moldovenesc şi de pe Valea Bistriţei. În acest fel, distanţa dintre Crucea şi Pojorâta ar fi de 21 de km, de trei ori mai mică faţă de drumul care face legătura între cele două localităţi prin Vatra Dornei.

Drumul Chiril - Rarău a fost dat în folosinţă în 1978, când a şi fost asfaltat integral. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul Chiril-Rarău, asfaltat parţial după 26 de ani.
 Vizualizări articol: 2799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Drumul Chiril-Rarău, asfaltat parţial după 26 de ani5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunt in extaz de uimire trimis de
(20 iul 2013, 15:24:34
Va dati seama ,dupa 26 de ani s-a reusit asfaltarea partiala a drumului Chiril Rarau.
S-a asfaltat partial impresionanta distanta de 2,5 km.Asta inseamna ca in urmatorii 26 de ani se vor mai asfalta inca 2,5 km.Putem scrie epopeea "Dupa 26 de ani".
---------------------------------------
BULINA NEAGRA SAPTAMANALA
Pe o stradă secundară din cartierul Obcine, care nu mai fusese asfaltată de 20 de ani, s-a întâmplat minunea. Muncitorii au întins un covor asfaltic care i-a surprins pe locatari.Nici bine nu se întărise asfaltul că la faţa locului au venit muncitorii altei firme şi au spart totul pentru a schimba conducte.Banii cheltuiţi pe asfaltare au fost făcuţi praf în doar câteva zile,o adevarata bataie de joc la adresa banului public."Daca tot s-au facut aceste lucrari, nu intelegem de ce nu a existat o strategie. Unul bate cuiul, altul vine a doua zi si il scoate.... Toate astea se fac pe banii nostri, ai tuturor contribuabililor a spus un locatar.
------------------------------
DECLARATIA COMICA A SAPTAMANII
Viceprimarul orasului, Ovidiu Doroftei:"Stim ca este un inconvenient major, insa programul nostru de reparatii stradale nu putea sa astepte pana cand vor incepe lucrarile de schimbare a conductei peste tot."laughing laughing laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei