Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 161 (5368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Trei cătune din Vatra Moldoviţei, scoase din izolare în urma finalizării unui proiect european

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei cătune din Vatra Moldoviţei au fost scoase din izolare după ce primăria acestei comune a finalizat un proiect european de pietruire a mai multor drumuri agricole. Primarul din Vatra Moldoviţei, Virgil Saghin, a declarat că proiectul a vizat modernizarea unor drumuri agricole de exploataţie, investiţiile de aproape un milion de euro fiind finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Saghin a explicat că prin proiect au fost modernizate trei drumuri agricole, cu o lungime totală de 5,64 de kilometri, respectiv drumurile care fac legătura între DC 32 Paltinu – Valcan, DC 23 Paltinu – Trifu şi DN 17A – Dealu Vasile.

Primarul din Vatra Moldoviţei a arătat că prin proiect au fost realizate lucrări de pietruire a acestor drumuri, apărări de maluri, dar şi construcţia de podeţe şi şanţuri betonate. Virgil Saghin a ţinut să sublinieze faptul că două investiţii importante realizate prin acest proiect au fost în construcţia a două poduri, în zonele Trifu şi Dealu Vasile. „Prin acest proiect am reuşit să rezolvăm o problemă extrem de importantă pentru locuitorii din aceste cătune, şi mă refer aici la construcţia celor două poduri mari. De asemenea, trebuie spus că înainte de a fi realizat acest proiect toate cele trei drumuri erau într-o stare dezastruoasă, iar prin modernizarea lor am venit în sprijinul comunităţii locale, dar şi al celor care au terenuri în zonele respective. Şi vreau să-i mulţumesc lui Gheorghe Flutur, deoarece acest proiect a fost semnat şi aprobat în perioada în care a deţinut preşedinţia Consiliului Judeţean”, a spus Virgil Saghin, care a mai spus că este primul proiect cu finanţare europeană realizat în comuna Vatra Moldoviţei. El a mai adăugat că prin modernizarea celor trei drumuri s-a asigurat accesul facil la peste 3.000 de hectare de terenuri agricole, fâneţe şi terenuri forestiere.

Pe de altă parte, Virgil Saghin a declarat că în perioada următoare urmează să fie inaugurat Centrul de Informare Turistică din comuna Vatra Moldoviţei, precum şi un alt proiect realizat din fonduri europene, care presupune asfaltarea a 9,3 kilometri de drumuri, achiziţionarea unui utilaj multifuncţional pentru întreţinerea drumurilor şi construirea unui centru de zi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei cătune din Vatra Moldoviţei, scoase din izolare în urma finalizării unui proiect european.
 Vizualizări articol: 3726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei cătune din Vatra Moldoviţei, scoase din izolare în urma finalizării unui proiect european5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei