Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 161 (5368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În municipiul Suceava

11 răniţi, tineri de la 17 la 27 de ani, după ce un şofer băut a intrat pe contrasens

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accident cu nu mai puţin de 11 victime, în municipiul Suceava, ieri dimineață, după ce două autoturisme s-au izbit în jurul orei 4.00, pe strada 22 Decembrie din municipiul Suceava, la ieşirea spre Adâncata.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, vinovat de producerea accidentului se face un conducător auto în vârstă de 19 ani, Ionel Marocico, din comuna Muşeniţa, care venea cu maşina, un Ford Fiesta, dinspre Adâncata spre Suceava, iar într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat pe contrasens şi a izbit frontal un alt autoturism, un VW Polo, la volanul căruia se afla tot un tânăr de 19 ani, Alexandru Cojocaru, din comuna Dimăcheni, judeţul Botoşani.

La faţa locului au intervenit salvatori SMURD şi cadre medicale ale Serviciului de Ambulanţă, care au acordat primul ajutor medical răniţilor şi i-au transportat la spital.

În autoturismul Ford Fiesta se aflau pe lângă şofer alţi cinci tineri din Muşeniţa (Iulian Zarujan – 23 de ani, Viorel Nichita - 17 ani, Marian Ghenici - 20 de ani, Cristian Simon - 21 de ani, Ciprian Ivanov - 21 de ani), iar în VW Polo, patru pasageri din judeţul Botoşani (Andrei Spânu – 22 de ani, Tiberiu Puşcaşu - 26 de ani,   Andrei Luzic – 27 de ani, Ştefan Moraru - 22 de ani).

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a transmis: „În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a ambilor conducători auto, precum şi vătămarea corporală a altor nouă pasageri din cele două autoturisme. Toate victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Suceava, cu ambulanţa, iar în urma consultaţiilor medicale s-a stabilit că patru dintre victime prezintă leziuni mai grave, care necesită internarea, şi şapte victime sunt rănite uşor şi nu au necesitat internarea în unitatea medicală”.

Circulaţia a fost blocată în zonă pentru aproximativ o oră, traficul fiind deviat pe o altă rută.

„S-au luat măsurile de siguranță specifice în astfel de intervenții, s-a balizat zona, s-au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile şi s-au deconectat bornele de la baterii. La finalul misiunii, militarii au spălat carosabilul şi au îndepărtat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi, pentru a nu se produce alte evenimente nedorite în zonă”, a declarat şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, plutonierul major Alin Găleată.

 

De la discotecă, la spital. Unul dintre răniţi e în comă, la Reanimare

Potrivit medicilor de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, patru dintre tinerii răniţi se află în stare gravă, toţi din autoturismul Ford Fiesta, care se întorceau de la o discotecă dintr-un sat din Adâncata.

În starea critică se află Iulian Zarujan, diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral grav, comă medie, pareză mâna dreaptă, traumatism toraco-abdominal şi internat la Reanimare.

Leziuni grave a suferit şi şoferul Ionel Marocico, ce prezintă un traumatism toraco-abdominal cu fracturi costale multiple, fiind dus în secţia de Neurochirurgie.

Tot la Neurochirurgie au fost internaţi şi alţi doi pasageri din Ford, Viorel Nechita şi Marian Ghenici, primul suferind o plagă contuză temporo-parietală dreaptă, cu hemoragii nazale, iar al doilea o plagă contuză parieto-occipitală stângă, entorsă de coloană cervicală şi contuzie abdominală.

 

Şoferul vinovat: alcoolemie de 0,76 în aerul expirat

Ambii tineri care conduceau maşinile implicate în accident au fost puşi să sufle în alcooltest. Şoferul care a pătruns pe contrasens avea o alcoolemie de 0,76 în aerul expirat, în timp ce celălalt conducător auto nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ionel Marocico s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice a unui autoturism.

„Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier Suceava pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului rutier”, a precizat inspectorul principal Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 răniţi, tineri de la 17 la 27 de ani, după ce un şofer băut a intrat pe contrasens.
 Vizualizări articol: 5500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
11 răniţi, tineri de la 17 la 27 de ani, după ce un şofer băut a intrat pe contrasens3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei