Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 161 (5368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Responsabilizare

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor la casele din cartierul Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii de câini de curte din cartierul Burdujeni au posibilitatea să beneficieze gratuit de sterilizarea şi deparazitarea acestora, prin intermediul unei campanii iniţiate de Asociaţia de Protecţie a Animalelor ProAnima, în parteneriat cu Primăria Suceava.

Campania, care îşi propune identificarea şi sterilizarea câinilor din zona de case şi cei aflaţi în curţile agenţilor economici din cartierul Burdujeni, se derulează pe tot parcursul acestui an, scopul final fiind scăderea numărului de câini vagabonzi din oraş, prin stoparea înmulţirii necontrolate a acestora şi stoparea abandonului.

Coordonatorul acestui proiect, medicul veterinar Cătălin Rusu, a precizat că, în baza programărilor făcute prin telefon, de cei care sună la numărul 0744 108 018, câinii care nu sunt de rasă, fără valoare chinologică, sunt ridicaţi de la locuinţa solicitantului, sunt duşi la cabinetul medical al adăpostului de câini din lunca Sucevei, unde sunt sterilizaţi, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic şi microcipaţi, iar după perioada de refacere, sunt duşi înapoi de unde au fost luaţi.

„Principalele obiective pe care le urmărim prin acest proiect sunt reducerea înmulţirii câinilor, prin sterilizare, reducerea focarelor de rabie, prin vaccinare, reducerea transmiterii unor boli, prin deparazitare, dar şi oprirea abandonului şi responsabilizarea stăpânilor, prin identificarea cu cip a câinilor”, a declarat Cătălin Rusu.

În funcţie de rezultatul acestei prime campanii de sterilizare gratuită la case, care este benefică şi proprietarilor de animale, ce beneficiază astfel de mai multe servicii medicale gratuite şi scapă de o problemă – puii nedoriţi de animale, iniţiativa se va extinde nu doar la nivelul întregului oraş, ci şi al localităţilor din jur, având efecte majore în privinţa numărului de câini vagabonzi din Suceava.

Conform unor statistici întocmite de cei care au analizat fenomenul înmulţirii necontrolate a câinilor, în medie, o femelă nesterilizată duce la apariţia a 16 câini noi pe an, care în doi ani se pot înmulţi până la 128 de câini, în trei ani se ajunge la 512 câini, în patru ani la 2.048 de câini ş.a.m.d., rata de înmulţire fiind atât de mare încât nu poate fi stăvilită prin nici o altă măsură decât sterilizarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de sterilizare gratuită a câinilor la casele din cartierul Burdujeni.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Campanie de sterilizare gratuită a câinilor la casele din cartierul Burdujeni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei