Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Senatorul Ovidiu Donţu susţine eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii din Marea Britanie, din 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Dontu susţine eliminarea restricţiilor, din 2014, pentru românii  care vor să muncească în Marea Britanie. Ovidiu Donţu a participat la întâlnirea comună a preşedintelui Comisiei pentru afaceri interne a Camerei Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii, Keith Vaz, şi a şase membri ai acestei comisii, cu membrii comisiilor juridice, de muncă şi pentru afaceri europene din Parlamentului României.

Donţu a explicat că vizita parlamentarilor britanici a fost făcută în contextul apropierii datei de i ianuarie 2014, când primul ministru al Marii Britanii, David Cameron, a anunţat eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru România şi Bulgaria. „Deşi problema este extrem de vizibilă în Marea Britanie prin implicarea foarte serioasă a mass-mediei britanice, miza reală a dezbaterilor privind imigraţia este identificarea unor modalitati de filtrare a acestora, astfel încât această ţară să atragă numai anumite categorii de cetăţeni străini, persoane calificate, investitori, studenti, etc, şi să poată refuza accesul persoanelor indezirabile”, spus senatorul PSD.

În intervenţia pe care a avut-o în cadrul acestei întâlniri comune, Ovidiu Donţu a salutat declaraţia primului-ministru al Marii Britanii, David Cameron, cu privire la eliminarea restrictiilor de pe piaţa muncii britanice începând cu data de 1 ianuarie 2014. Donţu a subliniat că această decizie aduce o stare de normalitate şi respectă libertatea de circulaţie a forţei de muncă, românii având aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi cetăţeni europeni. „Sper să existe susţinere şi la nivelul Camerei Comunelor a acestor poziţii ale oficialilor britanici”, a arătat Donţu.

În calitate de reprezentant al Comisiei Juridice din Senat, Ovidiu Donţu le-a propus parlamentarilor britanici să existe un dialog comun permanent la nivel parlamentar cu privire la posibila infracţionalitate a unor cetăţeni români, la cazurile de muncă ilegală, precum şi la incluziunea romilor.

„Consider că cetăţenii români sunt migranţi economici care caută un loc de muncă, iar preocupările britanicilor legate de faptul că românii ar putea să vizeze sistemul de protecţie socială al Marii Britanii nu se susţin. Asta deoarece 70% din românii care lucrează acolo sunt tineri între18 şi 35 de ani, iar solicitările sociale sunt foarte limitate, şi alocaţiile, în număr de 324, au vizat copii din România, ceea ce reprezintă 0,8% din totalul plătit de statul britanic migranţilor”, a încheiat Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Ovidiu Donţu susţine eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii din Marea Britanie, din 2014.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Senatorul Ovidiu Donţu susţine eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii din Marea Britanie, din 20143.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acest " Senator" numai om nu este trimis de
(22 mai 2013, 11:36:05
El in loc sa vina cu un plan sa incurajeze munca in tara, sa vina cn un plan de crestere salariala, sa stranga bani pe 2,3 luni si sa creeze o afacere sa ofere un locuri de munca el vine cu solutii in care sa expedieze romanii in Marea Britanie??? Domnilor si doamnelor intelegeti acest "Senator"?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei