Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune prin pădure

Un elveţian dispărut în munţii Bucovinei, căutat de opt salvamontişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un elveţian care participa la concursul Super Carpat Trophi a fost căutat timp de mai multe ore de un număr de opt salvamontişti din Suceava şi Maramureş. Bărbatul a dispărut în noaptea de 20 spre 21 mai, în jurul orei 3.00, dar organizatorii au dat alarma abia ieri dimineaţă, în jurul orei 9.00.

„Serviciul Public Salvamont Suceava a fost alertat de dispariţie cu menţiunea că totul s-a petrecut în zona pârâului Șesuri, situat între comuna Cârlibaba și Pasul Prislop, la hotarul dintre judetele Suceava și Maramureş. Au fost alertați în prima fază un număr de opt salvatori montani, care au plecat cu două autovehicule spre Cârlibaba unde urmau să se întâlnească cu organizatorul acestui eveniment. Totodată, a fost alertată echipa Salvamont din Vișeu, care avea competență pe această zonă, a munților Maramureșului, și jandarmeria montană din comuna Cârlibaba. În jur de ora 11.00, am fost anunțați că cetățeanul a fost găsit de către unul dintre participanții la eveniment însoțit de un jandarm montan, fără urmări din punct de vedere medical al acestuia”, a explicat Voicu Raia, şeful Serviciului Salvamont Suceava.

Acesta a ţinut să mulţumească tuturor persoanelor care au participat la misiunea de căutare de ieri, dar a ţinut să precizeze că nu este singurul caz înregistrat în ultima perioadă.

Ultimul situaţie similară s-a înregistrat pe 19 mai, când mai multe persoane s-au rătăcit după ce au deviat de la traseul „Circuit Pietrele Doamnei – marcat cu cruce albastră” din masivul Rarău.

„Atragem atenția pe această cale turiștilor să acorde atenție traseului pe care urmează să-l abordeze, echipamentului individual și celor cu care se deplasează în zona montană”, a menţionat Voicu Raia.

În acest moment, toate traseele din masivele Rarău – Giumalău, Călimani, Suhard,  Bistriței și Obcinele Bucovinei sunt deschise,  iar în  masivul Rarău sunt amenajate 140 trasee de escaladă pentru toate categoriile de cățărători (începători, medii sau avansaţi), toate echipate conform normelor UIAA.

Informații privind starea traseelor montane din județ se pot obține de la Serviciul Public Salvamont Suceava, tel 0745 313052, sau de la serviciile de turism și salvamont din Vatra Dornei și Gura Humorului.

Pentru situațiile de urgență care implică acțiunea mai multor servicii, respectiv Salvamont, Ambulanță și Jandarmeria Montană turiştii sunt rugaţi să sune la numărul de urgență 112.

Pentru situații care implică numai acţiunea Serviciilor Salvamont, trebuie apelat Dispeceratul Salvamont, tastând pe telefon „0salvamont”  (0725826668) sau la numărul direct al Serviciului Judeţean Suceava: 0745 313052.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elveţian dispărut în munţii Bucovinei, căutat de opt salvamontişti.
 Vizualizări articol: 1715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un elveţian dispărut în munţii Bucovinei, căutat de opt salvamontişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 mai 2013, 18:10:30
Stimate d-le Sandrino,
Zona de care vorbesti dumneata nu are nici o legatura cu "muntii Bucovinei", pentru ca pur si simplu Bucovina nu s-a intins niciodata pana acolo. Recomand putina documentare, nu de alta dar sa nu ajungem cu Bucovina asta pana la Navodari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei