Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Aproape 20.000 de participanţi la ediţia de anul acesta a Horei Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că la ediţia de anul acesta a Horei Bucovinei au participat aproape 20.000 de persoane. Hora Bucovinei a avut loc în perioada 19 – 20 mai a.c., în fosta tabără Bucşoaia din oraşul Frasin, programul evenimentului incluzând prezentarea obiceiurilor și tradițiile specifice stânei, o expoziție a produselor meșterilor populari, momente artistice susținute de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” și diverse grupuri folclorice, prezentarea de produse culinare specifice zonei, expoziții de animale, utilaje agricole şi forestiere. Potrivit estimărilor făcute de Consiliul Judeţean Suceava, în prima zi a evenimentului au participat aproximativ 5.000 de persoane, cele mai multe dintre acestea, circa 3.000, fiind prezente doar la concertul etno-pop-rock, organizat sâmbătă seara. În a doua zi, duminică, la Hora Bucovinei au fost 14.000 de participanţi.

Programul evenimentului a inclus şi un simpozion  pe probleme ale spaţiului rural românesc, organizat în colaborare cu Direcţia Agricolă Suceava, APIA, Camera de Comerţ şi Industrie, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcția Silvică Suceava, revista „Lumea Satului” și Radio Antena Satelor București, la care au participat 120 de fermieri din județ.

În cele două zile ale evenimentului, la Bucşoaia au fost prezente şapte stâni aparținând Primăriilor Frasin, Fundu Moldovei, Sadova și Ocoalelor Silvice Gura Humorului, Vama, Stulpicani și Frasin.

Participanţii la Hora Bucovinei au putut să mai admire peste 20 de cai aparținând gospodarilor din zonă, caii din echipa de concurs și cei din rasa Shaighya Arab de la Herghelia  Radăuți, precum și cai din rasa Huțul și calul de Bucovina de la Herghelia Lucina. Expoziţia de animale de la Hora Bucovinei a mai cuprins caprine din cinci rase, precum şi 62 de câini ciobăneşti.

Unul dintre evenimentele principale de la Hora Bucovinei a fost „parada gospodarilor”, la care au participat peste 450 de gospodari din 20 de vetre folclorice din județul Suceava.

Mai trebuie spus că la ediţia de anul acesta a Horei Bucovinei a fost organizată o tombolă la care au putut fi câștigate trei motocositoare oferite de agenţii economici specializaţi în acest domeniu, iar spectatorii au putut să asiste şi la demonstrații de tăiere a lemnelor cu utilaje folosite la exploatarea lemnului.

La finalul evenimentului, conducerea Consiliului Judeţean Suceava a acordat peste 200 de diplome participanților la Hora Bucovinei. Pentru organizarea ediţiei de anul acesta a Horei Bucovinei a fost cheltuită suma de 80.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 20.000 de participanţi la ediţia de anul acesta a Horei Bucovinei.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aproape 20.000 de participanţi la ediţia de anul acesta a Horei Bucovinei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei