Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Are nevoie de ajutor

La doar 9 luni, suferă de o boală cumplită care-i pune viaţa în pericol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La doar 9 luni, un băieţel din Suceava suferă de o boală cumplită care-i pune viaţa în pericol. Yannis Rareş Răileanu a fost diagnosticat, în urmă cu cinci luni, cu o boală cruntă, rabdomiosarcom embrionar de tip botrioid stadiu II fără metastaze, pe înţelesul tuturor, cancer la vezica urinară.

Din acel moment, viaţa micuţului Yannis, dar şi a părinţilor, Robert şi Alina Răileanu, a fost dată peste cap, a devenit o luptă pentru supravieţuire.

 

De la 4 luni, prin spitale

Cuprinsă de disperare, pentru că nu poate să facă mai mult pentru fiul ei, dar în acelaşi timp cu credinţa că Yannis a înfruntat moartea de mai multe ori în această perioadă şi că este pregătit pentru orice luptă, Alina Răileanu a dat frâu liber poveştii:  „Pe 18 decembrie, noaptea, după ce i-am făcut vaccinul la 4 luni, a sângerat prima dată. Am plecat de urgenţă la Spitalul Judeţean <Sf. Ioan cel Nou> din Suceava, acolo unde ne-au spus, iniţial, că sângerarea ar putea proveni dintr-o fimoză. După mai multe investigaţii, decalotat, analize şi ecografie abdominală, ne-au explicat că trebuie să mergem la Iaşi, deoarece în vezica urinară se vede o formaţiune pe care ei nu o pot distinge şi ne-au trimis la Spitalul <Sf. Maria> din Iaşi, la secţia de Chirurgie”.

Pregătiţi să facă orice pentru a afla de la medici cu ce probleme de sănătate se confruntă „îngerul” lor, Yannis, părinţii au plecat cu copilul la Iaşi. 

Ajunşi acolo, ne-a povestit mama copilului, „am făcut o altă ecografie abdominală şi, după primele investigaţii, ni s-a spus că 99,9% este infecţie urinară şi 0,01% cancer. La două zile după internare, am fost programaţi la cistoscopie, să aflăm, în cele din urmă, ce este acea formaţiune de care ne era frică. Pe 27 decembrie a venit răspunsul de la anatomo-patologie, răspuns care a fost... cuvintele sunt de prisos...”

 

Verdictul medicilor: „Oricum nu va trăi, indiferent dacă facem sau nu intervenţia chirurgicală”

După ce i s-a pus cumplitul diagnostic, copilul a fost transferat pe secţia de Oncopediatrie, nefiind la momentul respectiv operabil. Au urmat sărbătorile de iarnă şi, până pe 3 ianuarie, copilul nu a început tratamentul, timp care a trecut în defavoarea lui, iar tumoarea s-a mărit vizibil.

„Datorită condiţiilor şi iresponsabilităţii unor cadre medicale, am hotărât pe proprie răspundere să mergem la Institutul Oncologic <Prof. Dr. Ion Chiricuţă> din Cluj. Aici a ajuns cu o septicemie de toată frumuseţea şi am rămas plăcut surprinşi de profesionalismul celor de aici. A continuat tratamentul de chimioterapie, incomplet, deoarece unul dintre citostatice, ciclofosfamida, provoacă cistite hemoragice. După a treia cură de chimioterapie, din cauza hemoragiilor dese şi abundente, ni s-a propus extirparea vezicii urinare. Am refuzat, nevrând să ne traumatizăm într-atât copilul, primind explicaţia că oricum nu va trăi, indiferent dacă facem sau nu intervenţia chirurgicală”, şi-a amintit şi ne-a spus, total afectat de cele petrecute, tatăl băiatului, Robert Răileanu.

Părinţii au motivat refuzul operaţiei şi prin faptul că în acea zi Yannis era programat la RMN, pentru a putea vedea cât a evoluat tumoarea şi dacă sunt metastaze.

 

„Copilaşul nostru a păcălit moartea de nenumărate ori”

În timp ce părinţii copilului se încurajau că va fi bine, că Yannis are şansa lui şi este un copil puternic, medicii i-au dat două luni de supravieţuire sau două cure de chimioterapie. Din fericire, copilul a terminat, cu greu, este adevărat, cu multă suferinţă, cea de-a VI-a cură de chimioterapie, iar părinţii se gândesc acum să-l ducă urgent în străinătate, pentru intervenţia chirurgicală de reconstrucţie a vezicii urinare.

„Vrem să îi oferim o şansă îngeraşului nostru, adică intervenţia chirurgicală în străinătate, în scopul extirpării tumorii sau a unei părţi din ea. Putere ne dă Yannis. În tot acest timp, copilaşul nostru a păcălit moartea de nenumărate ori, ajungând chiar la hemoglobină 2, cu şapte transfuzii de sânge în prealabil. Tratamentul preoperator prevedea şase cure chimioterapeutice, acestea încheindu-se pe 17 aprilie”, ne-a mai povestit mama lui Yannis.

 

Nu au bani pentru a-l duce pe Yannis la operaţie în străinătate

Pe 14 mai, copilul a fost programat pentru al doilea RMN. Pentru a nu lăsa tumoarea în afara tratamentului, părinţii, împreună cu medicii, au hotărât să-i mai facă o cură suplimentară de chimioterapie, pe 9 mai, în speranţa că vor reuşi să plece la operaţie în următoarele 21 de zile.

„Lucrurile s-au tergiversat. Mai avem zece zile la dispoziţie şi noi suntem cam în acelaşi punct, pentru că nu am reuşit să strângem banii pentru intervenţia chirurgicală, circa 30-40 de mii de euro, nici cu formularul 112 sau ordinul 50. Reconstrucţie de vezică urinară la copii aşa mici se face în clinica oncologică pediatrică din Koln – Germania. Aşteptăm o ofertă oficială cu acceptul, programarea internării şi preţul estimativ al operaţiei, cu tot cu tratamentul postoperator”, a completat Alina Răileanu.

 

Ajutaţi-l pe Yannis! Cancerul nu ţine cont de vârstă!

„Pe voi toţi, oameni cu suflet şi cu posibilităţi, vă implor să mă ajutaţi!”, este strigătul de disperare al unui copil care nu a împlinit încă un anişor. Număr de cont în lei, Răileanu Alina Cătălina, deschis la sucursala BRD: RO93BRDE340SV39103793400 RON şi un număr de cont în euro, pe acelaşi nume, la BRD: RO15BRDE130SV78441661300 EURO, swift BRDEROBUXXX. Numere de contact (tatăl copilului) 0741 556 194 sau 0742 800 197. Povestea lui Yannis puteţi să o găsiţi şi pe http://raileanuyannisrares.blogspot.ro: „Cancerul nu ţine cont de vârstă!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La doar 9 luni, suferă de o boală cumplită care-i pune viaţa în pericol.
 Vizualizări articol: 2483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
La doar 9 luni, suferă de o boală cumplită care-i pune viaţa în pericol5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei