Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Comisia de revizuire a Constituţiei începe din 29 iunie să lucreze în ritm intens

 

Raportul Forumului Constituţional va fi predat pe 27 mai Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, iar aceasta va începe, din 29 mai, să "lucreze într-un ritm cât se poate de intens", a declarat, marţi, preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

"Forumul Constituţional a cerut o amânare de o săptămână pentru prezentarea raportului. Am avut şi astăzi o discuţie cu preşedintele forumului, cu profesorul Pârvulescu. Luni, 27 mai, deci lunea viitoare, acest raport va fi predat Comisiei parlamentare pentru elaborarea proiectului de revizuire a Constituţiei şi foarte probabil de miercuri comisia va începe să lucreze într-un ritm cât se poate de intens, cu şedinţe în mai multe zile pe săptămână să demarăm, practic, acest proces", a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, amânarea solicitată de Forumul Constituţional, deşi poate să pună probleme de calendar, este de bun augur, în sensul că a fost cauzată de intensitatea dezbaterilor, de faptul că în toate întâlnirile a existat un răspuns important, semnificativ, cu preocupări ale oamenilor, ale grupurilor, organizaţiilor, mediului academic pentru diverse subiecte constituţionale.

"Şi aş putea spune că la toate capitolele Constituţiei există propuneri de revizuire, există mai multe variante de revizuire. Despre toate aceste vom putea discuta pe larg începând de săptămâna viitoare, odată cu predarea raportului şi, desigur, odată cu demararea lucrărilor propriu-zise pe text, pe propuneri, pe articole în Comisia parlamentară mixtă de revizuire a Constituţiei", a mai spus Antonescu.

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat, marţi, hotărârea Comisiei de revizuire a Constituţiei prin care se stabileşte ca Forumul constituţional să depună raportul până pe 27 mai, dată până la care mai pot depune amendamente şi parlamentarii.

Hotărârea Comisiei de revizuire a Constituţiei, prin care îşi modifică propriul regulament de funcţionare, a fost luată în data de 14 mai şi aprobată marţi de conducerea Camerelor, în cadrul şedinţei reunite a Birourilor permanente.

"În Comisia de revizuire am stabilit ca până pe 27 mai să se mai poată depune propuneri de modificare şi ca până la această dată să se prezinte şi raportul Forumului constituţional. Ca să poţi modifica regulamentul comisiei, e nevoie de aprobarea Birourilor permanente reunite", a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, chestorul Senatului Ioan Chelaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Comisia de revizuire a Constituţiei începe din 29 iunie să lucreze în ritm intens.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Antonescu: Comisia de revizuire a Constituţiei începe din 29 iunie să lucreze în ritm intens4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei