Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Retrocedări între blocuri

Două spaţii de joacă din Suceava, desfiinţate la solicitarea proprietarului terenurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Retrocedarea terenurilor dintre blocuri, în mijlocul municipiului Suceava, creează noi situaţii absurde. Într-un oraş în care mii de părinţi se plâng că nu au unde îşi duce copiii să se joace, două locuri de joacă, unul de pe strada Universităţii şi altul de pe strada Leca Morariu, au fost desfiinţate la începutul săptămânii, ca urmare a solicitărilor insistente venite din partea celui care a devenit proprietar pe teren.

Măsura a fost pusă în aplicare de angajaţii Direcţiei Domeniului Public, după ce, chiar din luna ianuarie, proprietarul terenurilor, Eduard Sadovschi, a somat Primăria Suceava să elibereze terenul de tot ce se afla amplasat pe el.

Nemulţumirea părinţilor care au rămas fără respectivele locuri de joacă a devenit extrem de repede bucuria celor care abia aşteptau să se elibereze un nou loc de parcare, după cum lesne se poate observa în zona situată vizavi de restaurantul Padrino, unde nici nu se mai cunoaşte că acolo a fost un spaţiu de joacă pentru copii. Maşinile au ocupat toate spaţiile libere, iar singura urmă a instalaţiilor de joacă au rămas câteva cioturi de metal, care abia se mai văd printre maşinile parcate deasupra.

„Încercăm să localizăm alte locuri potrivite pentru amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii, pentru a suplini lipsa instalaţiilor de joacă dezafectate de pe cele două terenuri private”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

 

Garaje construite pe un teren care a devenit proprietate privată

Retrocedarea celor două terenuri solicitate de  Eduard Sadovschi încă din anii '90 va crea noi probleme celor care se află în zona respectivă.

Dacă pe terenul obţinut prin decizia Curţii Supreme de Justiţie pe strada Universităţii – 985 de mp, vizavi de Padrino, în prezent nu se află decât o mulţime de maşini parcate, ale locatarilor din zonă ori ale celor veniţi acolo la terasă ori la cumpărături în piaţă, cel de-al doilea teren obţinut, de 1.211 mp, pe strada Leca Morariu, va crea noi probleme vizavi de dreptul de proprietate.

Pe terenul respectiv, aflat la mică distanţă de sediul Camerei Notarilor Publici, se află amplasate 11 garaje construite de cei care locuiesc în zonă, care s-ar putea să fie puşi în situaţia de a plăti chirie, cât li se cere, sau de a le demola, mai ales dacă proprietarul are în plan realizarea de noi construcţii pe terenurile obţinute prin decizia instanţelor de judecată.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două spaţii de joacă din Suceava, desfiinţate la solicitarea proprietarului terenurilor.
 Vizualizări articol: 3903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Două spaţii de joacă din Suceava, desfiinţate la solicitarea proprietarului terenurilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TARZIU... trimis de
(22 mai 2013, 11:18:59
„Încercăm să localizăm alte locuri potrivite pentru amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii, pentru a suplini lipsa instalaţiilor de joacă dezafectate de pe cele două terenuri private
Mult prea tarziu locasele de ( cult) au ocupat 100% locurile disponibile amenajari unor spatii destinate copiilor....dar puteti studia amenajarea unui spatiu pentru copii suspendat pe turla catedralei ,eventual... un spatiu multifunctional.... dimineata liturghie...cu stropi aferenti.... la amiaza loc de joaca pentru copii si seara vecernicie ..cu pupatul sutanei si batutul cu capul de asfalt
1.1  RE: TARZIU... trimis de
(22 mai 2013, 20:25:02
Toata lumea tace...Suceava nu mai este de mult a sucevenilor ci a clicilor vremelnice!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei