Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Starea drumurilor din judeţ va putea fi vizualizată online în punctele cu probleme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Şase camere video care vor înregistra imagini se vor putea fi vizualizate online au fost amplasate pe principalele două drumuri naţionale din judeţ în puncte care asigură o vizibilitate bună şi în care în sezonul de iarnă apar cel mai adesea probleme de trafic. Investiţia aparţine Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, iar camerele ar urma să devină funcţionale în cel mai scurt timp, chiar de săptămâna viitoare.

După cum a precizat Cristian Iacob, din cadrul DRDP Iaşi, pe DN 17, camerele prin care va putea fi vizualizată online starea carosabilului şi celelalte detalii legate de trafic vor fi amplasate pe Mestecăniş, în două puncte, precum şi la Poiana Stampei şi în Pasul Tihuţa. Alte două camere au fost amplasate pe DN 2, una la Vadu Moldovei, la intrarea în judeţ dinspre Iaşi, şi una la Cumpărătura.

Traficul va putea fi vizualizat pe site-ul drdpiasi.ro, la secţiunea stare DN-video, care are o secţiune dedicată judeţului Suceava.

Camerele au fost deja amplasate, iar până la punerea lor în funcţiune mai sunt de stabilit o serie de detalii tehnice.

Scopul acestui sistem video online este ca şoferii să poată verifica cu uşurinţă starea drumurilor naţionale, înainte de a pleca la drum.

Trebuie făcută o diferenţă între aceste camere video de vizualizare a traficului şi camerele video de control a rovinietei, care aparţin Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). Acestea din urmă au fost şi ele montate în judeţ, una fiind pe DN 17, la Vama, iar a doua pe DN 2 la Iacobeşti, în zona intersecţiei spre Rădăuţi. Cele două camere video de control al rovinietei nu sunt încă funcţionale, oficialii CNADNR dând asigurări că le vor semnaliza şi vor anunţa din timp când vor începe să înregistreze amenzi. Oficialii de la „Drumuri Naţionale” lucrează şi la un sistem prin care şoferii vor fi avertizaţi că se apropie de o cameră de control a rovinietei şi vor putea plăti pe loc taxa de drum, prin SMS. În acest fel aceştia vor intra imediat în legalitate şi nu vor mai fi amendaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Starea drumurilor din judeţ va putea fi vizualizată online în punctele cu probleme.
 Vizualizări articol: 1728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Starea drumurilor din judeţ va putea fi vizualizată online în punctele cu probleme3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunt dar nu functioneaza... trimis de
(22 mai 2013, 16:38:22
mai sunt camere de supraveghere pe acel site si din toate , acum nu mai functioneaza nici una...asta iarna functionau 2 sau 3 ....ele fiind 10 in total...daca functionau 2 sau 3 era bine ...acum nu mai functioneaza nici una...asa ca degeaba instaleaza camerele alea...ca nu ne ajuta cu nimic...doar niste bani cheltuiti....imi dau seama ce sume exorbitante s-a cheltuit pentru asa ceva...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei