Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Euro 200”

300 de elevi suceveni au solicitat sprijin financiar în vederea achiziţionării unui calculator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

300 de elevi s-au înscris, în acest an, în cadrul programul social „Euro 200”, program care oferă posibilitatea şcolarilor cu resurse materiale reduse să-şi cumpere un calculator. Conform legislaţiei în vigoare, beneficiarii ajutorului sunt elevi şi studenţi din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie.
Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziţiei.

În acest an, cele mai multe cereri, respectiv 26, au fost înregistrate la Şcoala Gimnazială Bucşoaia. De la colegiile naţionale şi liceele din judeţ, puţini au fost elevii care s-au înscris în programul social „Euro 200”. Doar 27 de elevi din şapte licee s-au arătat interesaţi de programul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

La nivel naţional, în acest an, elevii suceveni şi-au adjudecat poziţia a IV-a în ceea ce priveşte numărul de cereri depuse pentru acordarea autorului financiar de 200 de euro, necesar achiziţionării unui calculator.

Cele mai multe cereri s-au depus în Dâmboviţa (595), Olt (383) şi Giurgiu (365). În total, la nivel naţional, s-au depus 3.063 de cereri, faţă de 20.610, în 2012. Tot în 2012, 1.267 de elevi şi studenţi suceveni au depus dosare pentru a beneficia de cei 200 de euro, iar în 2011, numărul acestora a fost de 1.363.

 

Nici un student nu s-a arătat interesat de programul social

Din mediul universitar, din toată ţara s-au depus doar 29 de cereri, însă nici una nu s-a înregistrat la Suceava.

Evaluarea cererilor de către comisiile din unităţile de învăţământ, împreună cu comisiile de anchetă socială, se va desfăşura în perioada 19 aprilie -19 mai. Afişarea pe portalul MEN a listei de cereri eligibile se va face în data de 31 mai, iar afişarea listei de beneficiari aprobată prin ordin de ministru se va face în data de 1 iunie. Calculatoarele trebuie achiziţionate între 24 iunie şi 31 august, după această dată tichetele valorice pierzându-şi valabilitatea.

Acordarea ajutorului financiar se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Educaţiei, pentru anul 2013. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 300 de elevi suceveni au solicitat sprijin financiar în vederea achiziţionării unui calculator.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
300 de elevi suceveni au solicitat sprijin financiar în vederea achiziţionării unui calculator2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei