Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Pe şleau, despre Gigi Becali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gigi Becali nu merită compasiunea noastră. O spun fără pic de patimă, iar justificarea poate vă va uimi, dar este cât se poate de sinceră: cum să ne fie milă de un om, din moment ce mulţi dintre noi ne-am dori să fim în locul lui?! Nu să fim Gigi Becali, ci să fim chiar noi, în locul lui. Să fim sinceri, dacă vi s-ar oferi prilejul unei schimbări bruşte de statut, dintr-un afacerist-învârtitor mărunt într-unul dintre cei mai bogaţi oameni din ţară, cu bunăstarea asigurată pentru toată familia pe mai multe generaţii, n-aţi accepta chiar dacă aţi şti că peste 15-20 de ani veţi plăti toate acestea cu trei ani de închisoare (de fapt, mai puţin de doi)? Eu, unul, aş accepta pe loc! Nu mă refer la a ne preta la vreo „inginerie” ori la cine ştie ce faptă, ci pur şi simplu dacă detenţia respectivă ar fi preţul marelui câştig la loterie, de exemplu. Oricum, o persoană cu statutul lui Gigi Becali nu va face ocnă grea, omul va sta acolo ca la sanatoriu. Nu se pune problema de suferinţa fizică, dar cea psihică nu poate fi minimalizată. Una e să accepţi dinainte preţul, să fii pregătit pentru aşa ceva, şi cu totul altceva să fii luat ca din oală pentru că ţi s-a urcat la cap, te-ai crezut invincibil, indestructibil, deştept, frumos, stăpân peste tot şi toate...  Din păcate, va ieşi peste aceşti doi-trei ani (prea repede vor trece!) şi va redeveni acelaşi. Chestia aia cu „binecuvântată fii, închisoare” e din alte timpuri, iar Gigi Becali n-are nevoie de o iluminare ca a lui Nicu Steinhardt, el se consideră deja un ales. Veţi citi asta în cartea pe care-o va scrie acolo, de fapt, o va dicta. Va deveni un fel de vedetă a puşcăriei, fiindcă vecinătatea sa înseamnă oportunitate de viitor pentru toţi amărâţii ăia.

În ceea ce priveşte partea economică, atît de dragă lui Gigi, aţi văzut că prejudiciul adus statului este mai mic de 1 milion de euro, adică nimic faţă de cât i s-a umflat averea după acel schimb de terenuri. Să ştiţi că mai pornit împotriva lui Becali aş fi fost dacă ar fi înşelat o persoană particulară, în locul statului. Că şi statul ăsta pe mulţi a spoliat de case şi averi, iar retrocedările sunt o bătaie de joc. Gigi Becali e de fapt omul care luptă cu sistemul, nu v-aţi dat seama? Păcat că nu poate candida la preşedinţie din pârnaie, lumea votează mereu cu martirii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe şleau, despre Gigi Becali.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Pe şleau, despre Gigi Becali5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei