Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întâlnire

Autorităţile sucevene, invitate la Iaşi la o dezbatere publică privind procesul de regionalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Autorităţile sucevene, atât cele locale, cât şi cele judeţene, au fost invitate la o dezbatere publică pe tema procesului de regionalizare-descentralizare care va avea loc joi, 23 mai, la Iaşi în sala de conferinţe a hotelului Europa. Dezbaterea este organizată de către Ministerul Dezvoltări Regionale, la eveniment urmând să  fie prezent şi ministrul de resort, Liviu Dragnea. Consiliul Judeţean Suceava va fi reprezentat la Iaşi de către vicepreşedintele Alexandru Rădulescu, iar autorităţile locale de către primari.

„Guvernul a demarat un amplu proces de regionalizare administrativ-teritorială menit să asigure o dezvoltare economică şi o absorbţie a fondurilor europene mai performantă. Suntem, în paralel, şi într-un proces de consultare a administraţiilor publice locale şi judeţene, astfel că joi voi participa la Iaşi la o întâlnire organizată de ministrul Dezvoltării regionale, domnul Liviu Dragnea, la care sunt invitaţi să participe la dezbateri pe tema regionalizării reprezentanţi ai Consiliului Judeţean din Regiunea de Nord-Est, reprezentanţi ai comunităţilor locale şi vor fi anumite discuţii pe această temă”, a spus Rădulescu. 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean consideră că abordarea bivalentă a acestui proces de regionalizare-descentralizare va permite realizarea de structuri regionale echilibrate, personalizate, care să conducă la dezvoltarea durabilă a României, asigurând apropierea deciziei de cetăţean, odată cu exercitarea într-un mod mult mai eficient a noilor competenţe de către autorităţile administraţiei publice locale. Intenţiile guvernanţilor converg către înfiinţarea unui număr de opt regiuni pe scheletul actualelor regiuni de dezvoltare. Legea de înfiinţare a viitoarelor regiuni ar putea fi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului, până în luna noiembrie, după ce va avea loc modificarea Constituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile sucevene, invitate la Iaşi la o dezbatere publică privind procesul de regionalizare.
 Vizualizări articol: 1049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Autorităţile sucevene, invitate la Iaşi la o dezbatere publică privind procesul de regionalizare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei