Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 105 (5312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La capătul răbdării

Le-a ajuns praful până în măduva oaselor şi au vrut să blocheze un drum din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Revoltă a oamenilor care locuiesc pe strada Aurel Vlaicu din cartierul sucevean Iţcani. Sătui să inspire praful ridicat de maşinile de mare tonaj aparţinând unei balastiere cu sediul în lunca râului Suceava, localnicii au ieşit în stradă şi au ameninţat că blochează drumul. La faţa locului a sosit şi primarul Ion Lungu, dar şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu. Concluzia a fost aceea că nemulţumirile oamenilor sunt întemeiate, iar strada Aurel Vlaicu va fi asfaltată până în luna septembrie a acestui an.

 

„Nu poţi deschide un geam, o uşă din cauza prafului”

Furia oamenilor mocneşte de ani buni şi se amplifică în perioadele calde, când maşinile de mare tonaj fac aerul aproape irespirabil. Motivele de nemulţumire sunt multiple, iar toate demersurile făcute pe lângă autorităţile locale pentru a rezolva situaţia s-au dovedit inutile. „Nu poţi deschide un geam, o uşă, nu poţi întinde rufe la uscat că totul este plin de praf. Avem astm, nu putem respira, e totală bătaie de joc”, a spus supărată Silvia Bătinaş.

Locatarii de pe strada Aurel Vlaicu se plâng că au fost în audienţă la mai multe instituţii, de nenumărate ori, iar dosarul pe care-l au se îngroaşă de la o zi la alta.

„Pe strada Aurel Vlaicu, legea mediului este pusă la spate zi de zi, iar praful se depune în plămânul oamenilor tot mai gros. Vom propune ca această stradă să-şi schimbe numele în Strada Silicozei”, a menţionat Ştefan Grădinaru, membru al Asociaţiei „Gospodarul” din Iţcani.

 

Primar Ion Lungu: „Strada va fi asfaltată până în septembrie”

Primarul Ion Lungu a fost ieri pe strada Aurel Vlaicu pentru a discuta cu oamenii şi le-a cerut scuze pentru disconfortul creat. „Oamenii au dreptate, dar de luni vor demara lucrările pentru introducerea apei şi a canalizării, iar până în toamnă, în luna septembrie, strada va fi asfaltată şi vor exista şi trotuare”, a menţionat edilul Sucevei.

Tot ieri, în timp ce primarul vorbea cu nemulţumiţii, angajaţii Rosal au trecut de mai multe ori şi au stropit cu apă strada pietruită pentru a împiedica formarea prafului.

„Au venit aici doar pentru că ştiau că vine primarul, că altfel e o minune să-i vezi”, a explicat Victor Manciuc.

Oamenii au spus că vor aştepta până luni pentru a vedea dacă lucrările încep cu adevărat, în caz contrar fiind decişi să se aşeze în stradă pentru a bloca circulaţia maşinilor.

 

Limitator de înălţime, soluţia propusă de Garda de Mediu

Până la asfaltarea drumului, reprezentanţii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu au venit şi cu o soluţie concretă, soluţie ce urmează a fi transmisă Primăriei Suceava pentru a fi pusă în practică.

„Am identificat două rute alternative, care pleacă din drumul european 85, pentru agenţii economici care activează în zonă. În aceste condiţii, vom trimite o adresă Primăriei Suceava pentru a monta un limitator de înălţime, iar în acest fel maşinile de mare tonaj nu vor mai putea circula pe strada Aurel Vlaicu”, a explicat Adriana Iordache, şefa Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu.

Mai trebuie spus că strada Aurel Vlaicu este utilizată şi ca rută alternativă de şoferii maşinilor de tonaj greu care doresc să scape de controalele din trafic organizate la intrarea în municipiul Suceava, în cartierul Iţcani, pe drumul european 85.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Le-a ajuns praful până în măduva oaselor şi au vrut să blocheze un drum din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 3490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Le-a ajuns praful până în măduva oaselor şi au vrut să blocheze un drum din municipiul Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incompetenta! trimis de
(10 mai 2013, 11:17:34
Problema pe str. Aurel Vlaicu e veche si dedemult, si de vina e Primaria pt ca nu au grabit modernizarea acelei strazi (la utilitati ma refer) . Din cate stiu firmele din zona, la un moment dat, au vrut sa suporte ei asfalatrea strazii ca sa nu mai fie probleme insa Primaria nu a vrut. Cei de la Garda de Mediu sunt foarte comici cand vin ei cu asemenea masuri, limitator de înălţime, pai ce acum cei de la Garda de Mediu propun si fac semnalizari rutiere , nu se mai ocupa Politia Rutiera?!laughing Ei sa amendeze Primaria ca nu trimit pe cei da la Rosal sa stropeasca zilnic acolo pina se rezolva problemele!
2.   Infrastructura minunata trimis de
(10 mai 2013, 11:48:02
In orasul Suceava din 280 strazi doar 38 sunt asfaltate 100% .Restul sunt peticite petic langa petic si petic langa umplutura de pavele.

3.   Asfaltul minune trimis de
(10 mai 2013, 13:13:01
dupa ,, marea asfaltare'' se monteaza indicatoare de interzicerea autovehicolelor cu greutatea mai mare de 3500kg (dar restul pe unde mai circula,bine ca incaseaza taxe),pune un petic de asfalt pune si indicator,meserie de DOREL
4.   Pe pasarela se face curat!! trimis de
(10 mai 2013, 14:30:51
S-a format un rind imens pe tot Traian Vuia si pe pasarela. Se curata pe linga borduri si un utilajul optureaza sensul de mers! Nu se putea lasa pe seara ori noaptea!?
Asteptarea ore in sir la rind, in coloanele alea interminabile, ne forteaza sa platim zilnic combustibilul cu bani in plus, tot fara mila si bun simt.
Toata perioada aceasta, noi sucevenii, am fost considerati dusmanii lor. Noi, prostimea, toata prostimea, suntem buni doar la vot!
Mergem si mergem ca vitele votam, iar apoi ne lamentam!...
Dar mai si...regretam!
5.   VREAU O TARA CA AFARA,VREAU UN ORAS CA AFARA trimis de
(10 mai 2013, 18:01:29
Din pacate dupa noua ani de domnie a lui Lungu Suceava arata groaznic.Am ajuns sa-l regret pe Ionescu si Bixi care macar asfaltau strazile.Orasul e un cosmar din punct de vedere al infrastructurii.Din 280 de strazi sunt asfaltate doar 36.Cartierele Obcini,George Enescu si Zamca arata groaznic.In obcini in opt ani nu s-a turnat o palma de asfalt.In G.Enescu dupa blocuri e urgie,nu sunt parcari,strazile sunt desfundate,nu sunt parcuri si locuri de joaca.Nu mai vreau indivizi ca Gherman care taie copacii dintre blocuri si vor sa construiasca blocuri de cinci etaje pe spatiul verde.In Zamca e aceeasi situatie.De curatenie ce sa mai zic.I-am umplut buzunarele lui Prigoana.Orasul nu are personalitate.Nu are cultura.Nu are viata proprie.Nu are caracter.E varza fratilor.Si au trecut noua ani.Nu mai vreau sa fie licitatii trucate,nu mai vreau ca firmele sa plateasca comisioane,nu mai vreau firme clientelare.Nu mai vreau Rosal,nu mai vreau firma fratelui primarului.Nu mai vreau sa platesc 130 de lei/mp de pavele, în timp ce maximul calculat potrivit ofertelor unor firme este de 60 de lei/mp.Nu mai vreau dictonul: o treime la cetatean,doua treimi la partid.Vreau dictonu:TOTUL PENTRU CETATEAN.Ii alegem,le platim salariile si privilegiile,vrem doar sa-si faca treaba.Si administratia,si politicienii,si organele statului.

6.   Asa-i cand alesii-s venetici... trimis de
(10 mai 2013, 18:41:06
Zeci ,poate sute de suceveni educati,crescuti cu bun simt si cu simt etic si-au cautat dreptatea si painea castigata cinstit pe alte meleaguri...in ast timp,mii de taranoi au dat buzna in oras ,pangarindu-l,umplandu-l de kitsch,jeg,nesimtire si manele...
7.   Nesimtire trimis de
(10 mai 2013, 21:27:30
Adevarul ca patronul de la Rosu e si cam nesimtit ca nu le impune soferilor sa nu mai circule pe acea strada, au drumul de la Patrauti care duce direct le ei dar soferilor le este greu sau fac economie de motorina si de timp sa inconjoare, le dau un sfat loclnicilor de acolo sa faca o sesizare la I. S. C. T. R. sa vina cana cu cantarul in acea zona de 7,5 To si sa daea cateva amenzi si poate asa se va rezolva problema, daca se va sfalta acea strada o sa se mearga cu viteaza mare si tot praf va fi si va fi un pericol pentru copii si pt noi toti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei