Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 105 (5312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Festivităţi

Zile de sărbătoare, la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

În perioada 9-11 mai, Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava organizează o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilelor Colegiului. Pe parcursul a trei zile se desfăşoară comunicări ştiinţifice, dezbateri şi concursuri la diverse discipline, cercuri de lectură şi expoziţii.

Liceul a marcat ieri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, deschiderea manifestărilor dedicate acestui eveniment.

Au fost prezenţi: edilul municipiului Suceava – Ion Lungu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) – Cătălin Nechifor, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) – Gheorghe Lazăr, inspectorul adjunct al IŞJ – Gabriela Scutaru, decanul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor - Gheorghe Pentiuc, directorul Casei Corpului Didactic Suceava – Constantin Mărgineanu, directori de licee din municipiu, profesori şi elevi ai unităţii.

Adunarea festivă a debutat cu intonarea imnului ţării, moment urmat de cuvântul de bun venit al prof. Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional de Informatică.

“Este o manifestare deosebită pentru noi, ţinând cont că e una din puţinele ocazii din viaţa colegiului când avem prilejul de a ne revedea. La ceas de sărbătoare, aş vrea să mulţumesc, în mod deosebit, foştilor profesori ai şcolii, care şi-au lăsat o parte din existenţa lor pe băncile acestei instituţii, oameni care au muncit cu mult sârg pentru ca această şcoală să existe. Îmi îndrept recunoştinţa şi spre actualii mei colegi, truditori ai şcolii, care şi-au pus viaţa şi inteligenţa în slujba elevilor”, a declarat acesta.

La rândul său, primarul Ion Lungu a menţionat că îşi va oferi sprijinul în ceea ce priveşte activitatea colegiului şi va susţine desfăşurarea manifestărilor de anul viitor, când liceul va celebra 25 de ani de existenţă.

Totodată, preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, a felicitat cadrele didactice ale instituţiei, urându-le mult succes în activitatea pe care o desfăşoară.

“Colegiul <Spiru Haret> e o şcoală etalon în judeţul nostru, iar rezultatele pe care le aveţi în activitatea de formare sunt la nivel foarte înalt. Şcoala suceveană demonstrează că are putere, că are viitor, dar că ştie să respecte şi trecutul”, a declarat Nechifor.

De asemenea, şeful învăţământului sucevean, Gheorghe Lazăr, a menţionat că “întotdeauna o şcoală de bazează pe rezultatele elevilor, este reprezentată de acestea. Prin absolvenţii acestui liceu se numără oameni care, în prezent, sunt cadre universitare în America, fapt relevant pentru nivelul de performanţă al acestei unităţi şcolare”. 

Festivitatea a continuat cu întâlnirea actualilor profesori ai colegiului cu foste cadre didactice care au activat în instituţie şi cu prezentarea publicaţiilor colegiului (revistele Adolescenţi, Teenage Cult şi Mathesis).

 

Activităţi pentru fiecare disciplină şcolară

Pe parcursul celor trei zile de sărbătoare, catedrele de informatică, matematică, limbă franceză, germană, fizică, religie, artă, sport, biologie şi chimie desfăşoară activităţi împreună cu elevii ciclului gimnazial, dar şi liceal. Programul activităţilor desfăşurate cu ocazia Zilelor Colegiului “Spiru Haret” cuprinde manifestări precum: concursul de cultură generală la limba şi literatura română “Printre file de carte”, cercul de lectură “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”, concursul destinat elevilor de gimnaziu “Test your english knowledge”, program de karaoke, prezentări de referate, concurs de acordare a primului ajutor, sesiuni de comunicări ştiinţifice în domeniul matematicii, dezbateri pe tema performanţei şcolare, concurs de şah, de matematică şi de desene pe calculator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zile de sărbătoare, la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”.
 Vizualizări articol: 2196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Zile de sărbătoare, la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei