Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 105 (5312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ignoranţă

Gură de canal acoperită cu o uşă şubredă, capcană pentru zeci de preşcolari ai unei grădiniţe din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

De doi ani de zile, în curtea Grădiniţei cu Program Normal Nr. 5 din municipiul Suceava, o gură de canal acoperită doar cu o uşă şubredă din PFL pune zilnic în pericol viaţa a zeci de preşcolari. „Obstacolul” este la doi paşi de intrarea principală a instituţiei, spaţiu tranzitat zilnic de zeci de micuţi şi, deşi pericolul e evident, după spusele părinţilor, situaţia pare să persiste de circa doi ani de zile. Scorojită, cuprinsă de putregai, uşa din PFL poate fi ridicată cu uşurinţă de un copil de 6, 7 ani.

Pe străzile şi trotuarele municipiului o astfel de capcană nu ar mai surprinde pe nimeni, însă groapa care ar putea veni oricând de hac preşcolarilor face dovada unei iresponsabilităţi crase din partea reprezentanţilor unităţii.

Potrivit acestora, situaţia a fost semnalată primăriei din municipiu, însă sesizarea lor a rămas fără răspuns.

Mai degrabă preocupaţi de cine a adus la cunoştinţa presei această situaţie şi nu de pericolul ce stă la pândă de doi ani de zile, reprezentanţii grădiniţei au declarat că nu scot copiii pentru a se juca în curtea unităţii preşcolare, astfel că primejdia aproape că nu există.

„Nu lăsăm copiii nesupravegheaţi, nu-i scoatem afară pentru a nu se accidenta. Nu s-a întâmplat niciodata nici un accident. Siguranţă nu este, dar noi am făcut <n>sesizări la primărie şi nu s-a întâmplat nimic. Din ce bani să facem? Canalul e descoperit din această toamnă, nu e adevărat că uşa e acolo de doi ani”, au declarat câteva educatoare.

În vreme ce numeroase argumente defensive erau expuse, doi elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 8, unitate vecină, intrau pentru a se juca în curtea în care se afla canalul adânc de peste jumătate de metru.

„Aceştia nu sunt copiii noştri, nu învaţă la noi”, se grăbesc să puncteze educatoarele.

 

Iarba deasă şi înaltă camuflează perfect capcana

Părinţii s-au arătat îngrijoraţi de gura de canal ce ar putea înghiţi în orice moment un copil, mai ales că aceasta se află într-o zonă în care elevii au acces. Mai mult de atât, iarba deasă şi înaltă camuflează perfect capcana.  

„Am văzut copii jucându-se acolo. În acea zonă iarba nu se tunde, astfel că este greu de sesizat că acolo e o groapă acoperită cu o uşă mucegăită, putredă. Doamnele educatoare ies cu copiii la joacă, există un singur supraveghetor la peste 20 de copii, oricând se poate întâmpla o tragedie. De doi ani de zile, de când aduc fetiţa la grădiniţă, este această situaţie. Sperăm să se remedieze până nu va fi prea târziu”, ne-a declarat cu părinte.

Temători faţă de accidentele ce s-ar putea întâmpla, o altă mamă ne declarat: „E periculos. E doar o placă de lemn putredă. Poate vede cine trebuie să vadă şi se vor lua măsuri”.

Informat despre gura de canal din curtea grădiniţei, viceprimarul municipiului Suceava Gavril Vîrvara a promis că situaţia se va remedia în cel mai scurt timp, trimiţând deja la faţa locului o echipă pentru a analiza problema.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gură de canal acoperită cu o uşă şubredă, capcană pentru zeci de preşcolari ai unei grădiniţe din Suceava.
 Vizualizări articol: 1550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Gură de canal acoperită cu o uşă şubredă, capcană pentru zeci de preşcolari ai unei grădiniţe din Suceava4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei