Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 105 (5312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Război politic

Viceprimar liberal, lăsat fără salariu de primarul ales din partea PSD din Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Scandal uriaş între primarul social-democrat şi viceprimarul liberal din Vicovu de Sus. Clinciurile dintre cei doi au ajuns şi la urechile conducerii Prefecturii Suceava, care a trimis doi reprezentanţi ai Corpului de Control pentru a lămuri situaţia.

Conflictul mocnit dintre primarul Gheorghe Schipor şi viceprimarul Gheorghe Cozorici a început imediat după alegerile din iunie anul trecut. Între timp, neînţelegerile şi tensiunile s-au amplificat şi au atins punctul culminant acum câteva zile, când edilul din a refuzat să-i achite viceprimarului indemnizaţia de 2.450 de lei aferentă lunii aprilie.

Motivul pentru care viceprimarul Cozorici a rămas fără leafă este acela că nu ar fi semnat condica de prezenţă.

„În calitate de viceprimar nu am program normat de lucru şi nu aveam obligaţia să semnez condica de prezenţă, iar ceea ce face acum primarul contravine Legii aleşilor locali”, a precizat Gheorghe Cozorici.

Viceprimarul liberal din Vicovu de Sus susţine că este victima unei răzbunări politice din partea edilului Gheorghe Schipor.

„Împreună cu mai mulţi consilieri locali am semnat şi trimis către diferite instituţii ale statului, printre care Direcţia Naţională Anticorupţie şi Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi Petiţii din Parlamentul României sesizări cu privire la abuzurile şi neregulile comise de primarul din Vicovu de Sus în ultimii ani de mandat. Acesta este motivul pentru care sunt persecutat politic şi s-a ajuns în această situaţie”, a explicat Gheorghe Cozorici.

 

„Nu-i obligat să semneze condica, dar nici eu nu sunt obligat să-i dau salariul”

Viceprimarul din Vicovu de Sus este în acest moment „liber profesionist”, de vreme ce şeful administraţiei locale a refuzat să-i delege sarcini de serviciu. Contactat telefonic, Gheorghe Schipor a recunoscut că nu are nici o bază legală în care a refuzat plata indemnizaţiei către viceprimar.

„Nu este obligat să semneze condica, dar nici eu nu sunt obligat să-i dau salariul. Ca ordonator de credite, i-am cerut doar să fie prezent la serviciu, dacă tot nu are atribuţii. De exemplu, în luna aprilie eu l-am văzut doar într-o singură zi, preţ de câteva ore. Măcar să vină la serviciu şi să studieze legile”, a fost justificarea halucinantă a primarului Gheorghe Schipor.

Viceprimarul Cozorici a anunţat că aşteaptă până luni să-i fie achitată indemnizaţia, în caz contrar urmând să facă plângere penală împotriva edilului din Vicovu de Sus pentru abuz în serviciu.

 

Legea 393/2004, privind statutul aleşilor locali, călcată în picioare

Motivele pentru care poate fi sancţionat viceprimarul sunt cuprinse în Legea 393/2004 privind activitatea aleşilor locali. Articolul 69 din această lege prevede următoarele:

„(1) Pentru abateri grave şi repetate, săvârşite în exercitarea mandatului de viceprimar, de preşedinte sau de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, persoanelor în cauză li se pot aplica următoarele sancţiuni:

a) mustrare;

b) avertisment;

c) diminuarea indemnizaţiei cu 5-10% pe timp de 1-3 luni;

d) eliberarea din funcţie.

(2) Sancţiunile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b) se aplică, prin hotărâre a consiliului, la propunerea motivată a primarului, respectiv a preşedintelui Consiliului Judeţean. În cazul preşedintelui Consiliului Judeţean, propunerea trebuie făcută de cel puţin o treime din numărul consilierilor în funcţie şi va fi temeinic motivată. Motivele care justifică propunerea de sancţionare vor fi aduse la cunoştinţa consilierilor cu cel puţin 5 zile înaintea şedinţei.

(3) În cazul sancţiunilor prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), hotărârea se adoptă cu votul deschis al majorităţii consilierilor în funcţie, iar în cazul sancţiunilor prevăzute la lit. c) şi d), cu votul secret a cel puţin două treimi din numărul consilierilor în funcţie.

(4) Aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1) lit. c) şi d) poate fi făcută numai dacă se face dovada că viceprimarul, preşedintele sau vicepreşedintele Consiliului Judeţean a încălcat Constituţia, celelalte legi ale ţării sau a prejudiciat interesele ţării, ale unităţii administrativ-teritoriale sau ale locuitorilor din unitatea administrativ-teritorială respectivă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimar liberal, lăsat fără salariu de primarul ales din partea PSD din Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 4327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Viceprimar liberal, lăsat fără salariu de primarul ales din partea PSD din Vicovu de Sus3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani de drum trimis de
(10 mai 2013, 17:47:21
Domnului primar i-au venit de Paste fetele acasa, desigur cu Audi A4, ala nou si cum nu aveau bani pentru gaz, ce s-a gandit d-l primar - a ravnit la salariul vicelui. pacat mare, dar gaseste cine sa il dezlege, face o donatie....
d-l primar uita un lucru: e tare el, puternic, are sustinere serioasa, taie si spanzura, dar deasupra este Cineva oleaca mai puternic, care i-a vazut toate hotiile de zeci de miliarde de-a lungul anilor. Si i-a trimis si semne si totusi el mai tare se crede....
Domnule Primar, sfarsitul este aproape!!! Si va fi cu rasunet!!!
Ai avut mare noroc ca Vasile Iliut era pocait... daca candida un ortodox, scapa Vicovul de tine, MAFIOT NEMERNIC!
2.   Primarasul.... trimis de
(10 mai 2013, 19:08:22
mafiotul asta de primar daca nu avea cateii care sa ii falsifice alegerile in nici un caz nu castiga si mandatul asta ,dar cum ursul joaca pe bani asta taie si spanzura cum i se scoala lui in vicov ...oare nu se pot autosesiza autoritatile in cazul lui? au intrat atatia primarasi la racoare asta nu poate avea un loc rezervat acolo. e un nesimtit si un badaran ,nu vorbeste frumos cu oamenii necajiti doar cu cei care au bani si care bineinteles fac ce spune el. dar toate au o limita si mai este o vorba :fie roata si patrata tot se intoarce cateodata!!!!!
3.   Naravuri comuniste(stefan gheorghiu) trimis de
(10 mai 2013, 22:47:23
de 17 ani aceeasi gasca in frunte cu schipor trateaza Vicovul ca pe mosia lor.PROASTA administrare,afaceri dubioase,excrocherii,etc.Uitat in parcarea de la primarie sa vedeti masinile salariatilor bugetari de acolo.Niste inculti si incapabili conduc un oras cu 14.000 de locuitori.Comunele invecinate arata mai bine.Traiasca P.S.D-ul.!!!!!!!!
4.   MEMBRU PCR trimis de
(10 mai 2013, 23:18:26
S-a trezit comunistul din COZORICI! Probabil a rememorat momentul cand se ascundea sub pod la Laura-Straja in `89 cand il cauta lumea! (nu de bucurie!!?)
COMUNIST TICALOS! Ar trebui sa te ascunzi, vierme!
5.   Cloaca de la Vicov trimis de
(11 mai 2013, 11:07:25
Sunt curios pe cine intereseaza asa tare ce se intampla in cloaca aceea de la Vicov. Probabil s-au certat baietii de la cascaval si nenea Schiporu ca sa dea bine la electori a "informat" presa despre "neregulile" viceprimarului. Pai Schipor nu e de la PSD si Cozorici asta de la PNL din ce citim? Si atunci? Mai bine s-ar ocupa baietii de drumuri de exemplu ca sunt varza. Daca circuli prin Vicov iti rupi masina in doua . ce ma intereseaza pe mine ca nenea Carici nu si-a primit salariul? Rusine si redactiti Monitorul care pune astfel de ...... pe prima pagina.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei