Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 105 (5312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înşelăciune

Au dat toţi banii din casă unor escroci pentru a-şi scăpa copiii de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Înşelăciunile falşilor avocaţi care contactează telefonic diferite persoane şi le spun că fiul lor, care a provocat un accident rutier, se află în spital şi are nevoie disperată de bani pentru a se împăca cu partea vătămată, continuă să facă victime la Suceava, în ciuda numeroaselor materiale apărute despre acest gen de escrocherie apărute în ziare şi la televiziuni.

Ieri, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a anunţat, prin vocea purtătorului de cuvânt, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, un nou caz de acest gen.

O femeie în vârstă de 71 de ani, din municipiul Suceava, a fost sunată în cursul zilei de miercuri, 8 aprilie, de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi avocat şi sub pretextul că fiul ei a avut un accident rutier şi a accidentat un copil, a determinat-o să trimită suma de 6.000 lei.

Păgubita, Elena T., a crezut toată povestea şi nu şi-a sunat fiul, mai ales că aşa-zisul avocat i-a spus că respectivul este internat în spital şi nu poate vorbi.

Printr-un serviciu de transfer bancar a trimit toate economiile din casă, pe un nume indicat de falsul avocat.

Abia mai târziu a aflat chiar de la fiul ei că nu e nimic adevărat şi a realizat că a fost înşelată, ducându-se la poliţie.

 

Două victime în mai puţin de o săptămână

Pe data de 2 mai a.c., o altă femeie din municipiul Suceava, Ioana L., de 64 de ani, a muşcat aceeaşi momeală, fiind păcălită după exact acelaşi scenariu.

De data aceasta, însă, fiul păgubitei, chipurile, nu putea vorbi întrucât se afla în anchetă la poliţie.

Escrocii care se dau avocaţi le cer de regulă victimelor să nu închidă telefonul decât după ce trimit banii, asigurându-se astfel că părţile vătămate nu sună şi alte persoane pentru a afla ce s-a întâmplat şi, astfel, să-şi dea seama că sunt înşelate.

Ioana L. i-a trimis falsului avocat suma de 2.000 de euro, plătind şi un comision la bancă de 76 de euro.

Ca şi cealaltă păgubită, a aflat ulterior că a fost victima unei înşelăciuni.

 

Falşii avocaţi, deţinuţi din penitenciare

Judiciariştii poliţiei încearcă acum să dea de urma falşilor avocaţi şi nu este exclus ca aceştia să fie găsiţi, aşa cum s-a întâmplat la începutul acestui an, închişi printr-un penitenciar din ţară.

În ianuarie a.c., poliţiştii au identificat şapte deţinuţi din Penitenciarul Galaţi care păcăliseră mai multe persoane din judeţ, prin aceeaşi metodă, încasând de la păgubiţi peste 100.000 de lei.

De atunci, aproape în fiecare săptămână un alt sucevean a căzut în plasa falşilor avocaţi.

„Deşi poliţia a atras atenţia în nenumărate rânduri cu privire la modurile de operare folosite de escroci, fapt care ar fi trebuit să pună în gardă cetăţenii, există încă situaţii în care credulitatea manifestată de unele persoane continuă să facă victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

 

Recomandări preventive

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu a transmis şi câteva recomandări preventive pentru a nu cădea victime unor astfel de escroci: „O atenţie deosebită trebuie să o acordaţi şi celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumita rudă aflată în străinătate şi doresc să vă predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani. Nu daţi curs tuturor anunţurilor publicitare în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri al căror preţ este mult sub preţul pieţei. De asemenea, nu daţi curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au dat toţi banii din casă unor escroci pentru a-şi scăpa copiii de închisoare.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Au dat toţi banii din casă unor escroci pentru a-şi scăpa copiii de închisoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei