Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 105 (5312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Percepţii diferite

Băişanu susţine că ACET Suceava are probleme, însă Nechifor are altă opinie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că SC ACET SA Suceava riscă să nu mai poată atrage fonduri europene pentru proiectul de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din mai multe aglomerări urbane din judeţ. Alexandru Băişanu a spus că SC ACET SA are probleme în momentul de faţă, deşi a avut o activitate performantă în privinţa atragerii de fonduri europene. Băişanu a arătat că aceste probleme sunt cauzate de datoriile mari pe care SC Termica SA Suceava le are către SC ACET SA. „Dacă nu vor fi stinse aceste datorii, va fi frânată posibilitatea de atragere de fonduri europene a SC ACET SA, ceea ce ar fi un mare dezastru pentru judeţul Suceava”, a spus liderul PNL Suceava. El a arătat că pentru PNL, dar şi pentru USL, proiectul de 80 de milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Suceava este extrem de important. „De exemplu, la Rădăuţi, şi o spun pentru a lămuri pe toată lumea, aceşti bani nu au fost aduşi nici de PDL, nici de Gheorghe Flutur, nici de USL, nici de primarul Olărean, nici de deputatul Galan, ci pur şi simplu este o investiţie câştigată de SC ACET SA Suceava, firmă care investeşte bani europeni în această zonă. Şi este o activitate care trebuie stimulată în continuare şi care trebuie sprijinită”, este de părere Alexandru Băişanu.

 

Nechifor: SC ACET este o companie care are în continuare stabilitate financiară

Opinia acestuia în privinţa riscului nerealizării proiectului european pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare nu pare să fie împărtăşită de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. Acesta a declarat că SC ACET SA Suceava este o companie care are în continuare stabilitate financiară. „Este adevărat că are sume foarte mari de recuperat de la Termica Suceava. Este, dacă nu mă înşel, al doilea creditor al SC Termica SA. Asta înseamnă că dacă vom ajunge în situaţia de insolvenţă în cazul SC Termica SA, ACET va fi într-o oarecare măsură favorizată. Dar nu vrem să se întâmple acest lucru. Am vorbit şi cu domnul primar Ion Lungu, şi se fac eforturi pentru a se găsi soluţii de finanţare din partea Primăriei Suceava”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a arătat că Primăria Suceava intenţionează să obţină un credit guvernamental, din care vor fi plătite şi o parte din datoriile pe care SC Termica SA Suceava le are către SC ACET SA. Nechifor a spus totuşi că SC ACET SA Suceava nu are o situaţie extraordinară şi nu este o companie cu venituri şi profituri uriaşe, dar a reuşit ca din resursele proprii să ţină activitatea sub control. „Asta nu poate să se întâmple la nesfârşit, iar Primăria Sucevei va trebui să decidă în final pe cine încearcă să salveze, Termica sau ACET, în situaţia în care vom ajunge să fim puşi într-o situaţie limită”, a mai spus Cătălin Nechifor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu susţine că ACET Suceava are probleme, însă Nechifor are altă opinie.
 Vizualizări articol: 1168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Băişanu susţine că ACET Suceava are probleme, însă Nechifor are altă opinie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei