Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Românii e proști!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suntem poporul cel mai cretin din Europa! Cimpanzeii au un IQ care ajunge până la 95. Al românilor se poticnește la 94. Carevasăzică, am fi mai idioți decât maimuțele! Constatările de mai sus n-au fost stuchite printre dinți de cine știe ce românofob extremist, ci, zice-se, sunt rodul unor investigații științifice întreprinse „de mai multe universități europene”. Nu se precizează care, cum, când și cu ce metodologie.

Se vorbește doar despre un anume Test Raven, care se referă la „inteligența generală nonverbală”. Orice test presupune testări, așa că din nou apar întrebări: când, câți, unde, cum? Câți români au fost testați, din ce medii, la ce vârste? Articolul intitulat „Mulți, dar proști”, semnat de Mihai Giurgea, a fost postat pe site-ul „Capitalism pe pâine” într-o evidentă stare de jubilație masochistă. Autorul nu numai că subscrie fără rezerve la afirmațiile potrivit cărora românii ar fi mai proști decât cimpanzeii, dar și plusează entuziast: „O bucată mare din poporul român a involuat și a devenit o specie inferioară”. Ar rezulta că, odată și odată, românii fost-au deștepți in corpore, dar s-au prostit pe felii. Noua „specie inferioară” ar fi compusă din „sărăntoci și incapabili” (ciudată alăturare!).

Cum putem scăpa de ei? Simplu: „dacă cerșetorii (n.n.: „cerșetori” ar fi toți cei asistați de stat, inclusiv, probabil, pe temeiuri medicale) se vor revolta - și o vor face cu siguranță – să-i omoare până când revolta va fi pusă în genunchi. Ați auzit corect: să-i omoare. Ca să trăiască, unii români ar trebui să moară.” Parcă-l văd pe dl Giurgea-Mengele operând selecția: tu, bogatule, la dreapta, tu, sărăntocule, la stânga și la zid!

Tot din tezaurul gândirii aceluiași autor: „E timpul să zicem pe față că ratații și sărăcia merită disprețuiți. Iar admirația o merită cei bogați, independenți și puternici.” Becali este bogat, independent și puternic. Bietul meu IQ nu-mi îngăduie să-l admir în nici un chip! Într-o țară în care marile averi s-au obținut mai ales prin fraudă, e greu să pretinzi admirație pentru îmbogățiții de război (războiul românilor cu sărăcia) și să-i creditezi cu hiperinteligență doar pentru că s-au priceput să-și rotunjească ilicit conturi în străinătate. Departe de mine c-am fi o țară doldora de deștepți, dar nici să juisăm când suntem arătați cu degetul ca proștii Europei pe criterii mai mult decât discutabile!

Da, avem 150.000 de analfabeți, cei mai mulți din toți Balcanii (și majoritatea de etnie romă). Bunică-mea a fost analfabetă și-mi iau îngăduința s-o consider una dintre cele mai inteligente femei pe care le-am cunoscut. Una-i una, alta-i alta. Faptul că 42% dintre români cred că soarele se învârte în jurul pământului ține de inteligență sau de cultură? Din nou, una-i una, alta-i alta. Chiar conceptul de „inteligență nonverbală” exclude penuria de cunoștințe din comensurarea inteligenței. Orice posibilă contraargumentare Giurgea încearcă s-o respingă vehement. Olimpicii noștri? N-avem olimpici. „Diplomele alea cu care nația se mândrește la televizor sunt, în general, diplome de... participare.” Dacă-i așa, e trist. Dacă nu, e pură insultă la adresa unei generații care-și are inteligenții ei. Cum și dl Giurgea va fi fost, câtă vreme declară (pe blog) că, încă în liceu, i-a tradus pe Nietzsche și Schopenhauer: „mai am traducerile pe undeva, cred”. Care o fi calitatea acestor traduceri de licean (tălmăcirile din Nietzsche și Schopenhauer au constituit din totdeauna pietre de încercare pentru orice specialist în domeniu) nu ni se spune. Or fi onorabile, mai știi, pe atunci se putea, între timp românii s-au tâmpit.

Convins fiind că „Pur și simplu românilor nu le funcționează creierul la fel de bine ca altor popoare”, Giurgea mai menționează, într-o suită de „argumente”, faptul că suntem „prea optimiști” – asta indicând tot lipsă de inteligență. Dați-mi voie să fiu la fel de convins că-i o prostie însăși ideea comensurării exacte a inteligenței (criteriile țin mai degrabă de parainteligență), iar extrapolarea datelor unui sondaj efectuat nu se știe cum și când la nivelul unui popor e-o gogomănie – păstrându-mi în același timp credința optimistă că nu suntem nici mai deștepți, nici mai proști decât alții. N-ar strica să ne amintim spusele lui Țuțea: „De cele mai multe ori, proștii sunt atei, intelectualiști până peste poate (...). Au mari rezerve față de cei care vorbesc în termenii credinței și ai națiunii”. Cam cum o face și dl Giurgea.

Cu adevărat trist și îndemnând la pesimism este marele număr al celor care se înghesuie, pe blog, să confirme fără urmă de îndoială că „românii e proști”. Probabil, apelând la tactica celui în culpă: cine se delimitează, se exclude. Aș! Efect invers!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii e proști!.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Românii e proști!5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Credeam c-a disparut trimis de
( 9 mai 2013, 11:45:01
N-am mai auzit nimic de Mihai Giurgea de vreo doi ani. Spre ghinionul nostru, Lukasenko de Romania n-a disparut. Are un pseudo-partid numit "miscarea anti-taxe". A devenit cunoscut in 2011, cand in Ungaria dictatorul Orban a vrut infiinteze lagare de munca fortata pentru cetatenii fara locuri de munca si saraci. Astfel, ar fi urmat ca toti somerii (inclusiv cu studii superioare!) sa faca munca fortata, cu un "salar" foarte mic si sub amenintare. Mihai Giurgea jubila atunci: "in curand, si la noi va fi asa" si in continuare profera injurii in special la adresa celor cu studii superioare, despre cum vor "curata ei canalele de pe strazi". Insa UE i-a taiat macaroana lui Orban, interzicandu-i "proiectul". Giurgea doreste de asemenea desfiintarea democratiei si a drepturilor civile (doar bogatii au voie de a cumpara aceste drepturi, atat timp cat au bani, cei saraci neavand drepturi). Curios, "sarantocii si incapabilii", in ciuda incompetentei lor, vor fi fortati sa munceasca 16 ore pe zi in regimul "giurgist". Pai, nene, sunt incompetenti! Cum vor munci? Bogatii "competenti" nu vor avea nevoie sa munceasca, doar (eventual) sa-i conduca pe aia saraci. La ce le foloseste competenta, daca nu vor trebui sa munceasca? Am citit ca si adevaratul Lukasenko a luat asemenea masuri in Belarus.
Asemenea idei mai enuntase si Gelu Voican Voiculescu (romanii - "sunt niste maimute ceva mai evoluate"). Indivizi precum Giurgea exploateaza o anumita delasare a natiunii noastre (un 1% dreptate tot are el!), noi am permis capitalismului si "capitalistilor" de gunoi sa-si extinda dictatura, si astfel au capat tupeu si mai mare. Giurgea nu este decat un cancer, o cangrena a natiunii.
"Natiune fii desteapta" spunea Caragiale. "Nu, ca nu ne da voie Mihai Giurgea" raspunde infricosat poporul roman.
2.   Trimis trimis de
( 9 mai 2013, 21:15:57
Va spun doar doua cuvinte:poate sintem (prosti) dar vai de voi bogati aroganti si politici corupti ,hoti si mincinosi daca ne desteptam ,si nu uitati sintem prosti dar si MULTI.
3.   Trimis trimis de
( 9 mai 2013, 21:31:19
Si aveti dreptate ca sintem prosti caci prostia noastra v-au facut mari politicieni si alesi al acestui popor care a fost ruinat si tirit in saracie distrus complet iar voi politicii si marii oameni de afaceri furind si mintind zi de zi iar multi dintre noi nevoiti sa -si caute norocul , o bucata de piine si un viitor in alte tari.
4.   Giurgea... trimis de
( 9 mai 2013, 22:29:28
Ăsta chiar nu realizează că e foarte probabil ca vreunul din ”specia involuată” o să-i umble la sinapse, și o să-i facă un rearanjament al neuronilor, așa încât IQ-ul său de extraterestru o să devină vizibil(la propriu)pe pereți, sau pe caldarâm?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei