Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 105 (5312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politic

Alexandru Băişanu: Susţin ca Bucovina să fie o regiune separată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Bucovina ar trebui să devină o regiune separată. Băişanu a arătat că regiunile în România nu pot fi trasate pe sistemul „Nord – Est, Vest, Centru, Sud sau mai la stânga, mai la dreapta”. El susţine că în procesul de regionalizare trebuie să se ţină cont de evoluţia istorică a regiunilor. „România a avut regiuni, care uneori s-au dezvoltat distinct unele faţă de altele. Şi cred că ar trebui să mergem pe acelaşi sistem”, a subliniat Alexandru Băişanu.

El a adăugat că munca pe care Parlamentul României o face pentru modificarea Constituţiei României „nu este una care se face peste noapte şi nu e o muncă făcută pe genunchi”. Alexandru Băişanu a arătat că noua Constituţie este „cartea de căpătâi” a evoluţiei viitoare a României, motiv pentru care în procesul de revizuire a Constituţiei trebuie răbdare şi implicarea a cât mai multor factori de decizie.

„Nu cred că trebuie să ne grăbim în problema regionalizării şi a modificării Constituţiei. Sunt lucruri pe care le faci o singură dată, şi cred că trebuie făcute bine, nu la repezeală, pentru a regreta mai târziu”, susţine Băişanu.

Pe de altă parte, liderul PNL Suceava a spus că va face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a debloca proiectul de construcţie a pârtiei din masivul Rarău, în Câmpulung Moldovenesc. Alexandru Băişanu a spus că această investiţie a fost începută în 2007, pe vremea guvernării liberale, însă în perioada Guvernului PDL acest proiect „a rămas în aer”. „Sunt convins că dacă această investiţie se va termina, oraşul Câmpulung Moldovenesc va avea de câştigat. Şi nu numai, întreaga zonă a Câmpulungului va avea alte soluţii de câştig financiar de pe urma activităţii turistice”, consideră Băişanu. El a mai adăugat că o altă prioritate pe care o are este proiectul pentru construcţia unei pârtii de schi în comuna Suceviţa.

Preşedintele liberalilor suceveni a ţinut să precizeze că nu este adeptul unor proiecte turistice de genul „Paşte în Bucovina”, „Horă în Bucovina” sau „Crăciun în Bucovina”. „Cu astfel de proiecte nu o să facem niciodată turism cu adevărat. O să facem turism trei zile, cât cheltuim bani aiurea pe hore sau petreceri. În rest, în timpul anului, adio. Am făcut un calcul şi dacă nu s-ar fi cheltuit în ultimii patru ani bani aiurea pe paranghelii de genul acesta ar fi fost bani pentru a se termina toate proiectele aflate în derulate în zonele turistice din judeţ”, a încheiat Alexandru Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Băişanu: Susţin ca Bucovina să fie o regiune separată.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Alexandru Băişanu: Susţin ca Bucovina să fie o regiune separată5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(10 mai 2013, 12:04:47
In sfarsit si-a dat si nea Sandel seama ca va ramane fara ciolanul cel mare si tanti Ada fara obiectul muncii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei