Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 77 (5284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţionare

Termica nu va putea furniza apă caldă după 15 aprilie, dacă nu achită datoriile către E.ON

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asigurarea apei calde în municipiul Suceava după data de 15 aprilie ridică deocamdată mari semne de întrebare, din cauza datoriilor către E.ON. La jumătatea lunii aprilie, Termica va sista producerea de agent termic pe bază de cărbune, odată cu încetarea furnizării căldurii, iar furnizarea apei calde ar trebui să se facă prin punerea în funcţiune a cazanelor de apă fierbinte (CAF-uri).

Numai că acestea funcţionează pe bază de gaz metan.

„Avem deja o somaţie de plată de la E.ON pentru o restanţă de aproape 40 de miliarde de lei vechi, încât, pentru a asigura apă caldă după 15 aprilie, trebuie să plătim în primul rând restanţele la gaz metan şi facturile la ceea ce se va consuma”, i-a avertizat primarul Ion Lungu pe reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

Edilul sucevean a precizat că va face eforturi să asigure Termicii o parte din sumele necesare achitării datoriilor către E.ON, dar, fără încasări de la populaţie, furnizarea apei calde nu va fi posibilă.

Directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că  până pe 15 aprilie trebuie deja achitată o tranşă de 1,4 milioane de lei către E.ON.

„Trebuie să susţineţi efortul nostru şi al primăriei în achitarea acestei datorii. În sezonul de vară, dacă dorim să beneficiem de apă caldă, trebuie să creştem ritmul încasărilor, faţă de anii trecuţi. În vară nu producem energie electrică şi toate veniturile sunt cele pe care le încasăm de la populaţie. Dacă nu avem încasări suficiente nu avem posibilitate să dăm apă caldă, pentru că nu mai putem face credite la bănci, iar societăţile private, precum E.ON, nu acceptă furnizarea fără plată”, a adăugat directorul societăţii de termoficare a Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica nu va putea furniza apă caldă după 15 aprilie, dacă nu achită datoriile către E.ON.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Termica nu va putea furniza apă caldă după 15 aprilie, dacă nu achită datoriile către E.ON5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei