Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 77 (5284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnat la închisoare

Încă un individ implicat într-un scandal cu poliţişti ameninţaţi a ajuns după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă un tânăr a ajuns după gratii în scandalul monstru din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, atunci când mai mulţi indivizi au înjurat şi ameninţat şapte poliţişti, după care au încercat să spargă cu o maşină barajul oamenilor legii, aceştia din urmă fiind nevoiţi să facă uz de armele din dotare.

În acest dosar, judecătorii au dat luna trecută condamnările definitive, vinovaţii primind pedepse între şase luni şi doi ani de închisoare.

La câteva zile de la emiterea mandatelor de executare, a fost încarcerat şi trimis la penitenciar Ciprian Bobu (28 de ani), din Siret, unul dintre inculpaţi, care a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Cezar Dumitru Hnatiuc (24 de ani), tot din Siret, însă acesta nu a fost găsit la acea vreme de oamenii legii.

Dat în urmărire, Hnatiuc a fost prins în cursul zilei de luni, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

„Cel în cauză figura urmărit naţional prin dispoziția Inspectoratului General al Poliţiei Române din 07.03.2013 şi a fost introdus în arestul IPJ Suceava”, a anunţat ieri purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Ceilalţi inculpaţi în acest dosar, toţi din Siret, au primit pedepse cu suspendare: Vasilică Şuleap (27 de ani) - un an de închisoare, termen de încercare de trei ani, Florin Sauciuc (23 de ani) - şase luni de închisoare, termen de încercare de doi ani şi şase luni, şi Mugurel Romeo Lang (30 de ani) - doi ani de închisoare, termen de încercare de patru ani.

 

„S-a pus în pericol viaţa şi integritatea corporală a poliţiştilor”

Potrivit datelor furnizate la acea vreme de către Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, scandalul s-a petrecut în dimineața zilei de 6 iulie 2010, în jurul orei 4:00.

Cei cinci inculpaţi au avut un conflict spontan cu mai mulţi indivizi din alt judeţ, care se aflau cu un microbuz în parcarea barului de la intrarea în PTF Siret. Aceştia din urmă s-au refugiat la un moment dat în vamă, scandalul degenerând şi trecându-se la acte de violenţă.

Nici la apariţia poliţiştilor de frontieră, spiritele nu s-au calmat, siretenii sărind la scandal şi la oamenii legii.

“Au proferat injurii şi ameninţări la adresa a şase lucrători ai poliţiei de frontieră şi a unui agent din cadrul Poliţiei oraşului Siret în momentul intervenţiei pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice în punct”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Reprezentanții poliției susțin că, la un moment dat, scandalagiii au vrut să plece din PTF Siret, deşi fuseseră somaţi să stea pe loc, şi au încercat chiar să spargă barajul făcut de maşinile de poliţie.

”Prin manipularea violentă a unui autoturism, în încercarea de a forţa blocajul creat de autospecialele organelor de poliţie, s-a pus în pericol viaţa şi integritatea corporală a poliţiştilor, ceea ce a determinat folosirea de către aceştia a pistoalelor din dotare, respectiv scoaterea din tocuri şi somarea agresorilor”, explicau la vremea respectivă ofiţerii Biroului de Presă al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un individ implicat într-un scandal cu poliţişti ameninţaţi a ajuns după gratii.
 Vizualizări articol: 1962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încă un individ implicat într-un scandal cu poliţişti ameninţaţi a ajuns după gratii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei