Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 77 (5284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Costurile iernii

Sucevenii ies din iarnă cu o datorie de 230 de miliarde de lei vechi la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele sezonului rece, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de achitat către Termica datorii de aproximativ 23 de milioane de lei (230 de miliarde de lei vechi).

Fără factura lunii martie, care nu a fost încă transmisă spre plată asociaţiilor de proprietari, datoriile populaţiei sunt de 19 milioane de lei, dar, în baza consumului de gigacalorii înregistrat luna trecută, costurile de încălzire a sucevenilor vor creşte cu mai mult de patru milioane de lei.

În aceste condiţii, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de această problemă: „Datoria totală a populaţiei nu a scăzut, ba, dimpotrivă, a crescut. Trebuie totuşi să apreciez efortul făcut de populaţie iarna aceasta, lună de lună, pentru că s-au achitat peste trei milioane de lei vechi în fiecare lună la Termica. Fac apel la suceveni să continue cu ritmul de plată din această iarnă şi în perioada următoare, pentru că de asta depinde asigurarea serviciilor de termoficare în perioada următoare”.

Edilul sucevean a precizat că Termica nu se închide, ci rămâne ca societate de termoficare şi se va ocupa de încasarea banilor de la populaţie, încât achitarea datoriilor trebuie să fie o prioritate pentru toată lumea.

„Oamenii trebuie să înţeleagă că nu se poate să consume fără să plătească. În perioada viitoare vom căuta modalităţi de a-i deconecta mai uşor de la reţea pe cei rău-platnici, astfel încât să nu aibă de suferit alţii de pe urma lor”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

 

Datorii imense pentru cărbunele ars în iarnă

Restanţele populaţiei către Termica se resimt puternic şi în activitatea societăţii de termoficare, care are datorii mari către furnizorii de cărbune, nu doar din acest sezon rece.

Gravitatea situaţiei a fost explicată reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari de către directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu: „Termica are mari datorii la plata combustibilului pe care l-a utilizat în această iarnă. Factura pe acest sezon este de 22 de milioane de lei (220 de miliarde de lei vechi), din care s-au achitat 15,2 milioane de lei de către asociaţiile de proprietari. Deci avem o diferenţă de 6,8 milioane de lei (68 miliarde de lei vechi), pe care o duce în cârcă Termica”.

Datoriilor societăţii de termoficare către furnizorii de cărbune li se adaugă cele către furnizorul de apă industrială – ACET, gaz metan şi energie electrică – E.ON, precum şi către bănci, în contul creditelor făcute anii trecuţi pentru achiziţia de combustibil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii ies din iarnă cu o datorie de 230 de miliarde de lei vechi la Termica.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Sucevenii ies din iarnă cu o datorie de 230 de miliarde de lei vechi la Termica4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei