Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 62 (5269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Protest

Firma de pază FGM, reclamată pentru salarii restante de luni de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Mai mulţi tineri din Suceava susţin că au de încasat salarii restante de la firma de pază FGM, la care au lucrat pentru diferite perioade de timp. Aceştia s-au  adunat ieri în faţa sediului FGM din centrul Sucevei şi şi-au cerut drepturile salariale restante. Personalul societăţii, care se afla în interior, a încuiat însă uşa de acces şi a refuzat dialogul, atât cu nemulţumiţii, cât şi cu reporterii Monitorul de Suceava.

 

„Să nu primeşti trei luni de zile un salariu e strigător la cer”

Oamenii spun că au ajuns pur şi simplu bătaia de joc a şefilor de la FGM, care îi duc cu vorba de la o zi la alta ori pur şi simplu îi sfidează.

Ilie Şchiopoaea, un bărbat din Preuteşti, susţine că nu şi-a luat salariul încă din luna decembrie a anului trecut. 

„Din decembrie eu nu mi-am luat salariul şi mă amână de la o zi la alta. Ei spun că nu sunt bani, dar încasări de pe urma noastră au fost. E cam complicată situaţia, să nu primeşti trei luni de zile un salariu e strigător la cer. Am făcut o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, care a transferat sesizarea la Tulcea, unde ar avea firma unul dintre sedii. Mi-au spus că primesc un răspuns în 30 de zile lucrătoare, dar am îndată două luni de când nu am fost băgat în seamă în nici un fel”, a declarat Ilie Şchiopoaea.

Un alt bărbat, Alexandru Baicu, este într-o situaţie asemănătoare.

„Eu am lucrat la FGM de la 1 noiembrie 2012 şi până în luna februarie a acestui an, când mi-am dat demisia. Mi-am luat doar banii de lunile noiembrie şi decembrie, în vreo zece rate. Mai am de luat salariul pe două luni, ianuarie şi februarie. 1.500 de lei, că eu am fost la intervenţii”, a declarat Alexandru Baicu.

 

Salarii de mizerie şi angajaţi schimbaţi pe bandă rulantă

Oamenii reclamă că salariile la FGM erau de 5-600 de lei pe lună, până la 750 de lei. Semne mari de întrebare sunt legate şi de cărţile de muncă ale angajaţilor FGM. Protestatarii au spus că au semnat contracte de muncă în alb, pe care însă efectiv nu le-au mai văzut niciodată.

Ilie Şchiopoaea susţine că la FGM „politica” firmei este cât se poate de perversă.

„Te ţin două-trei luni şi te amăgesc cu câte un milion, maxim două pe lună. Omul rămâne în speranţa că va primii şi restul banilor şi te trezeşti la un moment dat că nu ai luat două-trei salarii. Apoi, angajează pe alţii. Aşa prostec lumea”, susţine Ilie Şchiopoaea.

 

„Ne spun că nu au bani destui şi ne poartă cu vorba de la o zi la alta”

Marius Tipa este un alt tânăr care susţine că este dus cu vorba de cei de la FGM. 

„În octombrie anul trecut aveam de luat salariul pe vreo patru-cinci luni. Am depus o sesizare la Inspectoratul de Muncă şi atunci mi-au dat banii tot aşa, în multe rate, de nu am înţeles nimic din ei. Acum trebuie să-mi dea banii pe două luni, ianuarie şi februarie. Ne spun că nu au bani destui şi ne poartă cu vorba de la o zi la alta”, a declarat Mihai Tipa.

Printre nemulţumiţii adunaţi ieri în faţa FGM s-au mai aflat Vasile Lazarovici, Cătălin Gîngă şi Silviu Nicoară. Aceştia au precizat că mai sunt şi alţi angajaţi sau foşti angajaţi FGM în această situaţie, însă nu toţi au putut fi prezenţi.

 

Reprezentanţii FGM au ales tăcerea

În ciuda încercărilor noastre, nu am putut obţine nici un punct de vedere de la FGM. La sediul din centrul Sucevei  dispecera a încuiat uşa şi s-a ascuns, iar directorul FGM Suceava, Nicu Bălălău, nu a răspuns la telefon.

Am sunat apoi la sediul din Iaşi al FGM. După ce am precizat despre ce este vorba, o angajată ne-a solicitat un număr de telefon şi ne-a precizat că şefii, despre care nu are voie să dea detalii, ne vor contacta dacă va fi cazul. Ulterior nu am mai primit nici un telefon de la FGM.

Tinerii care susţin că au de luat salarii restante de la FGM şi nu depuseseră încă plângeri la ITM s-au deplasat ieri la sediul instituţiei şi au reclamat situaţia, în speranţa că cineva le va face dreptate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma de pază FGM, reclamată pentru salarii restante de luni de zile.
 Vizualizări articol: 4253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Firma de pază FGM, reclamată pentru salarii restante de luni de zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Muschi, creier ioc trimis de
(16 mar 2013, 12:19:37
ati dat si bani sa va angajeze? cand v-ati angajat nu v-ati interbat cumde in ziua de azi un loc de munca disponibil? da sunteti de la tara.
cu muschi si creier lipsa. veniti in oras ca zmaii:)))
2.   NESIMTIRE !! PREA MULTA NESIMTIRE ! trimis de
(16 mar 2013, 12:42:24
TOATE FIRMELE DE PAZA DIN SUCEAVA SUNT LA FEL .... TE AMANA CU SALARIUL , SEFII AU SALARII MARI.. TIN AGENTII PRIN FRIG, SAU DEPINDE DE CAZ, DE MUTA DE LA UN OBIECTIV LA ALTUL . .... NISTE NESIMTITI !!! ( AM LUCRAT LA O ASTFEL DE FIRMA SI M-AM LAMURIT)
3.   Muschi, creier ioc trimis de LUKANU trimis de
(16 mar 2013, 18:57:05
Prin felul tău de a comenta putem constata că nu dispui nici tu de materie cenușie ...sunteți de la țară....și ce dacă...ce a fost întăi țara sau orașul ...cei de la oraș sunt scutiți de neplăceri ?da probabil cei ce stau și lenevesc ,fiind adevărate poveri pentru bieții părinți care-i întrețin; un astfel de specimen probabil esti tu LUKANU care gîndești mult și muncești dormind
3.1  RE: Muschi, creier ioc trimis de LUKANU trimis de
(16 mar 2013, 20:45:20
pentru ca multi de la tara au lipsa de neuroni... si visul lor e sa ajunga cetatean in oras. "Au jaca de chele si stiu putna batae". Oamenii de la tara sunt lipsiti de neuroni in cea mai mare parte..Nu stiu decat sa puna mana pe topor si sa demonstreze ca sunt mai duri.. Acesti oameni ii vezi prin mall.. prin oras cu o gheaca made in china scris pe ea FGM si se cred "dumnezeu" . uite vezi ti-ai dat si tu seama de un lucru..sunt capabil sa gandesc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei