Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 62 (5269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solidaritate

Sindicatul Sanitas Suceava contestă decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa CAS-urile şi DSP-urile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sindicatele sar în ajutorul angajaţilor Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Casei de Asigurări de Sănătate, instituţii pe care ministrul Sănătăţii intenţionează să le desfiinţeze. La începutul acestei săptămâni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că cele 40 de Case Judeţene de Asigurări de Sănătate şi DSP-urile vor fi transformate în câte opt instituţii regionale, iar aproape jumătate din personalul administrativ al acestora, adică peste 1.000 de angajaţi, va fi disponibilizat.

Anunţul neaşteptat al lui Nicolăescu a stârnit numeroase disensiuni şi reacţii, iar numărul celor care contestă măsura abruptă pe care minsterul de resort intenţionează să o implementeze în perioada următoare nu e deloc mic.

Potrivit Anei Ionescu, liderul Uniunii Judeţene a Sindicatului Sanitas Suceava, „ministrul Sănătăţii a făcut o declaraţie care a reuşit să creeze o stare de tensiune foarte intensă. Într-o reformă nu te poţi lipsi de aceste două structuri, instituţii ce sunt corespondentul politicii Guvernului şi Ministerului Sănătăţii (MS) în teritoriu”. Aceasta a mai precizat că economiile care se vor face odată cu restructurarea celor două instituţii nu vor putea finanţa sistemul de sănătate într-atât de mult încât toate problemele acestuia să poată fi rezolvate. Mai mult de atât, conform acesteia, în mare parte, DSP-urile se autofinanţează prin intermediul laboratoarelor pe care le administrează, analizele şi diversele testări medicale pe care aceştia le realizează, fiind contracost. 

„Cât priveşte CAS-urile, s-au investit sume importante în sisteme performante, softuri, programe pentru aceste structuri. Cum se mai justifică toate aceste investiţii? La nivel european nu există un model apropiat cu ce vor reprezentanţii ministerului de resort să implementeze în viitorul apropiat. Ne întrebăm dacă acestora le arde de experimente”, a mai completat Ana Ionescu.

 

Sindicaliştii doresc să fie consultaţi de către MS

În data de 7 martie a avut loc, la Bucureşti, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, întâlnire la care a fost prezent şi secretarul de stat în cadrul MS, Răzvan Vulcănescu.

„Răzvan Vulpescu a afirmat, la acea vreme, că MS nu doreşte să creeze tensiuni, haos şi nemulţumiri, însă intenţiile acestora infirmă acest fapt. Nu ne opunem reformei, însă interesele noastre sunt, în primul rând, apărarea locului de muncă şi primirea drepturilor salariale ale membrilor noştri”, a mai completat Ana Ionescu.

Conform acesteia, Federaţia Sanitas întenţionează să semneze cu MS un acord în cadrul căruia se stipulează consultarea membrilor sindicatului în deciziile importante pe care ministerul de resort doreşte să le ia.

„Nu suntem factori decisivi, dar cerem să fim consultaţi. Suntem la un pas de semnarea acestui acord, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla ne rezervăm dreptul de a ne manifesta conform legii, prin acţiuni sindicale”, a conchis liderul sindical.
Uniunea Judeţeană Sanitas numără, în prezent, circa 2.500 de membri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul Sanitas Suceava contestă decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa CAS-urile şi DSP-urile.
 Vizualizări articol: 1814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Sindicatul Sanitas Suceava contestă decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa CAS-urile şi DSP-urile3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
(16 mar 2013, 13:25:23
LIDERII DE SINDICAT,NU INTRA SUB INCIDENTA LG78/2000???????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei