Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 62 (5269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vizită

Ambasadorii din Qatar, Emiratele Arabe Unite și Kazahstan au tatonat terenul pentru investiții în județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Câteva zeci de oameni de afaceri suceveni s-au întâlnit, vineri, la Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului, cu ambasadorii Kazahstanului- Talgat Kaliyev, Emiratelor Arabe Unite- Yacoub Yousif Al Hosani, Qatarului- Mohammed Saad Al Kobaisi și cu însărcinatul cu afaceri a Ambasadei Albaniei- Mark Doda. Obiectivul înalților oaspeți a fost acela de a tatona terenul pentru eventualele investiții pe care oamenii de afaceri din țările lor sau chiar guvernele respective le-ar putea face în județul Suceava. Conform discuţiilor, Qatarul intenţionează să pătrundă, în premieră, pe piaţa Europei de Est, unde să investească 100 de miliarde de euro. Sectoarele în care ar putea investi qatarioţii sunt agricultura, turismul, mineritul şi imobiliarele. Firmele din Emiratele Arabe vor să dezvolte investiţii în domeniile forestier, turistic şi agricol, în timp ce Kazahstanul este interesat de produsele alimentare, în condiţiile în care importă 70% din hrană. Kazahstanul mai caută constructori pentru realizarea pe teritoriul acestei ţări a 3.000 de kilometri de autostradă care va lega Vestul Chinei de Vestul Europei. Totodată, are nevoie de firme care să lucreze la realizarea infrastructurii adiacente autostrăzii, hoteluri, moteluri şi benzinării. Până în prezent Kazahstanul a realizat în România investiții de şase miliarde de euro. Ambasadorii celor trei state le-au transmis oamenilor de afaceri suceveni că aşteaptă propuneri concrete de investiţii, pentru a le supune studiului.

Întâlnirea de la Camera de Comerţ a fost mediată de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, și de directorul Institutului de Relații Internaționale și Cooperare Economică, Anton Caragea. Nechifor a ținut să sublinieze importanța acestei întâlniri, exprimându-și speranța că aceasta se va concretiza în investiții care vor crea noi locuri de muncă în județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorii din Qatar, Emiratele Arabe Unite și Kazahstan au tatonat terenul pentru investiții în județ.
 Vizualizări articol: 2130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Ambasadorii din Qatar, Emiratele Arabe Unite și Kazahstan au tatonat terenul pentru investiții în județ5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo emir Nechifor! trimis de
(16 mar 2013, 13:43:39
Pai nu-i premiera? Din 2014 gata. Terenul se cumpara la liber de orsicine de pe mapamond in Romania. Asa ca nu vad de ce astia se mai zbat cu regiunile astea. Asteptam vreo 4 ani si gata. Avem regiuni gen QABUCOVINA sau KAZSUCEAVA.
2.   Eleganta sic... trimis de
(16 mar 2013, 14:46:52
Bineinteles ca tov. Nechifor i-a uluit pe investitori cu prezenta sa ireprosabil de eleganta si sic....burtos fara cravata, descheiat la 2-3 nasturi la cravata, cu blugi jegosi...cu tunsoarea aia a lui ce denota comunistul din ele si ceva matreata pe umeri...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei