Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 62 (5269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia Rutieră

Control al microbuzelor din Suceava, soldat cu amenzi de 30.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a organizat, joi, o amplă acţiune de control în trafic care a vizat transportatorii de persoane care efectuează curse cu microbuze în municipiul de reşedinţă de judeţ. Controlul a plecat şi de la articolul publicat de Monitorul de Suceava în ediţia din 1 martie, în care semnalam cazuri concrete de microbuze care circulau fără licenţe.

În cadrul controlului au fost aplicate în total 33 de amenzi, în valoare de 38.750 de lei, din care cinci au vizat strict nereguli comise de transportatori cu microbuze. Amenzile de acest gen au cuantumuri foarte mari, astfel că cele cinci sancţiuni aplicate însumează aproape trei sute de milioane de lei vechi.

Cea mai mare amendă, de 12.000 de lei, a fost aplicată unui operator de transport  care nu deţinea asigurare pentru persoane şi bagaje. În cazul unei alte firme au fost depistate două microbuze care nu respectau traseul pentru care aveau licenţă. Poliţiştii rutieri au aplicat o amendă de 8.000 de lei, în timp ce în cazul celei de-a doua maşini au fost mai îngăduitori şi au sancţionat firma doar cu avertisment.

O amendă foarte mare, 9.000 de lei, a fost aplicată şi pentru firma care efectuează curse regulate cu microbuze pe traseul Suceava-Câmpulung Moldovenesc. Un microbuz al societăţii a fost depistat în timp ce lua călători la ieşirea din Suceava spre Gura Humorului, într-o zonă în care, conform grafului de traseu, nu avea oprire.

O a cinceaamendă, de valoare mai mică, a fost aplicată pentru nereguli în actele de transport al unui microbuz.

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier Suceava, a declarat: „Controlul printre transportatorii de persoane din Suceava ar fi trebuit să continue şi vineri (n.r. Ieri), însă din cauza condiţiilor meteorologice au apărut alte priorităţi şi am reprogramat acţiunea. Vom continua controalele şi îi avertizăm pe operatori şi pe şoferi să respecte legea, pentru că amenzile sunt foarte mari şi nu se poate face rabat de la ele”.

Controalele de acest gen se desfăşoară de regulă în sistem „fulger”, pe perioade scurte, deoarece imediat ce este semnalată prezenţa echipajelor de control, şoferii maşinilor cu probleme ies din trafic.

În cadrul controlului pe care l-au desfăşurat joi, poliţiştii rutieri au reţinut şi trei permise de conducere, două pentru neacordare prioritate pietoni şi unul pentru trecere pe roşu. Sancţiunile nu au vizat transportatori de persoane, ci alţi conducători auto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control al microbuzelor din Suceava, soldat cu amenzi de 30.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Control al microbuzelor din Suceava, soldat cu amenzi de 30.000 de lei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(16 mar 2013, 11:54:18
felicitari pentru asemenea actiuni si urez la cat mai multe de acest fel,atata timp cat se discuta de transportul oamenilor,prioritara este siguranta si integritatea calatorilor,viata acestora neputand fi redata sau rascumparata cu nimic, in cazul unor evenimente nefericite cauzate de inconstienta acestor firme lacome,asa ca amenzi cat mai mari,controale inopinate si aplicarea legii la sange.pe mine ma doare sufletul sa vad cum nesimtirea acetor patroni intrece orice limita,am un vecin care a refuzat transportul calatorilor in picioare si in afara graficelor de circulatie, care a fost dat afara,inlocuit cu alt sofer ,,mai descurcaret'',patronul motivand ca altfel nu renteaza transportul daca se face legal,ca are pile acolo,,sus''si ca nu-i poate face nimeni nimic.mai spune ceva daca poti!nimeni nu are nimic cu ,,organele''daca isi fac datoria,este laudabil si de apreciat cand vezi ca se iau masuri si in urma acestora se vad si rezultatele dorite,insa cand vezi aceste ,,sicrie'' pe roti,jucandu-se cu viata oamenilor si nu,,poate''face nimeni nimic,pentru ca undeva,,sus'' sunt ingerii pazitori,ramai fara cuvinte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei