Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Căldura sucevenilor la iarnă, condiționată de un ajutor din partea Guvernului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încălzirea locuinţelor racordate la sistemul centralizat al municipiului Suceava în lunile de iarnă care urmează depinde în mare măsură de un ajutor financiar de la Guvern, fără de care nu ar putea fi  cumpărat cărbunele necesar.

Termica Suceava a început deja furnizarea căldurii, din stocul de 20.000 de tone de huilă adusă din Ucraina, dar care nu a fost achitat încă, iar dacă plăţile nu vor fi efectuate la timp, furnizarea altor cantităţi va fi sistată.

În condiţiile în care, pentru a asigura căldură întreaga iarnă, Termica are nevoie de aproximativ 150.000 de tone de cărbune, primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că un sprijin financiar de la Guvern este absolut necesar:

“Avem stabilită strategia de furnizare a căldurii în această iarnă, rămâne ca primăria să achite în continuare vreo 30 de miliarde lei vechi în acest an, asociaţiile de proprietari 45-50 de miliarde lei vechi, dar o diferenţă de 60 – 90 de miliarde lei vechi ne trebuie neapărat de la bugetul de stat.

Fără acea subvenţie de la bugetul de stat nu reuşim să achiziţionăm cărbune pentru întreaga iarnă”.

Municipalitatea suceveană a beneficiat anul acesta de sprijinul Guvernului, prin compensarea unor datorii directe sau indirecte la bugetul de stat, în valoare totală de 15.896.909 lei.

Cea mai mare parte din datorii, peste 10 milioane de lei, au fost stinse în beneficiul Termica, în vreme ce alte datorii au fost compensate pentru TPL, Rosal şi SC CF Iaşi ( în contul lucrărilor de consolidare a podului de peste râul Suceava).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura sucevenilor la iarnă, condiționată de un ajutor din partea Guvernului.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Căldura sucevenilor la iarnă, condiționată de un ajutor din partea Guvernului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Strigator la cer!!! trimis de
(18 oct 2012, 18:09:04
Cum rezolva municipalitatea problema locatarilor de buna credinta care in prezent au oprita furnizarea agentului termic din cauza unor datorii ale unor cetateni care reprezinta pana in 10% din numarul total al proprietarilor unei asociatii? De ce noi majoritatea trebuie sa stam in conditii de ev mediu din cauza unor nesimtiti?
2.   Nenea Grizonatu cu ELSACO cum ramane ??? trimis de
(18 oct 2012, 18:55:38
Ba nene primar vad ca dai cu strategii in stanga si in dreapta de ne sar mucii pe pereti cand e vorba de a-ti face popularitate dar chestii concrete si exacte nema si niciodata, asa ca te intreb eu direct : CAT VA MAI TOLERA PRIMARIA JECMANEALA OFICIALA A CETATENILOR CINSTITI CU CENTRALE TERMICE DE ALIATUL LU MATALE , SC. ELSACO CARE UMFLA SI BAGA SUME DE INCASAT CE NU AU NICI O LEGATURA CU REALITATEA ????
Aud ceva ??? Daca esti cinstit si echidistant si neinteresat in problema , pune matale mintea si consilierii la judecata si fa ordine ca e un adevarat jaf organizat in managementul functional al asaziselor repartitoare de costuri unde nu se respecta nici o regula sau regulament ANRE. Avioane din astea auzim frecvent cand te sfortezi ca un curcan dornic sa vrajeasca niste curci debile ,ca se vede de departe ca ai interesul ca situatia sa treneze si iarna asta.
Daca crezi ca nu e asa , insarcineaza responsabilul ala al matale de asociatiile de locatari care doarme ca o pichire in urzici si e inafara problemei , sa ne dezlege si sa ne lumineze si pe noi cum e problema , lamureste-ne frate in presa , ca suntem prosti de buni de plata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei