Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lecţia de religie

Numai cei care se vor spovedi cu pocăinţă şi sinceritate pot scăpa de înşelare

De multe ori citim în Vieţile Sfinţilor despre înşelări şi apariţii ale diavolului, care ia chip de înger sau de sfânt, sau chiar chipul lui Hristos. Din păcate, în zilele noastre întâlnim tot mai mulţi oameni care susţin că L-au văzut pe Mântuitorul, pe Maica Domnului sau pe unul din Sfinţii la care ei au evlavie. Dar nu cumva să le spui că ceea ce au văzut a fost înşelare diavolească, căci imediat devin agitaţi şi irascibili şi nu acceptă ceea ce le zici. Dacă vrei să ajuţi un asemenea om, nu vei reuşi decât într-un singur mod: convinge-l să meargă cu tine la biserică şi roagă-l să povestească totul preotului sub epitrahil.

 

La spovedanie

În următoarele rânduri, vreau să vă relatez un caz din cele pe care le-am întâlnit ca preot. În postul Crăciunului din anul 2009, în timp ce spovedeam, în biserică a intrat o tânără care s-a aşezat în genunchi şi a început să plângă. După ce am terminat de spovedit, am întrebat-o dacă vrea şi ea să se spovedească. Atunci mi-a spus că nu are nevoie să se spovedească pentru că este „mireasa lui Hristos” şi nu are păcate, dar dacă vreau şi am timp, ar vrea să stea de vorbă cu mine, ca să-mi povestească experienţele ei trăite în duh. Eu am fost de acord, dar cu o singură condiţie: să-mi povestească totul sub epitrahil. Şi, pentru ca s-o înţeleg mai bine, i-am sugerat ca mai întâi să facă o spovedanie din copilărie. Ea a fost de acord. Mai întâi am întrebat-o, după Pravilă, despre toate păcatele din copilărie, apoi ea mi-a povestit toate vedeniile şi experienţele sale trăite în duh. Era foarte limpede că era căzută într-o mare înşelare diavolească. La un moment dat i s-a arătat Hristos – aşa credea ea – şi i-a spus că a ales-o să-I fie mireasă, datorită curăţiei şi credinţei pe care o are. I-a mai spus că, prin ea, El vrea să vestească oamenilor pedepsele care vor veni peste pământ. Mesajele le primea prin aşa-zişi îngeri, arhangheli şi sfinţi, care insistau ca ea să vestească oamenilor acele pedepse ce, chipurile, aveau să vină. De multe ori a apărut şi la anumite emisiuni televizate.

 

Rătăcirea

După ce am ascultat-o o vreme, am întrebat-o dacă îşi face Sfânta Cruce şi dacă se poate ruga când vin acele duhuri. Atunci mi-a spus că de când i s-a arătat prima dată „Hristos”, nu s-a mai rugat şi nici Cruce nu şi-a mai făcut, deoarece acela i-a spus că nu mai este nevoie, pentru că el – „Hristos” – sălăşluieşte în ea. Auzind acestea, i-am spus pe faţă că a fost înşelată de diavol. I-am atras atenţia spunându-i cât de grav este ceea ce a pătimit şi am avertizat-o că nu va scăpa uşor de duhurile rele, dacă nu va face pocăinţă şi ascultare de duhovnic.

Îndată după ce s-a spovedit, şi-a pierdut memoria. Nu mai ştia nici cum o cheamă şi nici cum să mai ajungă acasă. Toată ziua a rătăcit prin oraş şi abia spre seară a reuşit să ajungă acasă, unde o aşteptau părinţii ei îngrijoraţi. Dar nici pe aceştia nu i-a recunoscut şi a început să ţipe şi să urle, întrebându-i ce se întâmplă cu ea. Părinţii, speriindu-se, au chemat salvarea şi au dus-o la Spitalul 9 din Bucureşti. După ce au examinat-o, medicii au trimis-o acasă, spunând că în câteva zile îşi va reveni – lucru care încă nu s-a întâmplat, deşi au trecut şapte luni de atunci.

Când m-am reîntâlnit cu ea şi mi-a povestit prin ce trece, mi-am dat seama de ce nu se vindecase. Nu a putut accepta faptul că fusese înşelată de diavol. N-a crezut ceea ce i-am spus, n-a făcut pocăinţă, nu s-a rugat şi nu a vrut să facă semnul Sfintei Cruci; pentru aceea s-a şi îndrăcit. Dar s-a petrecut totuşi un lucru bun cu ea: n-a mai văzut acele duhuri rele. Însă era foarte supărată şi mă ruga mereu s-o dezleg ca să poată vedea din nou acele duhuri cu care se împreunase şi urma – spunea ea – să aibă un copil.

Gândiţi-vă unde ar fi ajuns, dacă Dumnezeu n-ar fi trimis-o în acea zi la biserică! Ar fi putut să fie deja moartă, pentru că, înainte ca ea să vină la spovedanie, diavolul îi dăduse întâlnire undeva în Bucureşti, într-un loc foarte ciudat, unde s-a şi dus, numai că diavolul n-a mai venit…

(Pr. Constantin M., Bucureşti, Material apărut în nr. 18 al revistei Familia Ortodoxa)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numai cei care se vor spovedi cu pocăinţă şi sinceritate pot scăpa de înşelare.
 Vizualizări articol: 1146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Numai cei care se vor spovedi cu pocăinţă şi sinceritate pot scăpa de înşelare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pfui cu adevarat are dreptate saracul popa trimis de
(18 oct 2012, 12:03:01
SI eu il vazui pe cel de sus ... statea pe o buda de aur si partaielile aveau miros de tamaie , glasul sau tunator ( cand mia cerut hartia igienica ma facut sa ma simt mic)....
1.1  RE: Pfui cu adevarat are dreptate saracul popa trimis de
(18 oct 2012, 18:45:56
băiete ( sau ... ce te pretinzi a fi )
ai cod roşu' de prostie-n cap ! fugi de scapă !
eşti atât de sărac-cu-duhu' că n-ai de un' să ştii
diferenţa dintre monoteism şi-o groapă

colonia penitenciară în care-ţi târii zilele
te-a asumat ( sunt sigur ) cum se asumă un supozitor
ai şi drept la opinie dar ..şi să paşti oile
n-ai , însă , dreptul să spui ceva atât de-ngrozitor !!!
1.2  RE: Pfui cu adevarat are dreptate saracul popa trimis de
(18 oct 2012, 19:21:04
plimba ursu abcdare
2.   Spitalul de la Socola trimis de
(18 oct 2012, 13:06:41
Dupa ce am citit nenorocirea de povestioara sau ce dumnezeu este am senzatia ca autorul ar trebui dus la Socola si nu tanara din poveste.

O tânără la spovedanie:
- Părinte, eu...
- Ştiu, fiica mea, ce ai făcut, că suntem prieteni pe Facebook, am văzut poze, am citit ce ai scris pe perete... Mi-a fost destul.
- Şi ce trebuie să fac ca să fiu iertată, părinte?
- Să dai like la 10 mănăstiri.

3.   Alba neagra si la preoti ???? trimis de
(18 oct 2012, 18:39:00
Cum se impaca relatarea amanuntita din spovedania unei persoane venite cu incredere la preot sa-si spuna ce crede ea, cu sarcina sau menirea preotului duhovnic referitor la taina spovedaniei ????
Cu respect , parinte , oi fi matale publicist in Familia ortodoxa , dar eu ca simplu crestin , fara alte cunoasteri in ale canoanelor , zic ca nu se cade !!! Amarata aia ratacita ce sa inteleaga , ca a venit la dumneata in speranta unei dezlegari iar dumneata dai povestea ei pe "goarna" ? , pentru ca ceva asemanator reiese ...!!!
Domnu' sa ne ierte daca gresim !!!! , cel putin eu fac o observatie sincer si poate ignorant , dar de bun simt mi se pare .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei