Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Bucureşti

Ministerul Sănătăţii promite bani pentru finalizarea Spitalului Municipal Fălticeni

Primarul municipiului Fălticeni, profesorul Cătălin Coman, s-a întâlnit ieri, la Bucureşti, cu subsecretarul de stat în Ministerul SănătăţiiRaed Arafat, pentru a discuta despre continuarea finanțării Spitalului Municipal Fălticeni.

Primarul Fălticeniului vrea să se asigure că lucrările la construcția noului spital nu vor fi perturbate sau blocate anul viitor de lipsa banilor. „Îmi doresc ca Ministerul Sănătății să prindă în bugetul pe anul viitor și sumele aferente pentru finalizarea Spitalului Municipal Fălticeni. Vreau să concretizăm ceea ce am început și am promis că vom face de la bun început”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

La întoarcerea de la București, Coman s-a declarat mulțumit de rezultatul discuțiilor cu secretarul de stat Arafat, care a promis că Spitalul Municipal Fălticeni va avea banii necesari pentru finalizarea lucrărilor în 2013. Mai mult decât atât, Coman a primit garanții că alocarea sumelor necesare vor constitui o prioritate în bugetul Ministerului Sănătății pe anul viitor.

„A fost o vizită foarte fructoasă și eficientă. Am garanția domnului Arafat în ceea ce privește suma de bani solicitată pentru a putea termina construirea noului spital. Consider că împreună cu deputații Stan și Uricec, care m-au sprijinit, ne-am atins scopul propus”, a concluzionat primarul Coman.

Conform datelor contractuale, noul spital trebuie finalizat în decembrie 2013. Acesta va dispune de 250 de paturi și aparatură medicală nouă.

Până în prezent s-au alocat de la bugetul de stat 11 milioane de lei (110 miliarde de lei vechi) pentru construcția noului spital. Pentru a finaliza lucrările, Primăria Fălticeni are nevoie de alte 27 de milioane de lei (270 de miliarde de lei vechi).

„Raed Arafat este la curent cu evoluția șantierului spitalului și cunoaște, de altfel, problemele acestuia după ce la începutul lunii august domnia sa a fost prezent la fața locului”, a afirmat  viceprimarul Gheorghe Aldea.

Autoritățile locale promit că fălticenenii și locuitorii zonei arondate vor avea un spital modern. Noua clădire va permite intrarea ambulanțelor într-un spațiul rezervat preluării urgențelor. În clădirea principală a actualului Spital Municipal Fălticeni, activitatea medicală se desfășoară din anul 1860.

Muller Hodl

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii promite bani pentru finalizarea Spitalului Municipal Fălticeni.
 Vizualizări articol: 924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii promite bani pentru finalizarea Spitalului Municipal Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei