Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă judecătorească

A furat 6 miliarde de lei vechi din banii clienţilor, dar a scăpat de puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajata CEC Bank Fundu Moldovei care a furat 6 miliarde de lei vechi din conturile a zeci de clienţi a scăpat de puşcărie. Curtea de Apel Suceava a „comutat” ieri condamnarea de patru ani de închisoare cu executare dictată de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în trei ani cu suspendare sub supraveghere. Maria Vereha a fost condamnată pentru două infracţiuni, delapidare şi fals în înscrisuri, dar magistraţii au ţinut cont că prejudiciul a fost recuperat, motiv pentru care au considerat că fosta angajată a CEC Bank Fundu Moldovei nu trebuie să stea după gratii. 

Maria Vereha a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava deoarece în perioada 2005-2010, în calitate de ofiţer servicii clienţi, a întocmit în fals un număr de 187 de înscrisuri oficiale, mai exact ordine de retragere, ordine de transfer, chitanţe de depunere, contracte de depozit, contracte de cont privilegiu şi cereri de lichidare depozit. În baza acestor înscrieri false, angajata CEC Bank „a efectuat operaţiuni neautorizate în conturile a 40 de clienţi şi şi-a însuşit din gestiune suma totală de 560.339,18 lei şi 12.030 de euro”. Aşadar, un total de peste 600.000 de lei, bani delapidaţi treptat, în interval de cinci ani, ceea ce, probabil, a făcut ca unitatea bancară să sesizeze târziu frauda. 

După ce delapidarea a ieşit la iveală, mai întâi în interiorul unităţii bancare, ulterior fiind anunţaţi poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, fosta angajată a CEC a divorţat de soţul ei şi a plecat în străinătate. Iniţial s-a crezut că aceasta a fugit, însă ulterior ea le-a comunicat anchetatorilor că lucrează peste hotare şi a venit în ţară pentru audieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A furat 6 miliarde de lei vechi din banii clienţilor, dar a scăpat de puşcărie.
 Vizualizări articol: 2284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A furat 6 miliarde de lei vechi din banii clienţilor, dar a scăpat de puşcărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fundu face , cec-ul trage ? trimis de
(18 oct 2012, 21:01:16
Intreb si eu ca simplu potential client , CEC BANK ofera garantie sumelor incredintate spre gestionare ???
O buba la fundul Moldovei ar trebui sa dea batai de cap la sediul central al bancii in ceea ce priveste executarea controalelor financiare interne. Cum adica pagubitii sa fie purtat in instanta pentru recuperarea daunelor , daca cineva a delapidat ??? Pagubit exista numai unul : banca , ceilalti sunt asigurati prin drepturile lor si garantia bancii si nici nu trebuie sa stie altceva decat ca sunt clienti si au soldurile conform rulajelor numai de dansii controlate PUNCT.
O mizerie ordinara data de specificul romanesc al modului de a lucra si a respecta un client de buna credinta .
Bravo REBRENDUIRE CEC , stergeti-va la FUNDul moldovei cu frunza de stejar poate va ajuta taninul la tractul cerebral .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei