Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nu are nimic de ascuns

Un deţinut sucevean a apărut în pielea goală în faţa judecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Moldoviţa, condamnat la închisoare pentru tâlhărie, a fost adus ieri gol puşcă în faţa judecătorilor, la şedinţa în care se judeca plângerea deţinutului împotriva unei rezoluţii de neîncepere a urmăririi penale faţă de un angajat al penitenciarului. 

Culmea, inedita apariţie a justiţiabilului a avut loc chiar cu acceptul magistraţilor, care nu i-au putut împiedica puşcăriaşului dreptul la justiţie.

S-a întâmplat la Tribunalul din Botoşani, iar respectivul, Liviu M., în vârstă de 36 de ani, a ales să scoată toată hainele de pe el, în semn de protest faţă de conducerea unităţii de detenţie, pe motiv că nu are televizor în celulă.

Potrivit colegilor de la Monitorul de Botoşani, tâlharul este încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Iaşi, însă face „naveta” la Botoşani, pentru că are mai multe plângeri penale depuse.

La penitenciarul botoşănean, supărat că nu poate să se uite la televizor din patul de celulă, Liviu M. a scăpat repede de haine şi a început să umble gol.

 

A avut câştig de cauză la proces. Judecătorii i-au dat dreptate

Ieri era fixat termen pentru judecarea uneia dintre plângeri, iar gardienii au încercat să-l îmbrace cu forţa, însă fără succes. Pentru a nu se alege şi ei cu o plângere pentru abuz, l-au urcat în dubă şi l-au dus la Tribunal. Gol puşcă.

Judecătorii au găsit o soluţie şi pentru acest caz. Au declarat şedinţa secretă, au evacuat sala în care se judeca cauza şi i-au cerut deţinutului să-şi acopere goliciunea cu o pătură.

„Cum astfel de plângeri la rezoluţiile sau ordonanţele procurorilor trebuie să se judece într-un timp scurt şi întrucât cel în cauză este deţinut în Penitenciarul Iaşi, am considerat că şedinţa de judecată trebuie să se desfăşoare pe loc, mai ales că deţinutul nu s-a manifestat violent verbal sau fizic şi nu a fost agresiv”, a explicat pentru Monitorul de Botoşani preşedintele completului de judecată.

Ca într-un film de comedie, la final, protestatarul a avut câştig de cauză, iar judecătorii au decis restituirea dosarului respectiv la Parchet şi începerea urmăririi penale faţă de angajatul de la penitenciar pe care Liviu M. îl acuzase de abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă.  

Din spatele gratiilor, Liviu M. a făcut o grămadă de plângeri, inclusiv împotriva directorului Penitenciarului Botoşani.

 

Arestat pentru două jafuri armate

În 2001, Liviu M. a fost arestat preventiv, fiind acuzat că în februarie 1998 a jefuit cu un pistol o bijuterie din Câmpulung Moldovenesc. A luat atunci sute de grame de bijuterii din aur şi argint, valoarea prejudiciului în acea vreme fiind de zeci de milioane de lei vechi.

Suceveanul mai este acuzat că la câteva luni distanţă de la acel jaf, s-a deghizat în poliţist, a oprit o maşină în care se aflau doi profesori şi casierul de la un grup şcolar care transportau salariile cadrelor didactice şi le-a luat toţi banii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un deţinut sucevean a apărut în pielea goală în faţa judecătorilor.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un deţinut sucevean a apărut în pielea goală în faţa judecătorilor4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tare asta!!! trimis de
( 7 sep 2012, 11:57:35
Ha ha ha!!!!!! S-a decis sa le arate pwl@ judecatorilor ca nu prinde TARAF TV in celula!!! Maine-poimaine o sa vrea mic dejun la pat! Aloooo!!! Domnul inculpat!!!! Esti la puscarie nu la ma-ta acasa!!!!
2.   Democratie ptr. puscariabili si napasta ptr. roman trimis de
( 7 sep 2012, 15:20:07
Militia asta a auzit de psihiatrie? Cred ca e cazul sa treaca toti pe acolo, inclusiv judecatorii, banuiesc ca astia stau mai rau cu mansarda daca l-au acceptat in halul asta. Si cand te gandesti cati bani se toaca pe luna cu astia. La munca cu ei, sa faca canalele de irigatii, nu televizoare!
3.   Pag trimis de
( 8 sep 2012, 00:02:00
Traim printre nebuni.
4.   Lucrurile incep sa se indrepte in romania... trimis de
(15 sep 2012, 00:07:00
Dupa ce ne spune nenea ziaristul , cu detinutul dezbracat cred eu ca exista semne ca ministerul administratiei si internelor a dat ordin organelor sale "sa puna mana pe hoti" si in consecinta s-a ales varianta senzuala a contactului chiar la pielea hotului. Gandesc eu ca parnaiasului i s-a sugerat ideea cu televizorul si sa apara la tribunal cu cucul gol de catre mai marii zilei pentru a se acomoda peisajul cu forma presedintelui ,vorba proverbului " Ecce hommo ecce caballo" pentru ca altfel nu stia cum mai evolueaza romania si la eliberare risca sa fie "out of time" si sa aiba deficiente de acomodare...Acum sunt linistit , instanta i-a dat dreptate iar gardienii ce l-au privat de privitul la televizor cu toata staruinta lor de a-i acoperi goliciunea vor fi deferiti justitiei si dati pe mana procurorilor proaspat intorsi de la colectivizare. Articolul arata ca justitia , intr-adevar lucreaza si tot timpul are grija ca sa nu existe abuzuri si de aceea lucreaza la "fundul gol" adica la nivel esential cum s-ar spune.
Pe cand vom vedea niscaiva funduri laptoase de milionari de carton cu nisip proaspat imprimat in pielea lor groasa si poroasa, defiland prin salile de judecata in semn de protest ca statul roman nu le asigura aer reconditionat din insulele pacificului ca al de romania pute de prosti ??? zic si io asa ca cetatean votant la referendum si turtit ca o plosnita de ciocanul constitutional...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei