Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderul grupului PPE îl invită pe premierul Ponta la dezbaterea de miercuri de la Strasbourg

Vineri, 7 Septembrie 2012 (19:11:29)

Joseph Daul, preşedintele grupului popular din Parlamentul European, i-a adresat vineri premierului Victor Ponta o invitaţie de a fi prezent la dezbaterea privind situaţia din România care va avea loc miercuri, 12 septembrie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg a forului legislativ european

"Preşedintele Daul a reluat vineri invitaţia adresată premierului Ponta de a veni în Parlamentul European pentru a ne exprima poziţia sa cu privire la evenimentele din România", a declarat, pentru MEDIAFAX, Delia Vlase, purtătorul de cuvânt al liderului grupului PPE.

De asemenea, Vlase a precizat că Daul a adresat prima oară această invitaţie premierului Ponta în luna iunie a acestui, iar între timp invitaţia a mai fost reluată şi în unele communicate ale grupului PPE cu privire la evenimentele politice din România.

"Deci, invitaţia rămâne deschisă, preşedintele grupului PPE a reluat apelul său public către premierul Ponta pentru că el consideră necesară prezenţa primului-ministru al României la o dezbatere în cadrul unei sesiuni plenare a Parlamentului European cu privire la România", a mai spus Vlase.

În 10 iulie, Joseph Daul declara că a refuzat să îl primească pe premierul Victor Ponta, care îi solicitase o întrevedere cu ocazia vizitei pe care a făcut-o atunci la Bruxelles, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu de către Parlament.

"Refuz să-l primesc până nu îmi va fi clar faptul că guvernul său va pune în practică ceea ce Curtea Constituţională a decis recent, va retrage ordonanţele de urgenţă care nu respectă deciziile Curţii şi va arăta că respectă pe deplin statul de drept", a declarat Daul atunci, adăugând că Ponta va trebui să vină în prima sesiune a Parlamentului European de la Strasbourg, să explice situaţia din România.

Conferinţa preşedinţilor din PE a aprobat solicitarea făcută de PPE ca în 12 septembrie, în cursul după-amiezii, deputaţii europeni să dezbată situaţia politică din România, după ce ascultă poziţiile exprimate de CE şi de preşedinţia Consiliului UE, anunţă prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda.

El precizează că PE a decis ca dezbaterea să nu fie însoţită şi de o rezoluţie.

Conform prim-vicepreşedintelui PDL, grupurile politice din Parlament vor avea posibilitatea de a-şi exprima poziţia referitoare la "criza regimului de la Bucureşti".

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu a scris, pe blogul său, că la dezbaterea din PE privind situaţia din România va participa şi comisarul Viviane Reding, care nu se va afla în cea mai comodă ipostază, pentru că i se va spune că sprijină făţiş un partid şi un preşedinte care aduc atingere democraţiei.

În opinia europarlamentarului PSD, dezbaterea de săptămâna viitoare din PE este o bună ocazie pentru PSD şi PNL de a prezenta "adevărul" colegilor din PE, care au aflat despre evenimentele din România "pe căi mijlocite de interesele unora din popularii europeni".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul grupului PPE îl invită pe premierul Ponta la dezbaterea de miercuri de la Strasbourg.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderul grupului PPE îl invită pe premierul Ponta la dezbaterea de miercuri de la Strasbourg0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei