Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colaborare

Consiliul Judeţean Suceava a încheiat un parteneriat cu voievodatul Podkarpackie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Conducerea judeţului Suceava şi a voievodatului Podkarpackie au semnat în cursul zilei de ieri un acord de cooperare între cele două regiuni. Ceremonia a avut loc la Palatul Administrativ din Suceava, după deschiderea oficială a Zilelor Culturii Polone. La eveniment au fost prezenţi parlamentari din judeţul Suceava şi din Polonia, reprezentanţi ai administraţiilor din judeţul Suceava şi din voievodatul Podkarpackie, precum şi ai Uniunii Polonezilor din România, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, şi reprezentanţi ai Ambasadei Poloniei în România. Înţelegerea de colaborare a fost semnată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi de mareşalul voievodatului Podkarpackie, Miroslaw Karapyta. În discursul său, Cătălin Nechifor, a spus că ziua de ieri va rămâne în istorie deoarece judeţul Suceava semnează cel de-al 11-lea parteneriat cu o regiune similară din Europa şi din întreaga lume.

„În mod clar voievodatul Podkarpackie înseamnă ceva pentru noi, sucevenii, şi pentru foarte mulţi români. Înseamnă ceva din istoria noastră recentă comună. Este regiunea poloneză cea mai apropiată de Suceava, situată în partea de Sud – Est a Poloniei. Şi în mod cert foarte mulţi suceveni ştiu despre Varşovia ca fiind capitala Poloniei, dar ştiu şi despre Przemyski ca fiind acel orăşel mic de intrare dinspre Ucraina, din perioada în care se făcea acel trafic legal cu mărfuri. E un lucru pe care l-am trăit şi îl ştim cu toţii”, a spus Nechifor. El a adăugat că prin semnarea acestui parteneriat se deschide calea colaborărilor dintre cele două regiuni, atât din punct de vedere administrativ, cât şi economic, cultural şi turistic.

 

Nechifor: „Am putea avea chiar un fel de mini-autostradă a Carpaţilor”

Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu mareşalul voievodatului Podkarpackie, acesta a spus că va susţine la nivel european realizarea proiectului de construcţie a unei autostrăzi care să lege Nordul de Sudul europei. Nechifor a spus că speră ca şi autorităţile din Ucraina să sprijine realizarea acestui proiect.

„Aşa cum foarte multe regiuni europene beneficiază de autostrăzi, de căi de comunicaţii foarte rapide şi eficiente, cred că şi voievodatul Podkarpackie, şi în egală măsură regiunile Ivano-Frankivsk şi Cernăuţi, din Ucraina, şi Suceava ar putea beneficia şi ar avea tot interesul să susţină în comun acest proiect pentru a avea o autostradă care să lege Nordul de Sudul Europei. Am putea avea chiar un fel de miniautostradă a Carpaţilor care să plece din capitala voievodatului Podkarpackie şi să ajungă până la Suceava şi, de ce nu, să continue spre Bucureşti şi Sudul Europei”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

Prezent la eveniment, senatorul Gavril Mîrza a propus înfiinţarea unui consulat al Poloniei în judeţul Suceava.

La rândul său, mareşalul voievodatului Podkarpackie, Miroslaw Karapyta, a ţinut să le mulţumească preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, şi preşedintelui Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, pentru semnarea acestui parteneriat. Miroslaw Karapyta a ţinut să sublinieze faptul că de pe urma încheierii acestui parteneriat trebuie să beneficieze locuitorii celor două regiuni.

„Vreau să le mulţumesc domnilor Ghervazen Longher şi Cătălin Nechifor pentru invitaţia primită. Este a doua vizită oficială în frumoasa Bucovină, o zonă foarte aproape de inima mea”, a spus Miroslaw Karapyta. El a mai arătat că cele două regiuni trebuie să colaboreze şi să-şi acorde sprijin reciproc pentru a pune în aplicare politicile Uniunii Europene. Mareşalul voievodatului Podkarpackie a ţinut să mai precizeze că Uniunea Polonezilor din România, care are sediul la Suceava, are un rol extrem de important în promovarea relaţiilor între România şi Polonia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava a încheiat un parteneriat cu voievodatul Podkarpackie.
 Vizualizări articol: 1045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Consiliul Judeţean Suceava a încheiat un parteneriat cu voievodatul Podkarpackie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo cataline trimis de
( 7 sep 2012, 16:42:37
urmeaza Hanatul Crimeii,cnezatul Balgradului,raialele albaneze si marea hurta mongola...dupa care incepem sa trimitem caravane cu sare de cacica,bere de bermas si cascaval rarul contra mirodenii....

ai terminat de verificat lucrarile la drumurile judetene si de reabilitat scolile lasate vraiste de cretinii de la Inspectorat,ai redeschis spitalele inchise,ai rezolvat prblemele minerilor de la Crucea si acuma ai trecut la infratiri cu voievodate...Brava tie...Mandru ciobanu'aleasa turma!
2.   Comentariu trimis de
( 8 sep 2012, 09:14:58
...cu Aeroportul Salcea ce noutati mai sunt? Era vorba de la Flutur, ca in octombrie vor incepe lucrarile!...
3.   Era si timpul ca lucrurile sa intre in normalitate trimis de
(15 sep 2012, 00:30:39
Incheierea unui parteneriat al consiliului judetean cu voievodatului Podkarpackie vine sa intregeasca o veche nazuinta a romanilor post revolutionari 89 , si anume de a aduce in normalitate titlurile de nobilitate stabilite in societatea post decembrista 89.
Pana acum auzeam datorita lucrului fructuos al evaziunii fiscale justitiei si legislatiei romane acordarea de semne de nobilitate de carton cu numele de "Baron" dar aceasta notiune e de sorginte germana si se potriveste cel mult partii bucovinene din judetul suceava, iar cu restul era oarecum impropriu si incomod de utilizat. Incheierea acestui acord sper ca sa permita , prin similitudine utilizarea titlului de "voevod" in locul de "baron" pentru ca el a mai fost folosit si am reinvia o traditie (desi ma indoiesc de similitudini). Suna mult mai romaneste cand spui "voevodul " Marza, sau cutare voevod de tabla al tiganilor sau al vamesilor sireteni. Simt asa ca imi bate inima mai ramaneste cand o sa aud ca cutare voevod a scapat de parnaie pentru ca intamplator are sange de partid albastru sau rosu sau portocaliu si se mai primeneste istoria cu nume ce lasa ceva copiilor lor , ca de noi astia de ne daduram destepti cu votul cine o sa scrie ??? ca ne ia foamea in concesiune si ne duce pe deal la pastrare ... zic si io asa sa nu ma lamentez ca avem presedintele "plecat pe mare" ca Ulise sa caute ilene cu toc cui.
Apropos de presedinte ... dar daca i-o veni ideea de "voevod maresal" o fi bine bre pentru noi ???? ca ma fuse unul de-i beli pe tigani ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei