Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La arestare

Explicaţia hoţilor din apartamente. Dau vina pe alcool şi etnobotanice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arestaţi preventiv ieri după-amiază pentru mai multe furturi comise din apartamente de la parterul blocurilor din municipiul Suceava, trei tineri din localitate au venit cu o explicaţie halucinantă în faţa anchetatorilor: furau din cauza că erau fie sub influenţa alcoolului, fie a etnobotanicelor.

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava au reuşit să probeze încă trei furturi din apartamentele de la parterul blocurilor, fapte comise în ultimele luni, şi să întocmească şi lista cu principalii suspecţi, printre care şi o adolescentă.

Gabriel Proca (20 de ani), Costel Aciobăniţei (21 de ani), Ovidiu Ast (21 de ani) şi Elena Caşovschi (17 ani) sunt persoanele identificate ca fiind autorii furturilor.

Cu excepţia minorei, a cărei implicare a fost mai mică decât a celorlalţi trei tineri, motiv pentru care a fost lăsată în libertate, Proca, Aciobăniţei şi Ast (ultimul arestat şi într-un alt dosar pentru acelaşi gen de furturi) au fost aduşi, ieri, în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. După audieri, procurorul de caz a decis să fie duşi la instanţa de judecată, fiecare dintre cei trei suspecţi primind mandat de arestare preventivă.

Au ajuns după gratii pentru trei dintre furturile pentru care sunt cercetaţi, însă judiciariştii continuă să strângă probe pentru a le dovedi vinovăţia şi în celelalte fapte.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, suspecţii au recunoscut comiterea faptelor, prejudiciul fiind recuperat aproape în totalitate. „Suspecţii declară că au comis faptele sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor cu efect halucinogen din categoria etnobotanicelor, pentru a face rost de bani necesari achiziţionării acestor produse”, se precizează în comunicatul poliţiei.

 

La un singur furt au luat bunuri de aproximativ 10.000 de lei

Potrivit anchetatorilor, suspecţii intrau pe geamurile lăsate deschise de proprietari, chiar şi dacă aceştia erau acasă.

S-a întâmplat, de exemplu, pe 15 august a.c., într-un apartament de la parterul unui bloc de pe strada Mihai Viteazu. Proprietara şi fiica ei discutau într-o cameră, iar hoţii au intrat pe geam şi au luat o poşetă.

Furtul cu cel mai mare prejudiciu a fost comis pe 16 august, dintr-un apartament de pe strada Alexandru cel Bun, de unde au luat bijuterii din aur, parfumuri şi produse electronice, valoarea acestora fiind de aproximativ 10.000 de lei.

„Cercetările sunt continuate pentru documentarea activităţii infracţionale a membrilor grupului, deoarece au comis mai multe fapte cu acest mod de operare”, preciza poliţia referitor la această grupare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explicaţia hoţilor din apartamente. Dau vina pe alcool şi etnobotanice.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Explicaţia hoţilor din apartamente. Dau vina pe alcool şi etnobotanice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei