Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Ce-i de făcut?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Așputea intitula aceste rânduri, poate cu mai multă îndreptățire, ”Mai e ceva de făcut?”. Revenit acasă, după o abandonare, cuvenită zic eu, sub soarele mediteranean, în care am încercat să uit și să mă delectez cu lecturi mereu amânate, încerc să mă dezmeticesc. Referendumul s-a încheiat. Știam. Nu victorios pentru cei care au votat plecarea președintelui, ci victorios pentru înfrânt. Nu-i prima oară, sub Băsescu, când albul devine negru, iar portocaliul verde sau mov. Nu-i prima oară când ultimul președinte european comunist transformă așa cum vor mușchii lui o realitate altfel de necontestat. Ce nu știam e comportamentul de după revenirea, ilegitimă, la Cotroceni, călcând peste cadavrul milioanelor de voturi care l-au trimis acasă. Auzisem că Băsescu, în sfârșit, se va cuminți, că va face pace cu dușmanii, că nu va mai drege dosare și delațiuni, că va respecta, în sfârșit, Constituția. Am zis și am scris că Băsescu va conduce întotdeauna pe reguli mafiote, că tăcerea lui nu înseamnă abdicare, ci clocirea altor și altor scenarii de compromitere a adversarilor, că apropierea lui de portretul dictatorilor machiavelici și câinoși va fi și mai evidentă cu cât poporul îi e mai departe. Ce să faci cu un popor care, prezent la vot într-o proporție covârșitoare, fiindcă 8,5 milioane de votanți cam asta înseamnă într-o Românie depopulată, golită de forța ei activă, ce să faci, cum să te bazezi ca președinte pe el, pe acest popor, când 88 la sută dintre cetățeni s-au săturat de tine și îți cer să pleci? Pentru un politician demn, gestul firesc e să plece. Pentru Băsescu, în conflict cu demnitatea de când se știe, n-are decât să-i ignore pe fraierii pe care i-a tot dus cu preșul, iar acum nu-l mai cred. Să fie sănătoși!  Băsescu nu mai are nevoie de popor. Oricum e un popor de mâna a doua, că doar el, chiar el, președintele, remarcase asta. Băsescu are nevoie de șefi devotați, puși de el și numai de el, la servicii,  procuratură, DNA, CCR, CSM, ANI, nani și așa mai încolo. Băsescu lucrează în interior, hoțește, în ședințe mici, de culise, cu ieșiri puține în public (dobitocii ăștia sunt în stare să te fluiere sau să te bată cu ouă clocite, nu te pui în mintea lor!) și cu mari provocări de furtuni și dezbinări care să pară că vin de oriunde, doar de la el nu.

Liviu Dragnea, văd la televizor, e convocat la DNA. Faci fără să vrei legătura cu ce zicea acum vreo lună Băsescu. Ceva megieșcu povestea aia cu chestorul, nu e bine chestore, nu e bine. La Dragnea era ceva cu buboiul care se va sparge curând. Uite că nepotul mamei Omida a ghicit. Procurorii l-au chemat pe Dragnea. Păi parcă Dragnea e unul din liderii USL, azi la putere! Hă, hă, hă! Auziți, peste zidurile Cotrocenilor un râs în cascade, un râs care nu se mai oprește, un hohot disprețuitor? Nu Dragnea, mă, zice acel râs, e la putere, nu Ponta, mă, înnoadă în sunete acel râs, e la putere, nu Antonescu, mă, chicotește draconic, autoîngânându-se acel râs, e la putere, ci eu, IO. IO, mă, sunt puterea, iar voi și poporul vostru de proști, mai sărac decât toate popoarele de proști din lume, n-aveți decât să vă supuneți. Nu vă supuneți? Pun procurorii pe voi. Nu ascultați comanda la mine? Vă bag după Năstase. Nu...

Mai e ceva de făcut? Da, mai e câte ceva de făcut. Mai e de făcut că acest popor, cât e el de rărit și de plecat prin lume și de flămânzit acasă, va da de pământ cu Băsescu. Încet sau dintr-odată, Băsescu va cădea de pe scara insultătoare și putredă a acestui hă, hă, hă și va da cu dosul de țărână, și cu cât cazi mai de sus – iar el cade, ca avere și funcție, de foarte sus – cu atât doare mai al dracului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce-i de făcut?.
 Vizualizări articol: 2389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ce-i de făcut?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 7 sep 2012, 11:27:43
Suntem ( cu acte şi fapte ) o colonie !!!
Cu legi ce nu se propun,se impun !
O tu , mică poa(r/n)tă numită Românie
lnalta Poartă ţi-e,pe cap,surghiun

Stai(cu “demninate”)-n poziţia de sex oral
Şi-nghiţi ( de secole ) …de la STĂPÂNIRE
Îi permiţi oricând controlul corporal
Şi (dacă ţi-o cere) numeşti asta …IUBIRE

Ai ajuns să te umileşti cu lacrimi seci pe faţă
Cu români ce nu mai lacrimi nici să-ţi ude glia
Istoria Lumii ţi-e scrisă până la “prefaţă”
De ce stai cu bărbia-n piept , România ?

Curajul e doar un cuvânt din DEX , e-o spasmă
Ce-o vezi la tv. ( la mitingurile de-afară )
N-avem ,din Democraţie, nici o boare de mireasmă
Avem,doar,o Românie ce trage …să moară

2.   Aritmetica grea trimis de
( 7 sep 2012, 12:02:07
Domnule ziarist, te-am vazut accidental aseara la teve (cred ca pe la antena 3 sau realitatea) dar am reusit sa schimb repede programul ca sa nu aud ce ineptii mai degajezi, acum insa ti-am citit elucubratiile din articol si realizez ca nu am pierdut absolut nimic aseara ca nu am auzit ce spui la TV; atat doar vreau sa-ti spun ca, pentru tine, politica, aritmetica si ... carnea de porc iti fac rau, iar daca 88 % au votat impotriva lui Basescu, dupa cum afirmi, inseamna ca in Romania mai locuiesc doar ... 8.4 milioane de locuitori! Asa ca trebuie schimbate imediat si rezultatele de la alegerile locale! Cred ca ai baut prea putin cand ai insailat acest articol...apropo, ai luat bac-ul?
3.   Dacia trimis de
( 8 sep 2012, 08:52:26
...cel mai drept si mai curajos popor dintre traci !Sa ne fie rusine !
4.   Mi-e rusine!!!! trimis de
( 8 sep 2012, 19:28:39
..............am aparut ca neprezent la vot,dar nu din voia mea, si ...........mi-e rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!1
4.1  RE: Mi-e rusine!!!! trimis de
( 8 sep 2012, 20:22:32
Dar tu crezi ca eu cum am aparut?Tu ai fost si nu ai aparut dar eu nu am fost si am aparut.Abracadabra!Serviciile lucreaza(alea de salubrizare)
5.   :) trimis de
(10 sep 2012, 13:22:42
avramescule ....anunta si tu vizitele pe mediterana si locatia .... asa profit si eu ca sa te scuip intre bolditi
6.   Ce nu spun declaratiile politice dar se vede.... trimis de
(14 sep 2012, 23:24:15
Vazute dupa referendumul castigat recent de infrantul suspendat, hahaitor la astre si priceput in toate , toate aparitiile sale publice ,analizate atent , au o caracteristica comuna , nu in mesajele declaratiilor sale ci in limbajul de gestica si mimica cu care apare in public. Va propun sa faceti un exercitiu de imaginatie sa va inchipuiti un exemplar canin pus in dificultate , sa-i vedeti pozitia capului , directia privirii, miscarile membrelor si atitudinea fata de cei din jur apoi translatati toate astea pe imaginile publice ale presedintelui nostru si o sa aveti surpriza totala asupra similitudinilor. Numai imaginile de la proaspata sa vizita la Bruxelles sunt de ajuns. Cand le-am vazut am avut o jena interioara fioros de dureroasa ca aceasta persoana ma reprezinta. Grotescul situatiei ca sa fie complet a mai fost intregit si cu un set de hahaituri pe masura . Vedeam de asemenea un raspuns la o interpelare in legatura cu funeraliile de la Riad cum acelasi personaj raspundea cu "ha! ha! ha! asa e la musulmani , se inmormanteaza repede" sau ceva asemanator dar cu aceeasi hahaiala gratuita si tembela raportata la aspectul relatat.
Cum spunea si autorul articolului ,desi multi ne indoim de faptul ca plecarea acestui exemplar de la tribuna prezidentiala se va face cat mai curand datorita supei legislative serbezite in care ne aflam, gandesc ca nu am ajuns atat de prosti si de lipsiti de onoare , ca popor sa suportam asemenea umilinta ...o solutie trebuie sa existe...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei