Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Vrem comisie parlamentară pentru anchetele legate de referendum, scriem liderilor UE

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că USL va cere comisie parlamentară pentru modul în care sunt anchetaţi cetăţeni simpli în legătură cu referendumul, el precizând că Uniunea va trimite scrisori forurilor europene referitor cu această situaţie.

El a citat din comunicatul DNA remis în legătură cu Liviu Dragnea, precizând că din acest comunicat reiese că instituţia aduce oficial acuzaţii care vizează acţiuni politice.

Antonescu a declarat, după şedinţa USL, că documentul DNA referitor la acuzaţiile care i se aduc secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, este fără precedent. Liberalul a subliniat că este pentru prima oară când explicit o astfel de instituţie pune în discuţie şi încadrează în penal exerciţiul politic clasic.

"Avem de a face cu incriminarea unor lideri politici care au căutat să mobilizeze cetăţenii la vot. Cred că suntem în faţa unui moment extrem de grav în care o instituţie a statului atacă sistemul democratic pluralist. Este absolut inacceptabil ca un partid, o alianţă să fie atacată pentru activitatea sa pur politică (...) Eu şi Victor Ponta suntem deplin solidari cu colegii implicaţi şi ne autodenunţăm public: Da, am îndemnat oamenii să vină la vot ceea ce este perfect legal", a spus Crin Antonescu.

El a adăugat că USL nu poate accepta o asemenea atitudine şi va cere constituirea unei comisii parlamentare care să analizeze modul în care aceste cercetări se desfăşoară în raport cu simplii cetăţeni. Senatorul a spus că USL va face şi o informare către forurile internaţionale.

 

„Acest lucru nu reprezintă o infracţiune într-un stat de drept”

Preşedintele PSD Victor Ponta a spus, la rândul său, că decizia sa şi a lui Crin Antonescu este de a anunţa DNA că l-au instigat pe Liviu Dragnea să organizeze campania pentru referendum şi i-au îndemnat pe oameni să meargă la referendum să voteze "DA".

El a spus că dacă aceasta este o faptă penală, atunci conducerea USL trebuie să fie sancţionată penal de DNA. "Dar sunt convins că acest lucru nu reprezintă o infracţiune într-un stat de drept", a adăugat Victor Ponta, arătând că, din punctul său de vedere, acesta este un dosar politic şi nu reprezintă o infracţiune, ci o faptă politică. El a mai arătat că acest caz este făcut pentru a intimida pe oamenii din secţiile de vot la alegerile din 9 decembrie.

El a spus că, în urma autodenunţurilor, DNA este chemat să-i invite pe liderii USL la audieri. "Autodenunţurile le vom depune la DNA noi doi mai întâi după care membrii structurilor noastre politice care au luat decizia de a cere românilor să vină la referendum (...) ne autodenunţăm, este obligaţia DNA să ne audieze", a spus Ponta.

Ponta a mai precizat că denunţul împotriva lui Liviu Dragnea este făcut de liderul PDL Vasile Blaga şi că a considerat întotdeauna că bătălia politică nu trebuie transferată în justiţie.

 

Ponta: "Regret că am ajuns în anii '46-'48"

"Regret că am ajuns în anii '46-'48", a adăugat Ponta.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în cazul privind referendumul.

Liviu Dragnea a declarat că procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă "nişte învinuiri" în cazul privind referendumul, el urmând să revină "în următoarele două săptămâni" pentru a da o declaraţie.

"Ceea ce am făcut noi au făcut toate partidele şi fac tot timpul, pentru că fiecare partid are dreptul legal să primească informaţii cu ceea ce se întâmplă de la membrii săi", a declarat Liviu Dragnea.

 

Dragnea, acuzat că a constituit un sistem naţional de influenţă

Ulterior, DNA a informat că Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegători figurând minori şi persoane cu drept interzis de a vota.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl acuză pe Dragnea că a constituit un sistem naţional de influenţă pentru a determina autorităţile publice centrale, judeţene şi locale aflate sub controlul politic al formaţiunii politice, de a se implica în: exercitarea de presiuni asupra preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot şi a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători; folosirea unei urne mobile în condiţii contrare legii (fără a exista cereri în acest sens depuse în termen şi aprobate corespunzător); obţinerea pe căi ilicite de informaţii, în fiecare oră, despre numărul de persoane care şi-au exercitat dreptul de vot şi despre modul în care s-a votat în unele secţii de votare; practicarea votului multiplu; denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu; practicarea «turismului electoral» – adică a deplasării organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atât în secţia de votare la care au fost arondaţi, cât şi la alte secţii de votare din ţară; falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale; falsificarea de semnături ale multor alegători, plecaţi din ţară în momentul referendumului; votul exercitat de minori, interzişi judecătoreşti şi persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală; neaplicarea autocolantelor cu menţiunea «VOTAT» pe cărţile / buletinele de identitate ale votanţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Vrem comisie parlamentară pentru anchetele legate de referendum, scriem liderilor UE.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu: Vrem comisie parlamentară pentru anchetele legate de referendum, scriem liderilor UE5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna dimineata, zori noi ai dictaturii... trimis de
( 7 sep 2012, 13:59:31
"Vrem comisie parlamentara... pentru anchetele... legate de referendum". Cine i-a impiedicat sa "vrea" comisie parlamentara, inca dinainte de invalidarea referendumului? Aceste anchete au inceput de mult timp, mai bine de o luna, cu alergarea procurorilor prin sate, dupa oameni. De ce nu s-a intrunit comisia parlamentara atunci? "Noroc" ca l-au luat pe Dragnea. Poate asa ni se va face dreptate si noua... Ce-au asteptat? Dizolvarea parlamentului, ca sa se autosesizeze comisia parlamentara? La nai/ba cu politicienii astia, n-ar detecta nedemocratia, nici daca ar sta langa ei Hitler cu mitraliera...
2.   NU TOTI SUNT LA FEL trimis de
( 7 sep 2012, 14:23:44
Nu putem generaliza notiunea de politician.Si politicienii sunt oameni.Asa cum nu putem spune ca toti oamenii sunt ticalosi,corupti,criminali etc la fel nu putem spune ca toti politicienii sunt la fel de corupti,incapabili sau contra intereselor tarii.Asistam la o schimbare a puterii.Trecem de la dictatura autocrata securista a lui Basescu la o conducere democratica a USL.Dictatura basista se sprijina pe institutiile de forta ale statului care ii sunt loiale:SRI,SIE,STP,SPP,Curtea Constitutionala,CSM,procurorul general,Directorul DNA,99% din mass media.
USL se sprijina pe parlament,guvern si 7,5 milioane oameni care au votat DA.
3.   PROCURORIADA trimis de
( 7 sep 2012, 14:41:32
Romania nu mai este a românilor, ci a procurorilor.Ultimul cuvânt, ultimul nume pe care mi-aş fi dorit să-l aud revenind era DNA. Dimineaţa cu imagini de la DNA unde e chemat un lider al USL, al puterii adică, Dragnea. Ce putere?! Puterea e la Băsescu, puterea e la el şi va fi exercitată cu şi mai multă râvnă. Ţinte? Distrugerea USL prin prin şantaj, prin teroare. Au procurorii anilor 50 nepoţi? Nu, cu certitudine, nu. Stalin în schimb are un nepot, ba chiar un fiu legitim. Numele lui e Traian Băsescu, iar ţara noastră, încăpută pe mâna lui, a ajuns cu adevărat irespirabilă.
4.   Latrati, latrati, oricum ne-ati facut de rahat. trimis de
( 7 sep 2012, 17:38:03
Cand il vad pe asta mi-aduc aminte de povestea ` Croitorasul cel viteaz`. Domnule, numai muschi si soamne la omul asta, se plange ca ia furat jucaria, sau nu stiu, logoreea asta strica la ureche si incepi sa inchizi totul, numai sa nu-i auzi. A dat cel de sus si au avut toate cartile-n mana, dar au pierdut ca niste fraieri. Asa ma bucur cand se maninca intre ei, sa vada tot romanul ce lepre ne conduc. Pai da, vor schimbat tot, dar si vacanta, iar prostimea sa-si bata capul. Usl-ul pana la iarna nu ia nici 40%, iar lumea sa-si bage banii-n camara si putin la caldura. Doamne-ajuta ca astia ne-ngroapa-n nameti.
5.   Spune USL si trage apa la closet trimis de
( 7 sep 2012, 18:40:27
Trei partide reunite conduse de trei retardati..Nu pot intelege cum un fost profesor si actual sef de partid nu e in stare sa lege doua fraze...te apuca rasul plansul...nu va apucati sa cautati greseli in asa zisele ( discursuri ) ..... Romania nu mai este a romanilor ci a unor dobitoci ce fac ce vor si cand li se scoala.. ( referendumu lui peste prajit ) Cine morti mati tea numit presedinte aurolacule? De unde pana unde ai ajuns tu presedinte in senat , presedinte interimar........ jos Basescu... de acord ..dar inlocuitil cu cineva care sa poata conduce o tara ,nu cu doi papagali si o cioara ce da ortu popi cat de curand...un ex poate fii Ungureanu
6.   Asa incepe cuabitarea ! trimis de
( 7 sep 2012, 19:13:12
Sperietoarea cu DNA face parte dintr-un plan strategic de campanie bine gandit . O data ce ai pierdut increderea electorilor atunci trebuie sa-i sperii sa nu mai vina la vot . Tocmai aceasta marsavie ii va indarji pe romani !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei