Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2012 - Anul XVII, nr. 209 (5114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Indolenţă

Firmele din Suceava şi Bistriţa implicate în accidentul de autocar din Franţa, acuzate că-şi bat joc de răniţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trecerea timpului aduce noi amănunte despre accidentul de autocar din Franţa în urma căruia mai mulţi suceveni au ajuns la spital cu răni mai mult sau mai puţin grave. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Suceava, numărul răniţilor care au domiciliul la noi în judeţ a ajuns la 20.

„Starea de sănătate a celor 20 de persoane din judeţul Suceava este stabilă. Trei dintre persoane au suferit intervenţii chirurgicale, starea lor fiind în prezent bună, opt dintre aceştia au leziuni minore şi vor fi externate zilele următoare, două persoane au revenit în ţară, restul rămânând sub observaţie. Din informaţiile deţinute până în prezent, toţi pasagerii au fost contactaţi de familiile aparţinătoare, o parte dintre ei se vor întoarce în România, iar restul vor fi transportaţi la rudele din Spania”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Dacă instituţiile statului român, fie că este vorba de cele din ţară, fie că este vorba de consulul României în Franţa, şi-au făcut datoria, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre firmele implicate în accident.

Rodica Dobincă, sora lui Vasile Bordeianu, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Grămeşti, şi-a exprimat revolta atât faţă de reprezentanţii firmei Voyager din Suceava, cât şi faţă de Roşu Tour din Bistriţa.

„Sarcina repatrierii celor răniţi în accident le revine acestor două firme. Spun amândouă pentru că fratele meu a plătit bilet la Voyager, pe bagajele sale sunt însemnele acestei firme, dar au fost transportaţi cu autocarul celor din Bistriţa. După multe insistenţe, la telefon şi la unii şi la alţii ne-au spus că vor trimite un autocar în Franţa care să-i preia pe răniţi. Nu mai spun că au început să-mi reproşeze că ei pierd o grămadă de bani, de parcă viaţa unor oameni chiar nu contează deloc. Este o ruşine ce se întâmplă cu aceste două firme, care, în loc să ne ajute, ne iau la rost la telefon”, a explicat Rodica Dobincă.

 

Adus acasă cu avionul, din banii familiei

Femeia a explicat că potrivit protocolului spitalelor din Franţa, fratele ei nu putea fi ţinut o perioadă mai mare. În aceste condiţii, Vasile Bordeianu a fost externat ieri la amiază, iar astăzi va ajunge acasă.

„Cum să vină el cu autocarul când este netransportabil? Nu am avut de ales şi i-am cumpărat bilet de avion de la Nisa la Bucureşti, unde va fi preluat de fiica lui, care îl va trimite la Suceava. Timp de trei luni trebuie să poarte un corset la gât din cauza rănilor”, a arătat Rodica Dobincă.

Sora lui Vasile Bordeianu a vrut să le transmită mulţumiri medicilor din Franţa şi consulului român din Hexagon pentru sprijinul acordat. În schimb, în ceea ce priveşte cele două firme de transport, Rodica Dobincă a menţionat că nu exclude varianta unei acţiuni în instanţele de judecată.

Accidentul din Franţa s-a produs duminică dimineaţă, în dreptul localităţii Vidauban. În autocar se aflau 42 de români care se întorceau din Spania în România, Majoritatea celor aflaţi în autocar au fost răniţi, iar o fetiţă în vârstă de 9 luni a murit. Accidentul s-a produs cel mai probabil din cauza exploziei unui cauciuc al autocarului aparţinând firmei bistriţene Roşu Tour.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele din Suceava şi Bistriţa implicate în accidentul de autocar din Franţa, acuzate că-şi bat joc de răniţi.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Firmele din Suceava şi Bistriţa implicate în accidentul de autocar din Franţa, acuzate că-şi bat joc de răniţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mirlani! trimis de
( 7 sep 2012, 14:24:45
Ce poti sa le ceri de la acesti derbedei? Daca ar fi si la noi respect pentru lege!....
2.   Indecizie trimis de
( 7 sep 2012, 14:47:49
Intr-un articol de zilele trecute se specifica ca persoana decedata ar fi un copilas de 3 luni, acu se mentioneaza faptul ca ar fi vorba de o fetita de 9 luni; d-le Neagu hotaraste-te!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei