Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi și să nu crezi!

Tomnatice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sunt stupefiat, disperat, distrus: Cristi Minculescu nu va mai cânta cu Iris!! De necrezut, solistul își schimbă formația! În cvorum absolut, nația reacționează pe măsură, urlându-și durerea pe toate posturile și canalele: aproape de sinucidere, fecioare despletite spală cu lacrimi amare prețioasele autografe, berbanți cu mustață și minte mijindă oftează din rărunchi, gata-gata să-și smulgă pletele, băbuțe melomane se dau de ceasul morții – Dumnezeule, Cristi Minculescu pleacă de la Iris! Am senzația că pământul n-o să se mai învârtă, că seceta-i o glumiță, că scumpirile-s floare la ureche, că toate-s în regulă pe întreg cuprinsul spațiului mioritic și că o singură teribilă nenorocire primejduiește destinul românilor: Minculescu pleacă de la Iris. Ai grijă de noi, Doamne!

                                                             *

”Zece negri mititei”… pe dos (o poezioară în vers alb): ”Cel sărac muncește / Cel bogat îl exploatează / Militarul îi apără pe amândoi / Contribuabilul plătește pentru toți trei / Vagabondul se odihnește pentru toți patru / Bețivul bea pentru toți cinci / Bancherul îi înșală pe toți șase / Avocatul îi înșală pe toți șapte / Doctorul îi omoară pe toți opt / Cioclul îi îngroapă pe toți nouă / Politicianul trăiește de pe urma tuturor celor zece…”

                                                             *

De cugetat pe marginea spuselor scriitorului argentinian Bioy Casares: ”Revoluția este o mișcare politică ce trezește speranțe în mulți oameni, dar care îi dezamăgește pe și mai mulți, o mișcare datorită căreia aproape nimeni nu se simte în siguranță și prin care câțiva devin extraordinar de bogați” (citat din revista ”Vitralii” nr. 11, pag. 80).

                                                              *

Văzând (și comparând) finala Supercupei Europei cu meciurile din prima noastră Ligă, te-ntrebi unde ni-s fotbaliștii. Românașii, adică. Un răspuns pe cât de indirect, pe atât de convingător, ni-l oferă fără voie Iosif Ioju Haimovici în cartea ”La brațcu mingea pe strada mare”, apărută la Rehovod (Israel). Fostul gazetar sportiv la… Dorohoi a făcut rost, el știe cum, de colecția ziarului ”Zori Noi” și de acolo, de departe, ne reamintește clasamentul echipelor de juniori din campionatul regional Suceava în 1954. Atenție, este vorba de juniori: Progresul Rădăuți, Progresul Siret, Voința Dorohoi, Fl. Roșie Botoșani, Spartak Gura Humorului, Voința Fălticeni, Avântul Fălticeni, Avântul Vatra Dornei, Locomotiva Câmpulung, Avântul Moldovița, Spartak Burdujeni II (echipă onorată de prestația portarului MRI, apoi transferat la Fl. Roșie Ițcani), Dinamo Dorohoi, Avântul Putna, Dinamo Rădăuți. Așadar, 14 echipe angrenate într-un campionat desfășurat după toate regulile și dotat cu ambițiile aferente. Unde ni-s juniorii? De unde recoltă fără răsadniță?

                                                                *

Toamna fiind anotimpul nunților, una mai cu moțdecât alta, propun să ne reamintim câteva cugetări celebre: ”Căsătoria aduce rezolvarea problemelor pe care două persoane singure nu le-ar fi avut” (Sacha Guitry); ”Dacă soțiile ar fi bune, Dumnezeu și-ar fi luat una” (același); ”Soțul este ceea ce rămâne dintr-un amant după ce i se extrag anumiți nervi” (Helen Rowland); ”Spun unii că-i mai bine să faci dragoste decât război, dar dacă aveți chef de amândouă, căsătoriți-vă!” (J. Seinfeld); ”Căsătoria provine din dragoste așa cum oțetul provine din vin” (Byron); ”Când un băiat vine și-ți ia fata la plimbare te simți ca un om ce dă un Stradivarius pe mâna unei gorile” (J. Bishop). Și pour la bonne bouche: ”Dacă Dumnezeu ar fi vrut să fie homosexuali, i-ar fi creat pe Adam și Walter” (L. Bryant).

                                                                   *

Știți de unde vine verbul a dezmierda? Din latinescul ”dismerdare”, adicătelea… a șterge la fund.

                                                                    *

S-a dus iremediabil vara. Nu știu de ce, dar am senzația unei pierderi cvasidefinitive. Încolți-va iar firul de iarbă? Dea Domnul!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tomnatice.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Tomnatice4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei