Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iun 2012 - Anul XVII, nr. 126 (5031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La cererea MS

Spitalul Suceava, verificat de o comisie mixtă a CAS şi DSP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O comisie mixtă a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi a Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) verifică începând de ieri activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Verificările au fost demarate la solicitarea ministerului de resort şi se vor derula până pe data de 8 iunie.

Acţiunea de control are ca scop identificarea nivelului de acoperire cu medicamente şi materiale sanitare din spital, dar şi evaluarea situaţiei financiare a unităţilor sanitare. Conducerea spitalului va avea obligaţia să prezinte transparent modul în care cheltuieşte banul public şi să afişeze pe site-ul propriu bugetele de venituri şi cheltuieli.

Comisia va verifica nivelul creditelor bugetare, cel al cheltuielilor din spitale pentru tratarea pacienţilor, dar şi cu utilităţile. De asemenea, va urmări modul în care spitalul şi-a respectat obligaţiile legate de asigurarea medicamentelor şi materialelor sanitare necesare asiguraţilor pe perioada internării. Alte aspecte avute în vedere constau în întocmirea şi eliberarea decontului de cheltuieli pentru fiecare pacient conform OMS nr. 1100/2005, respectarea criteriilor de internare pentru pacienţii internaţi în regim de spitalizare continuă sau de zi pentru care au fost raportate spre decontare/decontate servicii în baza contractului încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate, modul de gestionare a programelor de sănătate, numărul pacienţilor ajunşi în spital în urgenţă şi câţi dintre aceştia au fost internaţi.

Responsabilii DSP şi CAS veniţi în control au termen de a întocmi rapoartele de control în maxim cinci zile lucrătoare de la finalizarea acţiunii de control.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava, verificat de o comisie mixtă a CAS şi DSP.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Spitalul Suceava, verificat de o comisie mixtă a CAS şi DSP3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei