Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iun 2012 - Anul XVII, nr. 126 (5031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recunoaştere

Radu Beligan, Draga Olteanu Matei şi Eusebiu Ştefănescu, Cetăţeni de Onoare ai municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultima şedinţă din actuala legislatură, desfăşurată joi, 31 mai, Consiliul Local Fălticeni a aprobat în unanimitate, la propunerea primarului Vasile Tofan, acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Fălticeni maestrului Radu Beligan, doamnei teatrului românesc Draga Olteanu Matei şi prof. univ. dr. Eusebiu Ştefănescu.

În cuvântul său, primarul Vasile Tofan a precizat că Titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Fălticeni a fost acordat celor trei personalităţi ca semn de preţuire şi recunoaştere a ceea ce au făcut şi mai au încă de făcut, a ceea ce au fost şi a ceea ce sunt.

Deşi Radu Beligan şi Draga Olteanu Matei nu au fost prezenţi la Fălticeni, aceştia au fost supliniţi de actorul Eusebiu Ştefănescu, regizorul de film şi scenaristul Al. G. Croitoru, dar şi de preotul Liviu Mihăilă, care vor duce distincţiile locale celor doi actori.

 

Cei doi absenţi au fost în direct cu deliberativul local prin telefon

Primarul Vasile Tofan a precizat: „Radu Beligan este unul dintre monştrii sacri ai scenei şi ecranului românesc, fiind unul dintre marii actori rămaşi în viaţă care au jucat mai mult alături de Grigore Vasiliu Birlic. Doamna Draga Olteanu Matei este o mare personalitate, care nu mai are nevoie de prezentare, fiind una din iniţiatoarele şi suporterul principal al Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret <Grigore Vasiliu Birlic>. Domnul Eusebiu Ştefănescu este unul din susţinătorii Festivalului de Teatru la Fălticeni, fiind şi preşedintele juriului”.

Deşi nu au fost prezenţi în Sala de şedinţe a Primăriei Fălticeni, Radu Beligan şi Draga Olteanu Matei au fost alături de fălticeneni prin telefon.

„Vreau să vă spun că regret tare mult că nu am putut veni. Va trebui să trăim împreună clipe plăcute la Fălticeni pentru onoarea pe care mi-aţi făcut-o. Mulţumesc din suflet”, a spus Radu Beligan.

După ce primarul Vasile Tofan i-a spus la telefon doamnei Draga Olteanu Matei că a primit Titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului şi numeroasa asistenţă a aplaudat, artista a declarat: „Aplauze la telefon nu am mai primit niciodată. Nici nu ştiu cum să vă mulţumesc, mai ales că eu, pentru Fălticeni, am o admiraţie şi o gingăşie în suflet pentru toată lumea care se adună acolo în aceste zile minunate”, a spus cu emoţie în glas Draga Olteanu Matei.  

Eusebiu Ştefănescu, prezent la festivitate, a spus: „Trăiesc astăzi un moment emoţionant al vieţii mele, unic şi irepetabil. Pentru că dumneavoastră aţi avut încredere în mine, pentru că mi-aţi acordat această înaltă distincţie, îmi permit cu această ocazie, la rândul meu să acord tuturor celor de faţă şi tuturor fălticenenilor titlul de cetăţeni de onoare ai sufletului meu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radu Beligan, Draga Olteanu Matei şi Eusebiu Ştefănescu, Cetăţeni de Onoare ai municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radu Beligan, Draga Olteanu Matei şi Eusebiu Ştefănescu, Cetăţeni de Onoare ai municipiului Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei