Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2012 - Anul XVII, nr. 115 (5020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Probleme

Bazarul modernizat, inundat din cauza ploilor abundente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ploile de duminică au dat bătăi de cap comercianţilor din Bazarul Sucevei, care şi-au văzut marfa inundată şi clienţii alungaţi, chiar dacă se ştiau feriţi de capriciile vremii, fiind adăpostiţi sub acoperişul halei modernizate.

Astfel, o parte dintre comercianţi s-au trezit cu chioşcurile inundate de sus, de la o conductă de preluare a apelor pluviale, care, din cauza presiunii, a cedat, un puternic şuvoi de apă curgându-le pe chioşcuri, în cap, udându-i pe ei şi pe clienţii lor.

“Ne-a ajuns apa la marfă, ce ne facem cu ea acum? Am sunat la administraţia Bazarului şi au spus că nu e treaba lor, ci a primăriei şi a celor care au făcut lucrarea. Noi ce ne facem, că dacă mai plouă mult ne inundă cu totul acum”, a spus Rodica, una dintre comerciantele din Bazar, pe al cărei chioşc de haine se scurgea o bună parte din apa de pe conducta desprinsă.

În câteva zone din Bazar apa de ploaie a pătruns pe la îmbinări, şi chiar de nu a venit şuvoi, a pătruns în interiorul chioşcurilor, umflând plăcile de OSB din care sunt făcute, ajungând şi la marfă.

“Am dat 60 de milioane de lei vechi să-mi facă chioşcul asta şi plouă în el ca şi cum nu i-aş fi pus deloc tablă. Deja s-a umflat tavanul şi s-a curbat, dacă mai plouă mult îmi cade cu totul. În el am şi instalaţia electrică, poate face oricând scurtcircuit”, spune Floarea Bichir, o comerciantă supărată că cel care a construit chioşcurile a lucrat în bătaie de joc.

Alţii s-au trezit că le plouă în cap, dar le vine apa la picioare şi din sistemul de canalizare al Bazarului, care a refulat în interiorul zonei modernizate.

“A venit apa cu asemenea putere încât a ridicat chiar şi capacele grele de fontă”, povestea un bărbat de pe una din aleile inundate.

Unii comercianţi au închis chioşcurile şi au plecat, mai ales că şi clienţii s-au rărit în zonele unde apa le curgea în cap, în vreme ce alţii, grijulii, îndepărtau apa cu mături şi făraşe, adunând-o în găleţi sau împingând-o spre ieşire, pe scări.

Mulţi se tem nu doar pentru marfa atinsă de apă, ci şi că dacă aceste probleme nu vor fi rezolvate, vor avea de pierdut şi mai mult, atât prin îndepărtarea clienţilor, cât şi prin pagubele ce le pot fi produse de infiltraţiile de apă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazarul modernizat, inundat din cauza ploilor abundente.
 Vizualizări articol: 768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 24 voturi
Bazarul modernizat, inundat din cauza ploilor abundente5.0524

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciudat.. trimis de
(21 mai 2012, 12:50:21
parca era un comentariu aici sus mai devreme... oare cum de a disparut? aaaaa....il vorbea de rau pe Gogoasa...
1.1  RE: Ciudat.. trimis de
(21 mai 2012, 14:24:18
da dar lanoi in suceava presa e PDL
2.   Alta "realizare" trimis de
(21 mai 2012, 14:15:26
Se dovedeste incetul cu incetul ca "edilul" sef a cheltuit milioanele de euro foarte responsabil,indiferent de destinatie.Vreau sa-l vad privindu-i in ochi pe comerciantii pagubiti si chiar servindu-le un zambet cum numai el poate sa produca,un zambet tamp,de boutz.Daca vreti "calitate" la preturi astronomice in continuare,mergeti pe mana prelipcanului,daca nu ,o incercare se mai poate face cu candidatul necunoscut.Ce mai conteaza inca 4 ani?
3.   DEVIZE UMFLATE SI LUCRARI PROASTE trimis de
(21 mai 2012, 14:38:24
Acest motto caracterizeaza activitatea celor doi edili sefi.O treime pentru cetateni si doua treimi pentru clientela politica.Asta a spus noul ministru al dezvoltarii care s-a aratat surprins de pretul de 1000 euro/mp la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică implementat de Consiliul Judeţean .Pretul normal era de 750 euro/mp.Constructia a costat 330.000 euro.Pai trebuie bani pentru panouri pe toti stalpii nu?????ce sa mai zic ca pretul soselei de centura a crescut cu 54,8%,ca statia de autobuz Horodnic a costat dublu,ca podul de la Izvoarele Sucevei va costa 5 miliarde lei vechi.
4.   * trimis de
(21 mai 2012, 16:25:48
nu presiunea apei a rupt ţeava ( să fim serioşi )
calitatea ei a făcut posibilă inundaţia
Doamne , sătul mai sunt de populisme şi gogoşi
BAZARUL ARE NEVOIE .. SĂ SE SCHIMBE ADMINISTRAŢIA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei