Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2012 - Anul XVII, nr. 115 (5020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizări

Proiecte importante implementate la Salcea în ultima perioadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înfăţişarea oraşului Salcea şi a celorlalte trei localităţi aflate în această unitate administrativă s-a schimbat serios în ultimii patru ani, iar primarul Ilie Lungu spune că în următorii patru ani vor fi implementate şi alte proiecte extrem de importante pentru comunitatea locală.

Una dintre cele mai importante investiţii este introducerea reţelei de canalizare şi inaugurarea staţiei de epurare. Deocamdată, reţeaua de canalizare are o lungime de 7,5 km, dar în următorii patru ani aceasta se va extinde extrem de mult, licitaţia pentru acest obiectiv, şi care vizează localitatea Plopeni, fiind în curs de finalizare. Este vorba de o investiţie de 10,6 milioane de euro şi care le va asigura oamenilor care locuiesc în Plopeni un confort sporit.

În perioada 2008-2012 s-au mai finalizat şi alte obiective de interes pentru oameni. Printre acestea se numără noul sediu al primăriei, vechea clădire devenind arhivă. Tot aici s-a înfiinţat un sediu al Casei de Ajutor Reciproc, dar şi un birou pentru proiectare şi intabulare.

Căminul Cultural din Salcea a suferit schimbări majore, reparaţiile capitale efectuate aici vizând sala mare de festivităţi, bucătăria, dar şi achiziţionarea de mobilier şi aparatură pentru buna funcţionare a clădirii. Tot în sediul Căminului Cultural s-a înfiinţat un spaţiu pentru Ansamblul „Sălceanca”, iar biblioteca localităţii a fost modernizată şi reamenajată.

Ultimii patru ani au mai adus şi alte investiţii la Salcea, cum ar fi amenajarea parcului din zona centrală, montarea a peste 150 de lămpi de iluminat pe străzi, dar şi izolarea, respectiv acoperirea rezervoarelor de apă ale casei de apă. În privinţa drumurilor, s-a reuşit aplicarea celui de-al doilea strat de asfalt de la DN 29 (care face legătura între Suceava şi Botoşani) spre Prelipca, dar şi pietruirea unui drum nou înfiinţat şi care pleacă din dreptul proprietăţii lui Petru Onofrei şi ajunge la locuinţa lui Cornel Pintilie.

Proiecte importante s-au derulat şi la cele două şcoli din Salcea. La şcoala vece a fost schimbat acoperişul, tâmplăria şi s-a realizat izolaţia termică şi faţada, în timp ce la şcoala nouă a fost schimbată tâmplăria, s-a finalizat amenajarea terenului de sport şi s-a realizat branşarea la sistemul de canalizare.

 

Transport public pentru locuitorii din Plopeni şi Mereni

Şi la Plopeni au avut loc ample lucrări la şcoală, tâmplăria şi acoperişul fiind schimbate integral, iar clădirea izolată termic. Tot aici s-a amenajat şi dotat cabinetul de informatică, iar terenul de sport a suferit modernizări. Preşcolarii de la Plopeni beneficiază acum şi de trei săli moderne de cursuri, care au fost refăcute şi dotate corespunzător. Reţeaua de apă a fost extinsă pe o lungime de 10 km, iar drumul spre aeroport a fost asfaltat integral, fiind finalizate şi lucrările de extindere a trotuarului, pe o distanţă de 500 de metri.

În domeniul sănătăţii trebuie remarcate reabilitarea şi amenajarea cabinetelor medicale din Plopeni, dar şi înfiinţarea unei farmacii.

Parcul din localitate a fost amenajat cu alei, s-au instalat bănci şi corpuri de iluminat şi s-au plantat arbuşti ornamentali şi coşuri pentru gunoi.

Un alt lucru important de care beneficiază toţi locuitorii din Plopeni şi Mereni este introducerea transportului public către municipiul Suceava, pe această linie înscriindu-se şi amenajarea unor staţii de autobuz moderne.

 

Reţele de apă în Văratec şi Prelipca

Reţelele de apă au reprezentat o prioritate pentru primarul Ilie Lungu. Aşa se explică faptul că la Prelipca există acum 16 km de reţele de apă, în timp ce la Văratec s-a reuşit introducerea acestei facilităţi pe toate străzile, inclusiv în cartierul de romi.

În cele două localităţi au mai fost înfiinţate şi farmacii umane, iar la Prelipca s-a reuşit modernizarea şcolii şi înfiinţarea unui cabinet de informatică, precum şi reabilitarea căminului cultural. Modernizarea şcolii a fost realizată şi la Văratec, localitate care este legată acum de Dumbrăveni cu un drum sătesc balastat.

Nici proiectele de mediu nu au fost neglijate, la Prelipca fiind înfiinţată o plantaţie pe o suprafaţă de 5 hectare. Aici au fost plantaţi 11.000 de puieţi cu ajutorul unui sponsor din Elveţia, dar şi al reprezentanţilor şcolii din localitate.

În tot acest interval, conducerea Primăriei Salcea a sprijinit bisericile ortodoxe, atât prin extinderea suprafeţei cimitirelor, cât şi cu alte probleme curente care s-au ivit. Sprijin financiar au primit şi alte culte, în timp ce copiii cu performanţe la învăţătură, dar şi persoanele în dificultate au găsit înţelegere din partea primarului Ilie Lungu.

 

Drumul Salcea - Văratec urmează să fie asfaltat

Chiar dacă în ultimii patru ani s-au finalizat lucrări importante, primarul din Salcea spune că proiectele care vizează modernizarea nu se vor opri. Unul dintre cele mai importante este asfaltarea drumului comunal 63, care leagă localităţile Salcea şi Văratec. Este vorba de o investiţie de 2,5 milioane de lei şi la care s-au demarat procedurile de licitaţie.

La fel de importantă este şi continuarea introducerii reţelei de canalizare în Salcea. Pentru următorii ani este prevăzută extinderea canalizării pe o distanţă de 9 km, valoarea investiţiei fiind de 3,5 milioane de lei. În ceea ce priveşte străzile unde s-au introdus deja utilităţile, anul acesta se vor demara procedurile pentru asfaltare.

În curând, micuţii din Salcea vor avea parte şi de o creşă nouă, contractul pentru acest obiectiv fiind deja semnat. Grădiniţa din localitate va intra în reparaţii capitale, iar şcoala va fi izolată termic.

Ca prioritate pentru Salcea mai este construcţia unei remize pentru Serviciul de Voluntari al ISU, dar şi ridicarea unei case mortuare, precum şi introducerea gazului metan la Căminul Cultural, respectiv mansardarea şi izolarea termică a dispensarului uman.

 

Teren de sport la Şcoala Mereni şi asfaltarea terenului de sport de la Plopeni

În afara introducerii reţelei de canalizare pe toate străzile, la Plopeni se doreşte acelaşi lucru şi cu reţeaua de apă. Aceste două obiective, spune primarul Ilie Lungu, sunt printre priorităţi, fără a neglija însă şi celelalte amănunte din viaţa acestei localităţi. În următoarea perioadă sunt prevăzute modernizarea staţiei de captare şi tratare a apei, reparaţii la Căminul Cultural, izolarea termică a Şcolii Mereni şi construirea unei toalete pentru elevii care învaţă aici. De asemenea, urmează demararea lucrărilor de reparaţii capitale la şcoala veche din Plopeni, construcţia unei case mortuare şi extinderea reţelei de trotuare.

O altă cerinţă de tinerilor din Plopeni şi Mereni este legată de terenurile de sport. În această direcţie, în scurt timp se va asfalta terenul de sport din Plopeni şi se va amenaja un teren de sport la şcoala din Mereni.

 

Ilie Lungu: „Sunt convins că voi realiza tot ceea ce mi-am propus

În Prelipca, localitate componentă a oraşului Salcea, anii care vor veni vor coincide cu realizarea de reparaţii capitale la Căminul Cultural, introducerea reţelei de canalizare, construcţia de noi drumuri pentru accesul mai uşor al oamenilor, dar şi montarea unor noi corpuri de iluminat.

Nici localitatea Văratec nu a fost uitată de actuala conducere a Primăriei Salcea. În acest sens, a fost promovat proiectul de asfaltare a drumului „La Tei”, iar acum acesta se află în stadiul licitaţiei de execuţie. Tot la Văratec se va introduce şi canalizarea, proiectul fiind în stadiul organizării licitaţiei de execuţie.

Primarul Ilie Lungu a mai anunţat că sprijinirea bisericilor, şcolilor şi tot ceea ce este legat de sănătatea locuitorilor din Salcea, Plopeni, Prelipca şi Văratec, precum şi de creşterea nivelului de trai al oamenilor vor constitui subiecte pe care le va trata cu maximă seriozitate şi responsabilitate.

„Sunt convins că voi realiza tot ceea ce mi-am propus pentru următorii patru ani. Toate localităţile oraşului Salcea trebuie să se dezvolte cât mai rapid, iar oamenii să aibă condiţii dintre cele mai civilizate şi decente de trai. Acestea sunt priorităţile mele, iar ceea ce s-a realizat în ultimii ani în Salcea, Plopeni, Prelipca, Văratec şi Mereni vorbeşte de la sine despre modul în care mi-am făcut treaba în fruntea Primăriei”, a declarat Ilie Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte importante implementate la Salcea în ultima perioadă.
 Vizualizări articol: 2016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Proiecte importante implementate la Salcea în ultima perioadă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se apropie alegerile? trimis de
(21 mai 2012, 12:08:43
eu tot ce cred despre domnul primar este caci stie ce face si e bun dar nu la primarie,daca se gindeste caci va mai fi primar e cam greu.A inceput toate lucrarile de la coada la cap ,cu oamenii vorbeste sa nu zica caci nu asculta si el necazurile lor,daca zici de o problema se va rezolva peste 4 ani ce mai e un model de primar pentru Somalia.se va face toate daca il alegeti,tot ce a vrut el nu locuitorii,daca poate sa precizeze unde se va face terenul de joaca la scoala Mereni deoarece in spatele scolii sint 20 m.lungime si cam 8 latime,poate face supraetajat sau subteran.Mincinos a fost mincinos va ramine
2.   Electorale trimis de
(21 mai 2012, 15:44:04
Pe toate le-a facut domnul primar si toate le zice frumos ziaristilor, dar nu spune cat i-a intrat in buzunar din toate aceste investitii. Ca nu imi inchipui eu ca din banii de la primarie creste si 4 copii, preface casa (dupa fiecare investitie din oras), cumpara apartamente copiilor dupa cum se lauda printre cunoscuti. Doar nu degeaba lucrarile au fost facute de cumatri si cunoscuti, care stiau de sumele ce urmau sa vina de la guvern cu mult inainte.
E strigator la cer cum un absolvent de scoala speciala a ajuns sa spurce doctori, profesori, ingineri care au facut scoala pe bune care si-au ros coatele pe bancile facultatii, nu ca el care nu a citit nicio carte de povesti de la un capat la altul.
S-a folosit de oamenii de buna credinta pentru a-si atinge scopurile. Nicaieri nu vorbeste de oamenii care au lucrat efectiv la toate aceste mari realizari ale lui. El le-a facut pe toate.
Nu scapa marele credincios nicio ocazie de a vorbi de rau locuitorii orasului de alta religie. Pocaitii sunt marea lui preocupare. E interesanta coabitarea cu viceprimarul - nu mai ca-l are cu ceva la mana.
3.   Offffff campania asta trimis de
(21 mai 2012, 21:06:52
este foarte adevarat ca persoana care a scris articolul le are cu condeiul. Aproape ca mi-e mila de cati ardei a trebuit sa vanda dl Lungu pentru a le face pe toate pentru cetatenii pe care ii pastoreste alaturi de dl vice, si el destul de sarac daca a acceptat sa sa faca strangeri in bisericile de pocaiti , pentru sotia lui care era in spital. Cat despre rimaria noua ....nu cred ca e o mare realizare, ca tot din banii nostri se platesc cheltuielile...poate era bine stea mai inghesuiti in cladirea veche si sa nu se lafaie in birouri de minisstri care stau mai mult goale. cabinetele de informatica au fost dotate cu calculatoare prin programe guvernamenntale si nu de catre primar. La Varatec este retea de apa, care ar trebui sa se numesca retea de mizerie, doarece apa care curge e mai mult mal. A fost extinsa la rromi ca doar acolo e prostimea care il va vota. A susutinut doar scolile care l/au pus pe prima pagina a revistelor proprii si care i//au scris articolul pe care l/a semnat, ca la Salcea doar si/a batut joc de oameni, de copii si de parinti cand le/a bagat pe gat conducere de gradi. In ce priveste sanatatea sunt sate din comuna, in care oamenii au medic de doua ori pe sapatamana cate doua/trei ore, in rest pot muri in voie. Scoala Varatec s/a modernizat in mare parte cu contributia impusa parintilor. Sunt multe de spus. Sper ca in viitorii 4 ani dl cu sange albastru sa fie renegat de tata asa cum declara acum 2 ani intr/un articol de ziar, sa invete sa vorbeasca si sa scrie corect, sa invete sa respecte pentrua a fi respectat.
4.   Invidiosilor trimis de
(11 iun 2012, 21:55:29
se vede ca vorbiti prea multe pe shantz. ar fi bine sa va vedeti de munca voastra daca aveti, daca nu dati cu sapa in alta parte ca Omul asta a facut prea multe deja pt comuna, nu are decat sa faca si pentru el ceva.... voi tot cu invidia ramaneti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei