Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2012 - Anul XVII, nr. 115 (5020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

„Am fost acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, deşi noi eram cei atacaţi, în propria curte”

Având în vedere acest articol al d-voastră („Primarul din Dorneşti, prins la mijloc după ce a intervenit la un scandal de proporţii”) editat în urma cererii Primarului Luţă Gheorghe, aflat în plină campanie electorală, subsemnatul Naida Mihai rog să-mi acordaţi dreptul la replică pentru a preciza următoarele:

- mă aflu în conflict cu Olariu Cristinel, concubinul fostei soţii, întrucât refuză cu aceasta să-mi dea să-mi văd fetiţa de trei ani de zile, deşi există hotărâre judecătorească.

- în data de 15.01.2012, în urma insistenţelor de a-mi vedea fiica, Olariu C., m-a urmărit pe podul pasarelă, m-a atacat cu o bâtă de baseball încercând să mă omoare, în urma loviturilor având nevoie de 34 zile îngrijiri medicale, există un dosar la Parchet în acest sens.

- Primarul Luţă nu a mediat niciodată acest conflict, întrucât Olariu C. este rudă şi aduce servicii legate de transportul balastului primarului.

Olariu C.  este administrator SC Nivel Construct SRL. Această societate deţine autocamioanele: SV 09 NIV, SV 10 NIV, SV 11 NIV, cărora eu le-am făcut reclamaţie pentru lipsa licenţei de transport, atestat profesional, asigurare, transport ilegal şi fraudulos.

- în data de 14.05.2012, autocamionul SV 11 NIV a fost controlat în trafic de Poliţia Rădăuţi. În urma acestui control, în de 14.05.2012, la Primăria Dorneşti a fost o întâlnire de taină între primarul Luţă, doi poliţişti, dar şi Olariu C. timp de două ore.

- în data de 15 05 2012, sora mea, C. Graţiela, care locuieşte izolată cu cei doi copii, la 2 km de centrul comunei, într-o zonă industrială dezafectată, în timp ce se afla în curtea halei şi a locuinţei împreună cu un excavator care o ajuta, a fost chemată la poartă de către primarul Luţă, Costel Galan - viceprimar de Rădăuţi, dar şi administrator al unei balastiere din apropiere, fiul acestuia Romică Galan, ag. poliţie Moloce. Când s-a apropiat de gard, Costel Galan i-a adresat injurii şi a lovit-o în faţă cu un pumn, provocându-i o hemoragie, ulterior fiind internată la spital. Apelând verbal la ag. Moloce, acesta s-a eschivat, primarul de asemenea a spus că merita mai mult pentru reclamaţiile pe care le facem maşinilor lui Galan.

Precizez ca sora mea nu a făcut niciodată vreo reclamaţie în ceea ce priveşte zecile de autocamioane care trec pe acel drum încărcate cu balast, nisip, pietriş, este văduva, are în întreţinere doi copii, locuieşte acolo în condiţii grele datorită traficului de maşini grele.

- speriată, sora mea a fugit în casa unde C. Daniel, fiul ei, se afla împreună cu un coleg, a sunat la 112 , dar şi pe mine chemându-mă la ea, toţi ajungând în faţa gardului, unde au avut loc schimburi de cuvinte, discuţii aprinse.

- dincolo de gard se aflau primarul Luţă, Costel Galan, Romică Galan, Olariu C., concubina acestuia Lupu Ionela, mătuşa ei, Turtureanu, şoferii lui Galan, toţi generând un scandal la poarta surorii mele, fără să existe o intenţie din partea poliţiei de a dispersa acele persoane venite pentru a provoca scandal.

Precizez că la faţa locului a fost doar un echipaj de poliţie chemat de sora mea, dar şi TV local Rădăuţi care au filmat faptul că noi, trei persoane, ne aflam în curte. Poarta a fost tot timpul închisă, iar ei erau aproximativ 17 persoane: fam Galan, şoferii acestuia, fosta soţie, concubinul şi rudele ei care au provocat scandal, totul fiind o înscenare pentru a mă intimida.

- de asemenea, primarul a plecat cu maşina primăriei să-l ducă pe Romică Galan acasă, s-a întors cu geamul spart, acuzându-l pe C. Daniel, deşi acesta n-a plecat din curte.

- ulterior am fost acuzaţi de: ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, deşi noi eram cei atacaţi, în propria curte, pe care n-am părăsit-o, zona fiind izolată fără nici un locuitor pe o rază de 1 km.

Întrebaţi, vă rog, ce caută Costel Galan şi acoliţii lui acolo? De când un primar vine la poarta unei văduve să intervină pentru a o opri să facă ce?  Acuză un fiu, orfan de tată, că şi-a apărat mama plină de sânge? De fiul ei celalalt, de 7 ani, orfan de la 2 ani, ce ziceţi că a privit toate acestea?

Rog să publicaţi dreptul nostru la replică, cele afirmate fiind probate şi de filmările TV local.

 

Naida Daniel Mihai, C. Graţiela, C. Daniel

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Am fost acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, deşi noi eram cei atacaţi, în propria curte”.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
„Am fost acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, deşi noi eram cei atacaţi, în propria curte”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scrieti adevarul: PRIMARUL LUTA a provocat scandal trimis de
(21 mai 2012, 15:50:27
Sa spuna primarul,ca edil sef,de ce in loc sa disperseze oamenii de la fata locului,din contra aduna si chema cat mai multi ??!! Ce cauta LUPU IONELA si matusa ei TURTUREANU MODICA acolo,la 2 km de casa lor...nu anume,ca sa incite...amenintand si jignind intentionat pt a provoca??!! asta totul sub ochii primarului...care ,,n-a vazut nici cand a fost batuta GRATIELA C,desi era la 1 m... Sa spuna primarul,cate santaje a facut asupra lui Daniel N,pt a-si retrage plangerea de VATAMARE CORPORALA GRAVA de la PARCHET,impotriva infractorului OLARIU CRISTINEL,varul lui de fapt si carausul ilegal de balat si nisip al comunei,cu camioneta IVECO,NR BS-122-BP,fara asigurare si acte legale ?? Asta nu-i evaziune sub ochii autoritatilor ?? Comuna nu-i iluminata,nu sunt fonduri...dar cati bani din taxe pt exploatarea abuziva a luncii SUCEVEI,( zeci de camioane de mare tonaj) intra in bugetul local ?? Au nenorocit drumurile comunei si casele,au fost deranjati de reclamatii,fondate de fapt si...hai inscenareaaa !! Ma mir d-le PRIMAR,ca nu l-ati chemat ,,martor" si pe fiul lui angajat sofer la PRIMARIE,sa fie toti din aceeasi clica ??! D-le PRIMAR...sunteti ales sa faceti dreptate si sa aduceti linistea intre cetatenii comunei...si asa destul de necajiti...locuri de munca nu le acordati...dar stiti,pt interesul personal,sa instigati conflicte si sa participati direct la arestarea unor nevinovati !! Daca la poarta d-voastra,ar veni 20 de persoane,2 ore,sa injure,sa va bata mama vaduva,sa va ameninte si sa va trateze ca pe o carpa,cum reactionati ??!! Ce exemplu dati ?? Ati transformat din VICTIME in ,,mari AGRESORI" persoane care se aparau in curtea lor !! Cum s-a putut de ordin de arestare pt GRATIELA COTOS,daca ea,era la spital internata si nu a dat macar declaratia...doar era invinuita ??!! Avea dreptul la aparare...prezumtia de nevinovatie unde e ?? Sesizati INSP JUDETEAN de POL,D-le PAIU...SA SE REANCHETEZE CAZUL...daca tot,ati scris ,,varianta PRIMARULUI"...moral,macar ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei